Szabad-e futni terhesség alatt? Milyen könnyebb
alakformálást lehet végezni?
Figyelt kérdés
Az rendben van, hogy aerobik stb. nem jöhet szóba, csak pl. a jógát kevésnek érzem, mozgásra van szükségem, illetve nem szeretném, hogy annyira nagy legyen pl. a fenekem. 14 hetes kismama
2008. jan. 31. 08:27
1/7 anonim válasza:
szia! vannak különböző torna videók kimondottan kismamiknak. Az nem lenne neked jó?
2008. jan. 31. 08:55
2/7 anonim válasza:
Én túrázom.Mondjuk a múltkor már eléggé elfáradtam mire felértem a szakadékból,de attól függetlenül remek volt.Nem mondom,hogy ez elég,csak ez is egy fölös energia elpusztítás,illetve a jólevegó mindenért kérpótol.Meg vannak a kimondottan kismama tornás videók.Sokat lehet gyalogolni.Ne ülj autóba,ha tudod,hogy negyed óra alatt ott vagy gyalog is!stb.
2008. jan. 31. 09:54
3/7 anonim válasza:
Szia!
Én a terhesség előtt 10 évig futottam rendszeresen hosszútávokat. Természetesnek vettem, hogy a terhesség alatt is ameddig tudok - persze csak lazán - folytatom a futást. Az orvosom megengedte, nem volt ellenvetése. Kb. a 16. hétig tudtam futni, egyre kevesebbeket és egyre lassabban. 16-17. héttől már annyira nem esett jól, hogy abbahagytam, helyette tornázni jártam. Általában nem ajánlják a rázkódással járó sporttevékenységeket, így a futást sem szokták javasolni. Ha előtte nem futottál, ne most kedz el. Ha eddig is rendszeresen futottál, akkor úgyis fogod érezni, hogy meddig esik jól, addig szerintem el lehet járni kocogni. Mondják, hogy az úszás a legjobb a kismamáknak, ha van rá lehetőséged. És persze a kismamatorna, otthon, vagy inkább járj el valahova, szülés után úgysem tudsz egy darabig.
2008. jan. 31. 11:16
4/7 anonim válasza:
Szia!Futni lehet,ameddig bírod.Alakformálásra meg ott vannak a kismamatornák dvd-n.Pl.:Rubint Réka(ha elötte is rendszeresen sportoltál),Kállai Ildikó(én ezt választottam,mert elég ritkán sportoltam elötte).26 hetes kismama
2008. jan. 31. 11:30
5/7 anonim válasza:
Mindenképpen a dokiddal konzultáld meg, alapvetően, ha előtte sportoltál, és most sincs probléma a terhességeddel, akkor szerintem nem lesz ellenvetése, de orvos nélkül nem szabad ilyenbe belevágni, én legalábbis nem kezdenék el semmit. Hétfőn megyek a dokimhoz, megkérdezem a dvd-re tornázást lehet-e, bár már megvettem a kazit, de nem mertem nélküle elkezdeni.
2008. jan. 31. 14:54
6/7 anonim válasza:
szia,én 23 hetes kismama vagyok,és 4,5 éve edzöterembe edzek,amit a mai napig is csinálok:biziklizek,20-30 perc séta,és més kardio dolgokat is végzek,ezeket engedi az orvos,meg 2-3 kg-s sulyzozás.
2008. jan. 31. 14:55
7/7 anonim válasza:
Szia, én 24hetes kismama vagyok, és Rékának a kismamatornáját csinálom, napi kétszer, és előtte nem éltem aktív sportos életet!!Nagyon jó, én csak ajánlani tudom neked!!Trimeszterekre van osztva, és csak annyit csinálj, amennyi jól esik!!Jó babavárást!!:-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!