Babánk lesz és anyósom teljesen bepörgött. Hogy állítsam le anélkül, h megbántanám? Érdemes már most elkezdeni?
Sétáltatni nyugodtan viheti majd neked is jót tesz hogy lesz szabad órád.
ha sokszor mentek hozzá lehet oda is venni pelusozó lapot törlőkendőt pelenkát és lehet vinni ruhákat meg cumisüveget.
mi sokat vagyunk anyósomnál ott a felsoroltak mind vannak. Kérd ki a véleményét jól fog esni neki persze nem kell mind megfogadni de mondhat hasznosat.
:( ne is mondd, az enyém is... én egész tapintatosan próbáltam terelgetni, mégis vérig sértődött. pontosabban az jött le neki a dologból, hogy én majd nem engedem, hogy az unokájával legyen. külön le is ült velem beszélni, emiatt. nem látja be, hogy ha valaki ennyire rápörög az unoka témára az már kicsit túlzás és, hogy tulajdonképpen neki kéne magát lelkileg helyrerakni.
én meg idegileg kikészülök ettől az egésztől, pedig szülés előtt nem a legjobb. olyan rossz, hogy még meg se született szegénykém, máris mindenki "birtokolni" akarja, holott ő nem egy tárgy, hanem egy ember, mint mi.
Nagyon jó egy segítőkész nagyi, de néha túlzásokba tudnak esni. Ilyenkor még nem igazán tudsz vele sakkozni, mert nem mondhatod, hogy "anyuka ne jöjjön csak 3 naponként", mert megsértődik.
Az első időkben (pláne első babánál) nagyon jó ha anyád helyett anyád lesz .(ha tegyük fel messze vannak a szülők stb. DE ha anyukád is tud segíteni, akkor tárgytalan hogy ő is ott sertepertéljen) Utána meg le kell szépen állítani.
Szerintem majd kialakul, h mennyit van szükség a segítségére, nem kell előre pörögni. Lehet, jól fog jönni, h kiviszi néha, lehet, h nem.
Én leszek itthon egész nap, férjem mikor hazaér, már fürdetés, lefekvés, úh nekem kell vele magharcolnom.
Érdemes most elkezdeni vag elég kkor leállítani, mikor már megvan a baba és pattog?
16:39 vagyok
de lehet, hogy összességében jobb most egy kis vita és aztán később nem kell megfulladnod attól, hogy nem hagy nektek teret. mert az se jobb ha csöndbe vagy, látszólag minden ok, csak nem érzed jól magad, mert nem így akartad.
szia,
azt hiszem természetes, hogy bepörgött, hiszen örül. nálunk apósom volt ilyen!!!! :) néha le kellett állítani a terhességem alatt, de nem volt ebből konfliktus. mióta megszületett rengeteget segítenek, 10 hónapos kora óta Édesanyámmal felváltva Ők vigyáznak rá és a kezdeti lendületből mit sem vesztve apósom is pelenkázza, eteti, nagyokat fociznak, sétálnak. persze vannak esetek, amikor kicsit össze különbözünk, de leülünk és megbeszéljük a dolgokat. mondjuk mi a legelején lefektettünk bizonyos szabályokat és elmondtuk, hogy Ő a mi gyermekünk és azt szeretnénk, ha a mi elveinket beleszőnék a nagyszülői nevelésbe, mert számunkra ez fontos. néha emlékeztetni kell Őket, de alapjában véve partnerek a dologban és rengeteget segítettek eddig is!! hagyd, had örüljön és várd ki a végét, hogy meddig lesz lelkes. ha ez kitart és a jövőben is segíteni és támogatni fog, örülj neki. amennyiben úgy látod nem, akkor üljetek le megbeszélni!!
Ági
Az én anyósom is teljesen kész, nem hogy a ló túloldalára esett volna, már kinyírta a pacit...
Félreértés ne essék, én is örülök, hogy örülnek, szeretném is, ha lennének a gyerekeinknek nagyszülei, nem is akarjuk se tiltani, se akadályozni, de sajnos, néha tényleg sok amit csinálnak.
Mi már most megmondtuk a férjemmel, hogy persze, lehet szeretni az unokát, kell is, de a szabályokat mi hozzuk, mi neveljük és akinek ez a felállás nem tetszik, nem jön. Nincs beledumálás a gyerekgondozásba, egyebekbe, ha tanács kell, kérünk. A falnak tudnék menni, amikor rákezdi a "de én már szültem és felneveltem két gyereket". Ez eddig rendben is lenne, de az több, mint 30 éve volt, hiába magyarázom, hogy azóta új orvosi dolgok vannak mind a terhesgondozásban, mint a csecsemőápolásban...
Nem szabad hagyni, hogy rátok telepedjen, mert abba beleőrülsz, szegény gyerek meg totál összezavarodik.
Nálunk is mindenki már húzná, nyúzná, pedig meg sem született és valahogy nem értik meg, hogy a kezdeti időszakban olyan pici, hogy nem lehet vele világmegváltó dolgokat tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!