Babánk lesz és anyósom teljesen bepörgött. Hogy
állítsam le anélkül, h megbántanám? Érdemes már most
elkezdeni?
11/19 A kérdező kommentje:
Köszi! Az nem baj, ha segít, csak az baj, ha olyankor erőlteti ránk magát, amikor zavar inkább. Hajlamos rá.
Én most örülök, hogy anyósék több, mint 1000 km-re vannak. :D De átérzem, kapjuk már mi is a dolgokat, hogy ugye majd nyáron rájuk hagyjuk, stb. Én konkrét dolgoknál állítom le finoman, és veszi a lapot. Attól mondjuk a falat kapartam, amikor említettünk egy lehetséges nevet, és azóta állandóan azon a néven kérdezte, hogy X hogy van? Na ettől kivoltam teljesen, de sikerült rávezetnem, hogy ez engem zavar. Ha meg jön a tanácsaival, amikkel nem értek egyet, akkor azt mondom, majd meglátjuk, messze van még az.
Én ilyenekre, hogy majd ő sétáltatja, azt mondanám, hogy oké, néha azért én is elkérhetem? Megsértődne, de talán elgondolkodna.
2011. márc. 3. 17:17
Terhességem elején az én anyósom is mondott hasonlókat. Aztán már annyir megszokta az unoka gondolatát, hogy egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor jött el hozzánk, vagy hányszor telefonált a 9 hónap alatt! Aztán megszületett a lányom, és vasárnaponként viszi őt ki egy órára, mert hét közben ő ugyebár dolgozik 14:30 -ig, és nagyon-nagyon fáradt! Nem a bányában dolgozik, ezt azért megjegyzem! Ja, és 10 percre lakik tőlünk. Ha jön munkából a házunk előtt megy el! Szar érzés, hogy nem érdekli őt az egyetlen unokája! Remélem ebben nem lesz részed sohasem! Örülj, hogy örül, és ha meglesz a pici, és ellenkeznek a véleményeitek, akkor mondd majd meg! Előre ne idegesitsd magad! Boldog babavárást!
2011. márc. 3. 17:27
14/19 A kérdező kommentje:
Oké, akkor majd később állítom le - ha még mindig pörög.
Megsértődne, de nem gondolkodna el, mert TUDJA, h neki igaza van.
Nem fenyeget a veszély, h nem néz felénk, nem jellemző :-(
mennyire lakik messze? az enyém több órányira busszal, de elvileg be akar majd buszozni és egész nap unokázni, este haza menni (nem tudom, milyen gyakran), pl. ezt is ráhagytam, még reménykedek, hogy ez csak kezdeti lelkesedés.
2011. márc. 3. 17:39
16/19 A kérdező kommentje:
Közel lakik sajnos, nem gond átugrania, de bezárom majd az ajtót.
Az enyém is nagyon lelkes volt. Ahhoz a gyerekorvoshoz mentem akit ő ajánlott(azóta váltottam,lehet találgatni miért:)) De igazából csak a kórházban mutatkozott meg,hogy nem bír magával(de após se!). Csak mondta meg mondta mit hogy kell,szinte kitépte a kezemből a cumisüveget a cukrosvízzel(azt kaphattak még nem volt tej)hogy kell itatni belőle. Első este ők fürdették. Akkoriban anyós itthon volt táppénzen és egész nap a nyakunkon volt,após meg meló után csatlakozott hozzá. Vérszemet is kaptak:)Jóval később mertem csak kinyilvánítani nemtetszésemet,amiből nagy sértődés lett pár hétre,de legalább visszavettek magukból. Persze még most is van 1-2 aranyos beszólás jelenleg a bilizéssel kapcsolatban. Jobb már most tisztázni,jól gondolod,ha nyelsz csak magatoknak ártasz és később borul a bili az nem jó. Mesélj neki mit hogy terveztek hátha veszi a lapot.
2011. márc. 4. 03:11
Mi 10 hetesen jelentettük be otthon a babát, már aznap közölték, hogy majd nyáron két hétre vigyáznak rá, mi menjünk nyugodtan bárhova..na én ekkor borultam ki, tegyem hozzá, júni 26-ra várjuk a babát, szóval remek lenne, hogy megszületik, mi meg indulunk is nyaralni...áááááá....majd úgyis szólunk, ha szükség van a segítségre..én mindig ezt mondom, most már kezdik megszokni...Mi gyerekünk, mi döntünk felőle...Mázlink van, 200km-re laknak, viszont ahogy látom, akár naponta is képesek felfutkozni..legalább is sógoroméknál ez volt, mikor megszületett a baba...én meg azt nagyon nem kívánnám, hogy ott üljenek nekem egész nap a nyakamon, mikor pici újszülöttel vagyunk otthon..
2011. márc. 6. 10:43
19/19 A kérdező kommentje:
Köszi nektek is.
Nálunk is jönnek már (mi is nyárra várjuk), hogy majd j9vő nyáron (!) vigyáznak rá, menjünk nyaralni. Én a nyaralást (elvetemült ötlet biztos, de) gyerekkel együtt gondolom.
Kapcsolódó kérdések: