Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi szabadságom van idénre,...

Mennyi szabadságom van idénre, ha júniusba szülök?

Figyelt kérdés

Júniusra vagyok kiírva, viszont már csak március végéig dolgozok, így lett megbeszélve a munkahelyemen.

Idén még nem vettem ki szabit, elvileg 21 nap jár nekem. Akkor március végével előbb a szabadnapjaimat kell kivennem, utána táppénz? Vagy hogy van ez?

2011. febr. 28. 10:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Azt te döntöd el, hogy előbb kiveszed a szabikat és utána táppénz, vagy egyből táppénz.

A későbbi ellátás összegénél van jelentősége, hogy az igénylést megelőző naptári évben mi volt a jövedelmed. Gyakorlatilag neked mindegy, hiszen ahhoz, hogy a 2011-es jövedelmet nézzék, ahhoz 07.16-a után kell, hogy szüljél. Addig csak nem marad bent a bébi :)

Neked kell eldöntened, hogy hogyan jársz jobban:

- ápr-máj-jún: 15 nap 70%-os jövedelem, a többi 60%-os utána tgyás (ezt szülés előtt 28 nappal megigényelheted) és akkor marad a babázós időszak után 21 napod

- kiveszed a teljes éves szabidat, több ideig kapsz rendes jövedelmet, viszont majd ha vissza akarsz menni, akkor kevesebb napod lesz.

2011. febr. 28. 10:58
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a felvilágosítást. Értem. Tulajdonképpen azt nem tudtam, hogy ilyenkor is megmarad a 21 nap, vagy mivel csak márciusig dolgozok esetleg időarányosan leosszák és mondjuk havi 2 szabadnap jut és mondjuk max 6-ot vehetek ki. De ezek szerint megmarad.

Köszönöm mégegyszer!

2011. febr. 28. 11:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Ja, és június 24-re vagyok kiírva, július közepéig tutira nem húzzuk ki :)
2011. febr. 28. 11:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Alapesetben részben igazad van.

Szabi a szülés napjáig jár. Utána viszont a tgyás teljes idejére is jár és a gyed első évére is jár. Azért írtam, hogy idén a 21 napod teljes egészében megvan, csak más jogcímen kapod.

2011. febr. 28. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!