A 12. heti ultrahangon hallhatom majd a szívhangját?
Figyelt kérdés
Én egy olyan kisvárosban lakom, ahová hetente csak egy doki jön. Van neki ugyan uh gépe, hüvelyit is csinál, viszont szerintem elég kezdetleges lehet. A héten voltam nála uh-on, és annyira vártam, hogy hallhassam a szívhangját, viszont ő nem mutatta meg. Nem tudom, hogy a gép miatt nem mutatta meg, vagy csak egyszerűen sietett. Viszont megnyugtatott, hogy élő embrió és minden rendben van vele. 8 hetes vagyok, a következő majd a 12. hetes uh. lesz. Remélem ott már hallgatom.2011. febr. 11. 16:47
1/7 anonim válasza:
Elég kapkodós dokid lehet, vagy tényleg ennyire elavult a gép. Nálunk az az első uh-nál, hogy nézi a szívritmust a babánál.
2/7 anonim válasza:
A 12 hetes genetikai ug, úgyhogy azt biztos, hogy nem a dokid fogja csinálni az elavult gépével. Azt minden esetben erre szakosodott szonográfus végzi a kórházban. Sajnos ott is futószalag van, abban sem vagyok biztos, hogy van hangszóró a géphez. Meg hát sietnek is. Érdemes a 12 hetes és a 19-20 hetes uh-t magánrendelésen csináltatni. Oké, tudom, hogy pénzbe kerül, de egyrészt alaposabban megnéznek (nem 3 perc alatt, mint a kórházban), másrészt te is végig láthatod és hallhatod a babát. Sőt DVD-t, képet is kaphatsz.
3/7 A kérdező kommentje:
Elég hamar mentem el először hozzá. 5-6. heti uh-on nagyon kedves, segítőkész volt. Most viszont nagyon bunkó volt. Háromszor mondtam neki el, hogy kérek képet mire ideadta. És mikor mondtam neki, hogy nem nagyon tudom kivenni rajta a babót és magyarázza már el, hogy mit hol látok a képen, akkor csak annyit mondott, hogy "ugyan mit várt maga, hogy már mosolyogni is fog ez a gyerek?"
2011. febr. 11. 17:22
4/7 A kérdező kommentje:
Ő is abban a kórházban dolgozik, ahová mennem kell majd, de akkor ezek szerint nem ő fogja csinálni.
2011. febr. 11. 17:23
5/7 anonim válasza:
Második vagyok.
Tényleg ne számíts sokkal jobbra a kórházban sem. Úgy gondolom, első babádat várod. Szánj rá 10-12000Ft-ot, ha szépet akarsz látni.
Amúgy a dokid egy fásult bunkónak tűnik. Ő már millió ilyet látott, de nincs benne annyi empátia, hogy felfogja, neked ez milyen sokat jelent?
6/7 A kérdező kommentje:
Igen az első babám lesz. sajnos annyian vagyunk itt erre az egy dokira, hogy szinte futószalagon megyünk be hozzá. Most tapasztaltam nála ilyet, de elég is volt szerintem. Ha már itt tartunk akkor nem fogom sajnálni a pénzt egy normális vizsgálatra.
2011. febr. 11. 19:28
7/7 anonim válasza:
Én 7 hetesen mentem először uh-ra, és már akkor megmutatta a szivhangot, hogy halljam. Utána 12 hetesen mentem megint, ismét hallhattam. És nem volt kapkodás egyiknél sem, nyugodtan, lassan vizsgált, és nem csak fél percig. Gratulálok a babához.
13 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!