Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor jött ki hozzátok először...

Mikor jött ki hozzátok először a védőnő és mit nézett a lakásban?

Figyelt kérdés

Gondolom a rendet, tisztaságot megfelelő-e a körülmény a kicsinek... vagy mást is?

14 hkm

2011. febr. 11. 17:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen amiket felsoroltál!

Kérünk-e babmérleget meg ilyenek!

Aztán volt pár jó ötlete, amin Én felhúztm magam, és mondtam neki, hogy kint tágasabb!

Pl:1,5 hetes volt a gyerek mikor elöször jött!

-Már a korházban hivogattam, hogy tudna-e hozni mérleget mire hazamegyünk, mert az volt a heppje, hogy pontosan mérjem mennyit szopott!

Na mondnaom sem kell , hogy nem hozott!

Elkezdett velem orditani, hogy miért nem mértem!

-Azt mondta, hogy minden nap állítsam talpra a gyereket, és menjen!mi van????

-Éjszaka ne szoptassam, mert dagadt a gyerek!

Örültem, hogy a születési súlyát visszaszedte!

Ne fürdessem, csak törölgessem át!

Na aztán mondtam neki, hogy kint tágasabb!

2011. febr. 11. 17:34
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a kórházi hazajövetel utáni napon (2 naposan jöttünk haza) jelent meg. Régen ismerem, nem nagyon nézett semmit. Amúgy tényleg csak a tisztaság és a baba körüli szükséges dolgok megléte tartozik rá. Az észt sem osztotta nagyon, mert bár nála az első, de amúgy a negyedik babám, és már jó előre tisztáztuk az álláspontjainkat.

Arra figyelj oda, hogy ne vedd minden szavát készpénznek, néha nagy hülyeségeket tudnak mondani.

2011. febr. 11. 17:41
 3/14 anonim ***** válasza:
rám ki hívta a gyermekvédelmet mert télen nem álltunk neki konyhát meszelni, festeni, illetve nem falaztuk be a fűtés csöveket, és hogy az baleset veszélyes.
2011. febr. 11. 17:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Remélem legközelebb rácsaptad az ajtót!
2011. febr. 11. 17:47
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Hozzánk, akkor jött, mikor még terhes voltam.

Tisztára nyaltam a lakást, körbe sem nézett. Főztem teát, kávét, nem kért semmit.

leültünk a nappaliban, mondott pár dolgot, kérdezte van-e kérdésem. Majd elment.

Utána terhesen még jött párszor, de semmi újat nem mondott, mindig azt kérdezte van-e kérdésem... ezek 5 perces látogatások voltak.

Aztán szülés után pár nappal rögtön jött, beszéltünk a szoptatásról, a köldökápolásról, arról, mikor vigyük ki levegőre a picit.

Ami nálunk negatív volt, mármint amit a védőnő mondott

- nem kell annak a gyereknek kiságy... (hova gondolta, földre tegyem a gyereket vagy magam mellé?)

- a pici 2 hetes korában a bal mellem szórakozni kezdett, kevesebb tej jött belőle, de nekem szigorúan tartanom kellett a 3 órás váltott szoptatást, egymás után két mellből nem szoptathattam... így tápszert írt fel... kezdőként belementem, de ma már küzdenék a tejemért

2011. febr. 11. 18:12
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Az első védőnőm sosem jött ki. Sem a terhesség idején, sem mikor megszületett a baba.

Mikor vittem 6 hetes státuszvizsgálatra a doktornőhöz akkor látta először, mert ott volt. Épp csak rápillantott, sosem a munkájával törődött.

Csak ami pénzt hoz azzal. Ugyanis pénzért járt ki anyukákhoz masszírozni a babát, meg mindenféle homeós bogyókat meg samponokat-fürdetőket stb árul. Egyszer hívott fel, hogy kérem e ha majd meglesz a baba nem kértem. Onnantól kezdve nem is léteztem.

Ha mennem kellett kb 5 percet voltam benn, megkérdezte mennyi a vérnyomásom (meg sem mérte pedig hypertóniás vagyok), és bepecsételt se vizsgálat se semmi se jónapot.

Második védőnőm költözés után rögtön bejelentkezett, mikor jöhet, de tudja, hogy költöztünk stb nem akar zavarni, csak muszáj látnia a babát. Havonta jött, majd 1 éves kora után negyedévente. Sosem nézte meg a lakást csak gondolom a szeme sarkából. Nem tett megjegyzést, csak amikor a babám 15 hónapos volt, hogy most már ideje lenne külön szobába tenni.

Így aztán elkészítettük a kicsi szobáját, amit meg is nézett és nagyon tetszett neki.

2011. febr. 11. 18:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szombaton jöttünk haza a kórházból, hétfőn jött a védőnő. Megnézte a kicsit, adott pár tanácsot, beszélgettünk, kérdezhettem tőle, és aztán elment. A lakás nem is érdekelte.
2011. febr. 11. 18:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a védőnő még aznap megjelent,hogy hazaértünk a kórházból.Megnézte a lakás minden szegletét,aztán megnézte a babókát,és leült velünk a nappaliba és kikérdezett minket az anyagi helyzetünkről,a család egészségügyi problémájáról,stb. Aztán amikor végre elindult kifelé az ajton,még közbeszúrta,hogy jobb lesz ha veszek egy légzésfigyelőt,mert a szomszéd lakótelepen,most halt meg egy kisbaba bölcsőhalálban.Akkor összeomlottam. Bocs,hogy a vége OFF lett.
2011. febr. 11. 19:18
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 4 nappal azután jött, hogy hazajöttünk. Mivel régóta ismerem, és szerencsémre lelkiismeretes és normális, így szívesen fogadtam. szoptatási tanácsot adott(két gyerkőcét 2 éves korukig szoptatta, úgyhogy volt róla fogalma). Megkérdezte hogy vagyok(császáros voltam komplikációval), megnézte a pici lányomat(köldökcsont, kutacs, csípő), megmutatta, hogyan tisztítsam a köldökét. Azt hiszem ennyi. azóta nem volt. Mérésre, státuszra szoktuk vinni, de ott is kedves, megértő, bármilyen hülye kérdéssel fordulhatok hozzá.
2011. febr. 11. 19:27
 10/14 anonim válasza:
100%

Vasárnap jöttünk haza a kórházból és hétfőn jött ki.

Semmit nem nézett meg a lakásban.Megnézte a babát, elmondta, hogy ápoljam a köldökét, hogyan fürdessem, meg a szoptatásról beszélgettünk. Illetve én tettem fel neki a kérdéseimet.Utána hetente 1x jött, és amikor már visszaadtam a mérleget, nekem kellett mennem méretni kéthetente.

Közben költözés miatt másik védőnőhöz kerültem, Ő viszont kijön kéthetente, de Ő sem nézett körben a lakásban.

2011. febr. 11. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!