Hogyan győznétek meg a férjeteket?
Harmadik babámmal vagyok várandós,pár napja tudtam meg. A férjem hallani sem akar babáról,mert nem állunk túl jól anyagilag és mert a második babánk koraszülött volt,s látássérült lett.
Én viszont nem tudom megölni a gyermekem,hogy értessem ezt meg vele?
Hogy fogadtassam el vele,hogy ez a pici ugyanúgy a mi vérünk,mint a másik kettő?
ha anyagiak miatt van kibukva,akkor hass rá az anyagiakkal. Az én párom se akart 3. babát, hát meggyőztem: nyáron lejár a gyed,aztán én is a gyest kapom,az meg semmire nem elég. ha lenne még egy baba,akkor a családi is több lesz, gyerekenként 16 ezer, ami ha a gyest is kapok, akkor is annyi lesz a számlámon havonta,mint most a családi+gyed. Ha a gyedet kapom,meg még több.
Nem sokáig vacillált a dolgon :)
Lehet hogy piszkos megoldás,de ezzel hathatsz a férjedre. Sok sikert!!!
Üdv: 2 gyermekes 10+6 hkm.
Én a napokban kérdeztem valami hasonlót, csak nálunk nem jön a 3. baba. Ne tudd meg, hogy le lettem hurrogva.
Nem írtam a kérdésemnél, de nekem is az a véleményem, amit az első írt.
A nagycsaládosoknak vannak kedvezményeik, amik nagyon "hasznosak". Főleg a fél áru ovis-sulis evés, ingyen tankönyv, utazási kedvezmény ha együtt utaztok, több csp, 8év otthon. A ruhákat öröklik, arra nem kell költeni.
Pl most a 2 gyerekre 15ezer lesz az ovi. Ha lenne 3., akkor a 3 gyereknek összesen lenne 10ezer.
Igen, sokan mondják azt is, hogy több kell majd kajára, de azért a szülők tudnak áldozatot hozni, ha akarnak. Ha a suliban a tankönyv ingyen jár, már az baromi nagy segítség!
No, hirtelen ennyi jutott eszembe.
utolsó vagyok
még mielőtt lehurrogna valaki, én szeretnék még egyszer kismama lenni, szülni és babázni. 3 fiúterhességem volt, ebből két élő kisfiam van. Szeretnék még egy kislányt, de ha ő is fiú lenne, azt se bánnám. Tehát a kedvezmény nem a fő szempont, de az is sokat jelent.
Nem az a baj, ha gondol valaki a kedvezményekre. Ez annak, akinek gyermeke van, természetes. Hanem a gond az, ha az egyik fél nem akar gyereket, míg a másik igen...
Értem azt, ha már teherbe esett az anyuka, és nem akarja elvetetni, bár azt nem, hogy ha apuka nem akart még egy babát, anyuka hogyan lett terhes?
Talán itt van a válasz, amit mondanod kell neki...
Ne haragudj,kedves utolsó válaszoló,de ÉN tettem fel kérdést,és arra szerettem volna választ kapni,nem pedig újabb kérdéseket. Mindannyian tudjuk,hogyan lesz valaki terhes,azt hiszem ez nem szorul magyarázatra.
Többieknek köszönöm szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!