Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Panadolt lázcsillapítótól...

Panadolt lázcsillapítótól terhesség alatt lehet valami baj a babánál?

Figyelt kérdés
Nagyon megijedtem, mert itt a frászt hozták rám.Influenzás lettem, és 3 orvossal is beszéltem, Panadolt mondták vehetek be, de sajnos 4 napig voltam lázas, 38,6, és a borogatás egyéb nem vitte le,így bevettem a gyszert.Mind a 4 nap vettem be belőle,mert azt mondták a lázas állapot sem jó a babának.Erre itt meg azt olvastam, hogy a Panadolt nem is szabadna bevenni,igaz tudom egy gyszer sem jó, de nekem nem volt senki aki elmenjen homeopátiás szerekért, amiket itt ajánlottatok.nem tudtam mit tenni.Szerintetek rosszul tettem? Mit kellett volna tenni?
2008. jan. 30. 09:56
 1/10 anonim ***** válasza:
30%

Én eddig csak az algopyrint hallottam doki szájából hogy lehet bevenni, ha nagyon muszály. Abban igazad van, hogy a láz nem jó a babának akkor már kell a bogyó, ha nem viszi le a fürdő.

Legközelebb maradj az algopyrinnél de nagy bajt biztos nem csináltál, ezen ne hergeld magad, attól nem lesz jobb. És főleg orvos mondta, úgyhogy nem csináltál hülyeséget!!

2008. jan. 30. 11:00
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Szia! nincs ráírva a betegtájékoztatóra semmi? Én egyébként nem tudom, hogy a panadol árt-e a babának, de a langyos vizes ülőfürdőt nem próbáltad a lázad csillapítására?
2008. jan. 30. 11:03
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Először is nyugodj meg, nem tettél semmi rosszat. Az én nőgyógyászom is ugyanazt javasolta, mint akiket te megkérdeztél, egészen pontosan azt mondta, hogy ha szükséges - fejfájás, láz stb., akkor csak "paracetamol" tartalmú gyógyszereket lehet szedni (pl. Panadolt).

És még egy érv a többiekkel szemben: a télen nekem is elindult felfele a hőm, úgyhogy elküldtem az Anyukámat egy ismerős gyógyszerészhez, hogy adjon már valamit, ha esetleg még feljebb menne. Panadolt adott, mivel az babával is szedhető...

Szóval szerintem a lehető leghelyesebben jártál el, és nem lesz semmi gond :)))

Remélem picit megnyugtattalak, üdv.: 21 hetes kismami

2008. jan. 30. 11:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megnyugtató szavakat:-) Így azért jobban érzem magam.

(Próbáltam az ülőfürdőt is.)

2008. jan. 30. 11:11
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Sziasztok!

Az előbbi javaslatra megnéztem gyorsan a Panadol betegtájékoztatóját. A "Mikor nem használható a gyógyszer?" címszó alatt semmi nem szerepel a terhességről, a dobozon pedig annyi szerepel, hogy "Terhesség és szoptatás időszakában csak az orvos egyedi megfontolása alapján és előírása esetén alkalmazható."

Csak a rend kedvéért letöltöttem az Algopyrin betegtájékoztatóját is ( [link] "Ne szedje az algopyrin tablattát: ... Szoptatás idején. A terhesség első három és utolsó három hónapjában."

Ebből úgy gondolom, hogy adott esetben az orvos javaslatára bármelyiket lehet szedni, bár nekem a Panadol továbbra is meggyőzőbb...

2008. jan. 30. 11:21
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Szia.Nyugodtan szedd a panadolt, nekem is ezt mondta a nő dokim mikor fájt a fejem. Algopirint nem szabad szedni mert megeszi a fehérvérseteket.A homeopátiás szerek viszont nagyon jók, azt is ajánlom, én már csak azokat szedem. De panadol mehet nyugodtan. 28 hetes kismama
2008. jan. 30. 11:41
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

Szia! Én is a Panadol mellett voksolnék, még a terhesség előtt beszereztem egy dobozzal, mert nekem is azt mondták, hogy inkább azt szedjem mint az Algopirint, és sajna a múlt hétvégén szükségem is volt rá, mert a picim úgy feküdt, hogy idegszálat nyomott és valószínű 2 napig ordítottam volna a fájdalomtól, ha nem tudom valamivel enyhíteni. Szerintem jól tetted, sokkal többet ártottál volna magatoknak, ha hagyod magad 4 napig lázasan! Mielőbbi gyógyulást és vigyázz magatokra!

Üdv. (26. hetes kismama)

2008. jan. 30. 12:22
 8/10 anonim ***** válasza:
80%

Semmi bajod nem lehet sem az algópirintől, sem a panadol származéktól! Nekem 2 gyerkőcöm is van és kellett algópirint és panadolt is szednem. Mind a két gyerkőcöm egészséges. Sőt volt, hogy antibiotikumot is kellett szednem a terhességem alatt (AKTIL DUÓt)!

Ne aggódj! Mindig az orvosodra hallgass, hidd el ő tudja, hogy mi a legjobb nektek!

Jó egészséget!

2008. jan. 30. 12:29
 9/10 anonim ***** válasza:
22%

Szia! Nemrég én is hasonló gondokkal küzdöttem, a dokimmal nem tudtam beszélni, itt mindenki a Rubophent ajánlotta lázra,míg ahogy elnézem neked a Panadolt. Nem vettem be, mert a szakirodalom szerint paracetamol tartalmú gyógyszereket tilos terhesség alatt szedni. Szereztem homeopátiást, szerencsére lement tőle a lázam. Ma, végre eljutottam a dokimhoz és rákérdeztem mit lehet ilyenkor tenni. Közölte velem, hogy BÁRMIT lehet szedni, csak ne szenvedjek! Kivéve az antibiotikumok! Ezt mondta: egyik sem tud annyit ártani(max. 1 hétig szedhetem), mint az ha nem vagyok jól, lázam van és nem kapok levegőt.

És tudod mit? Én hiszek neki, nagyon meggyőző volt.

Ha nagyon muszáj befogom venni!

Minden jót neked!

2008. jan. 30. 12:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2008. jan. 30. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!