Hogyan állítsam meg a hízást? 24 hetesen már 10kg plusz?
32 hetesen 15 kiló, az elsővel összesen híztam ennyit, de 5 kilóval többről indultam, így most örülni fogok, ha ott áll meg a mérleg, ahol az első szülésemnél, vagyis 20 kiló pluszom lesz. Sehol nem látom magamon, persze vastagok a combjaim és tokás vagyok, de iszonyat sok vizet visszatart a szervezetem. Mivel a cukrom, pisim, vérnyomásom oké, nem foglalkozok vele, pedig a számok alapján meg lehetne szólni engem is. 51 kilóról indultam, ha most is az lesz, hogy a szoptatással brutálisan minuszba megyek, már alultáplált leszek (45 kiló azért nagyon kevés). Ha meg nem fogyok le ennyire, akkor is normál súlyú maradok, és tudod 2 gyerek mellett szerintem ledolgozza a testem (rohangálás, stressz, kialvatlanság, evésidő-hiány :))
Őszintén ha rám szólna a doki, védőnő, akkor se diétáznék (ha továbbra is minden paraméterem oké)
Attól mondjuk nagyon függ, hogy hány kilóról indultál, milyen magas vagy... stb... hogy egyáltalán tényleg sok e az az 10 kg.
Én abszolút nem értek egyet azokkal a véleményekkel, miszerint nem kell vele foglalkozni és a védőnők csak riogatnak. Ha az alapsúlyos sem kevés, vagy alacsony vagy ehhez a 10 kg plusszhoz, meg kell állítani!!!
Vacsorára egyél gyümölcsöt, zöldséget. 5 utána már ne egyél szilárd kaját, és 5-kor se kenyér félét. Édességet, lisztes dolgokat próbáld minél inkább leszorítani. És mozgás, mozgás, mozgás. Akár minden nap! Esti séta, úszás, könnyű terhes torna.
A hízásról sokan azt hiszik, hogy "majd le megy", de ez nem az esztétikáról szól csak!!! Ha a szervezeted hirtelen szed fel ennyi plusszt, növekszik hirtelen a májad, még jobban meg vannak terhelve az amúgy is megterhelt szerveid, szíved, lábad. De ami a legfontosabb, ha szülés közben ne adj isten valami történik, (pl. vért veszítesz, vagy csak simán sokáig húzódik...) egy hirtelen hízott szervezet könnyebben kifárad, nehezebben regenerálódik. A babának pedig teljesen feleslegesek a hizlaló cukros, lisztes ételek.
8.56-os volt aki legjobb választ adta.A plusz kiló nem csak szépség kérdése.Harmadik babámat várom 37-dik hétben vagyok eddig 8 kilót híztam és tapasztalatból tudom hogy nem biztos hogy szülés után lemegy a felszedett kiló.A babának sem jó a sok cukros lisztes kaja.Én este már csak zöldségeket, joghurtot,gyümölcsöt eszem,esetleg natur husit zöldséggel,tojásrántottát sok zöldséggel.Reggelire egy magos zsemle,ebédre amit főzök a páromnak de oda figyelek hogy ha tehetem nem sok körettel eszem.Persze ha kemény tarhonya az ebéd azt is megeszem legfeljebb kevesebbet szedek.Ilyenkor eszem egy szelet sütit vagy egy két kocka csokit.Főétkezések között gyümölcsöt eszem és diót,mogyorót pár szemet.Nehéz dolog ez de a te és baba érdekében próbáld megtartóztatni magad.
Sok sikert és kitartást!
37 hkm
Köszönöm az eddigi válaszokat!
175 cm vagyok,és 53kg-ról indultam,most vagyok 65.Este 6 után már nem eszem.
Szia! Nekem ugyanígy volt, ahogy neked. Ne aggódj, vissza tudsz fogyni. De ha akarsz tenni magadért terhesség alatt, akkor ajánlom a cukordiétát kicsit enyhébb változatban. Nekem megközelítette a cukrom a határértéket, ezért a 28. héten diétára fogtak. ost 35 hetes vagyok, akkor lement 3,5 kiló, és azóta sem híztam! Pedig előtte jöttek a kilók rendesen, és az elsőnél én is 18 kg-ot szedtem fel úgy, hogy 1 hónappal előbb szültem. A cukor és szénhidrát vissazfogása nem fog a babától semmit elvonni, én ajánlom.
De ez a hízás nem olyan sok szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!