Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam védőnői tanácsadáson...

Ma voltam védőnői tanácsadáson, ahol elégé le lettem tolva.26. hetet betöltöttem és eddig híztam 5kg-t. Ez tényleg ennyire rengeteg lenne, hogy úgy meg kelljen szidnia a védőnőnek, mint ahogy tette?

Figyelt kérdés
Alapból volt súlyfeleslegem. 170 cm vagyok és 78 kg-mal kezdtem a terhességet. Ma a mért súlyom 83 kg volt. Én eddig úgy gondoltam, hogy ez nem sok, mert szinte csak a baba+ a velejárók. Tévednék és ez már "rengetegnek" számítana? Minden eredményem jó, sőt a dokim teljesen meg van velünk elégedve. A baba is egy- másfél héttel nagyobb a koránál. Teljesen elszomorított ez a boszorkány!!!!!
2009. febr. 11. 13:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
nem sok ne aggódj, kit érdekel mit mond...ez pont jó, sőt.
2009. febr. 11. 13:45
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele! 5 kiló igazán nem sok.

Engem is mindig leszidtak, én 14 kilót híztam a terhesség alatt. Állandóan ez volt a téma, mind a doki, mind a védőnő részéről. Én mindig mondtam nekik, hogy foglalkozzanak azokkal a mamákkal, akik 20-30 kilót híznak, engem hagyjanak békén. Mire hazaértem a kórházból szülés után, újra a régi súlyomban pompáztam.

A terhességem teljesen problémamentes volt, nulla terhestünettel, nem is értem, mi volt a bajuk.

Amíg jól érzed magadat, addig hagyd rájuk. A lényeg, hogy ne legyél cukorbeteg, és a babád is és te is jól érezd magadat.

2009. febr. 11. 13:46
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Annyira gyűlőlöm már az ilyen védőnőket.Dehogy sok.Már régen tul vagy a félidőn is.Sőt!Már a 3.trimeszterben vagy.
2009. febr. 11. 13:47
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne keseredj el! Vannak ilyen védőnők! Ez nem jelenti azt, hogy annyira sok lenne az 5 kiló. Sőt! Van, aki ilyenkorra már 10 fölött jár a pluszokkal. Én 77 kilóval indítottam és jelenleg 82 vagyok. A védőnőm azt mondta, hogy ez tök jó, még ennyi és rendben leszünk. Nos bár tudnám tartani, mert az tényleg jó lenne. :)

Amíg egészségesek vagytok, addig nem a plusz kilók számítanak. Szerintem igenis rendben van az 5 kiló!!! Ne stresszelj! Minden jót!

24 hetes kismami

5/21 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld magad túl tenni rajta! Az a lényeg amit a doki mond! Én mindig azt mondom, hogy bárkinek bármit meg lehet mondani csak nem mindegy hogyan. Meggyőződésem, hogy ezzel a stílussal sokkal többet ártanak a kismamáknak, mint az esetleg feleslegesen felszedett 1-2 kiló plusz.
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne húzd fel magad,és ne foglalkozz vele!!!Néha kicsit túl játsszák a szerepüket és fontoskodnak!Hallgass a dokidra,amit ő mond az legyen a mérvadó!Én a helyedben,-ha legközelebb is csesztet-helyre tenném,és megmondanám neki,h ha jól tudom nem azért van,h cseszegessen(nem az anyám)hanem,h hasznos tanácsokat adjon,és a segítségemre legyen.Jó babavárást!2 gyerekes anyuka
2009. febr. 11. 13:48
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

ne is foglalkozz vele és 21hetes vagyok és 8kilót híztam amire azt mondja mindenki,hogy tök jó és a védőnőm is megdicsért,h ügyesen csinálom. szerintem kevés is amit te eddig felszedtél de mivel kicsi felesleggel indultál nem is fogsz sokat hízni.

szép babavárást

2009. febr. 11. 13:49
 8/21 anonim ***** válasza:
74%

Vannak védőnők akik azt hiszik Ők a Magasságosak! Szerintem se sok de ha volt már túlsúlyod akkor később azért figyelj oda az étkezésre! Felesleges kalóriával ne terheld a szervezeted, inkább tápláló ételeket fogyassz!

A védőnődnek meg lehet h épp szorított a bugyija és Rajtad élte ki magát.. :)

9/21 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Nem sok és ne szomorkodj, ha nem tenne jót a doki szólna és egyébként se sok. Nálunk a védőnőm nem mondott semmit én pedig túlsúlyos voltam(bár a terhesség alatt amit híztam le is adtam a szülés előtt még) és mondta nem az a lényeg.

Fel a fejjel és boldog babavárást!

10/21 anonim ***** válasza:
100%
Én most vagyok 30 hetes 168 magas vagyok és 82 kilosan keztem utoljára mertek 89,5 kilot ugyhogy szerintem hagyd a fenébe amit az a hárpia mondott.Amúgy az én eredményeim is kivállóak és egészséges kisfiam lessz.30 hetes kismama akinek van még egy 21 hónapos kislánya
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!