18 évesen terhes? Elítélendő? (bőv. Lent)
18 éves vagyok,barátommal 3 éve vagyok együtt,ő 20 éves lesz. Ez az utolsó évem egy kereskedelmi suliban,érettségizni fogok. A barátomnak már megvan az érettségije,munkája is van. Emelett focizik amivel szintén keres pénzt. Kb. fél éve felhozta a gyerekvállalás témát. Nagyon megbízok benne,nagyon szeretem,nincs féltékenykedés,veszekedés. A szüleink is jól kijönnek egymással. Mindkettőnknek nagy a családja (nekem 3 kis tesóm van, a legkisebb 8 éves...,a barátomnak 4 tesója van,mind nagyobb). Kíváncsiságból megkérdeztem tőle h hol laknánk, azt mondta hogy náluk (130 nm-es lakásban laknak)
Ráadásul nagyon úgy néz ki hogy megkéri a kezemet!
Szeretjük egymást,mindketten szeretjük a gyerekeket,türelmünk is van.
Elítélendő 18 évesen a terhesség? Van itt olyan aki fiatalon (17-18 évesen) szült?
Köszi Nektek!:) Én úgy érzem megvan a megfelelő háttér,főleg ha én is dolgozok...jól megtudnánk élni.
Először mindenképp elmegyek dolgozni,meg azért később még is legyen munkahelyem ahova vissza tudok menni,gyerekkel nehezebben vesznek fel új helyre.
Anyunak és tesójának ha minden igaz összejön egy saját bolt vidéken tehát ott is dolgozhatok majd.
Egyelőre még nagyon gondolkozok ezen az egészen. Anyu nagyon mondja hogy menjek majd fősulira vagy egyetemre, de én nem érzem azt h még képes lennék 3 évet végig tanulni.
Nem ítéllek el, de nagyon gondold meg, és ezt most a legjobb indulattal mondom. Nem egy férfit láttunk már, aki meggondolta magát miután a gyerek megszületett. Aztán meg végzettségetek nem nagyon van. Ha esetleg megromlik a kapcsolat a pároddal vagy nagyon nem jössz ki az anyóssal, akkor lesz hova menned? Ilyen esetben, hogy fogod eltartani egyedül a gyereket? Fogsz tudni végzettség nélkül annyit keresni, amiből lakást bérelhetsz, amiből eteted és ruházod a gyerkőcöt?
Tudom, hogy ezt most elképzelhetetlennek tartod, de sajnos az ilyen fiatalon kezdődött kapcsolatok 80%-a tönkremegy. Kívánom, hogy a tiétek legyen a kivétel, de mi van, ha mégsem így lesz?!
Nem elítélendő, ha megvan hozzá a háttér, és késznek érzed magad, és a leendő apa is.
Jók a terveid, elképzeléseid szerintem, nem kell azonnal döntened, beszélni róla, tervezgetni pedig teljesen jó, sőt, kell is. ;)
Az összeköltözés nem rossz ötlet, elsőként ezt lépjétek meg, és ha kellően szeparálódni tudtok, akkor miért ne lakhatnátok anyóséknál? Csak ahhoz nyilván kell részetekről némi elfogadás, alkalmazkodás, hiszen az ő lakásuk, gondolom a beleegyezésük megvan.
A belső "órádra", érzéseidre hallgass.
Totál megértelek az egyetemmel kapcsolatban, én is így vagyok vele, tervezem, és fogok is menni, de képtelen lennék azonnal belevágni, vagyis nagyon nehezen, a friss diplomásokkal amúgy is Dunát lehetne rekeszteni, sajnos már nem akkora érték, nem leszel lekésve semmiről akkor sem, ha azalatt végzed, amíg a gyerek bölcsis-ovis, lehet úgy alakítani az órarendet.
Munkát pedig ugyanúgy fogsz erre az időszakra találni érettségivel is (de az legyen meg szerintem mindenképpen, alap).
Sok sikert, és minden alakuljon úgy, ahogy szeretnéd!
38h km
Ez egyáltalán nem elítélendő, főleg, hogy előtte jól átgondolod. Régen ilyen kórban szültek a nők, de időközben a világ megváltozott, mindenki karriert épít, buli, a férfiak nem vállalják stb. ezért kitolódik a szülés.
Én is a kitolódottak közé tartozom, de ha annak idején lett volna rá lehetőségem akkor 20 körül szültem volna.
Sok boldogságot!
Ennyi idős koromban meg voltam bolondulva egy gyerekért. Próbálkoztunk is rendesen, de 2 évig nem jött össze. Aztán rájöttem, hogy nem bírom tovább abban a kapcsolatban, gyerektől függetlenül lett elegem. Túl fiatal voltam, és hiába hittem akkor azt, hogy felnőtt vagyok, még nagyon messze álltam tőle. Az utolsó együtt töltött hónapban már rettegtem, nehogy teherbe essek.
Aztán megtalált a szerelem, 3 gyerekünk született 25 és 30 éves korom között. Érettségi után nem mentem főiskolára, annyira lekötött a babatervezés. 3 gyerek mellett jöttem rá, hogy tanulni akarok. 3 gyerek + munka + főiskola. Hát mit mondjak, klassz volt, amikor már megtanultam alvás nélkül élni.
Lehet, hogy egyszerűen későn érő típus vagyok, de én a helyedben még átgondolnám a dolgot néhányszor.
Köszönöm a válaszokat!!
Utolsó,hát igen nem tudlak irigyelni... anyukám is ilyen helyzetben van/volt. Munka+3 gyerek+suli.. nem a legjobb,ő is már nem tudta mikor van nappal,mikor éjjel.
Nagyon sokat gondolkodunk még ezen,azt hiszem ma is leülök vele beszélgetni erről!:)
Attól nem félek hogy a barátom otthagyna,nagyon megbízok benne. Épp azaz,hogy ő fél attól h ha lesz gyerekünk,én elhagyom őt(később más miatt). Ettől függetlenül nem szoktunk veszekedni,hála az égnek:)
Köszönöm mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!