Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha úgy tervezem, hogy szoptatn...

Ha úgy tervezem, hogy szoptatni szeretném a Babát, akkor egyáltalán nem lehet alkoholt fogyasztanom, vagy mennyi idő alatt üröl ki a szervezetből?

Figyelt kérdés
2009. febr. 10. 14:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
55%

Hmmm.....érdekes a kérdésed.

Én inkább szoptatok, mint hogy igyak. :)

2009. febr. 10. 14:24
 2/16 anonim ***** válasza:
97%

Szia

Egy-egy dl vörösbort, vagy egy pohárnyi sört nyugodtan megihatsz (persze mértékkel :D ), ezekben a mennyiségekben elenyésző az alkoholtartalom. Ha mondjuk kb szopi után iszod meg, akkor a következő szopásig kiürül.

Én ezt a dokimtól tudom, ő kifejezetten javasolta, hogy minőségi vörösborból minden nap igyak meg 1-2 vörösbort, mert élettanilag ez hasznos a szülésből való felépüléshez.

A barna sört is szokták javasolni szoptatós mamiknak az északi országokban.

2009. febr. 10. 14:24
 3/16 anonim ***** válasza:
95%

elírtam az előbb, tehát 1-2 dl vörösbort :d

bocsi

2009. febr. 10. 14:25
 4/16 anonim ***** válasza:
30%

Én nem értem a kérdésed. Terhesen akarsz alkoholt fogyasztani? Vagy mikor?

Tudtommal szoptatás alatt ugyanúgy "viselkedni" mint terhesség alatt.

2009. febr. 10. 14:26
 5/16 anonim ***** válasza:
37%

Sem terhesen sem a szoptatás alatt nem ajánlatos alkoholt fogyasztani.Az nem igaz,hogy kicsi nem árt.Bizony árthat az is.A tejbe pedig akadálytalanul jut át amit megeszel megiszol.Igyál alkoholmentes sört.

Szerintem egyáltalán nem olyan fontos az alkohol az életünkbe,hogy ilyenkor ezen kelljen gondolkodni,hogy miért nem lehet meginni.Persze nagyon sok a felelőtlen szülő.

2009. febr. 10. 14:34
 6/16 anonim ***** válasza:
97%

A 14.24-es válaszoló vagyok.

Attól, hogy lepontoztok még tény marad, hogy nem a kisujjamból szoptam ki a válaszomat, hanem az orvosomtól kapott infót írtam le!

Gondoljátok, hogy egy szülész-nőgyógyász, aki egyetemet végzett és akinek ez a hivatása, pusztán rosszakaratból hamis infót mond?

Nonszensz.

Kérdezzétek csak meg nyugodtan a saját dokitokat, ő is ugyanezt fogja mondani.

A minőségi vörösbor (lehetőleg édes vagy félédes, mert a szárazban sok a csersav) igenis tartalmaz olyan értékes tápanyagokat, amik hasznosak a szervezetnek, például a vérképzéshez. Aki szülésnél/gyermekágyi vérzéskor sok vért veszít, az pl infúzióban ugyanilyen hatású gyógyszert kap. Mit gondoltok, műtétek után miért javasolják a belgyógyászok és a sebészek szintén a napi 1-2 dl bort?

És félreértés ne essék, nem azt írtam, hogy nyugodtan lehet vedelni!

2009. febr. 10. 14:48
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. A 14.24-esnek üzenem, nem azért szavaztak le mert rossz választ adtál. Hidd el, az enyém értelmetlenebb! :D

Egyszerűen csak ez a hobbijuk, sajna nem csak ennél a kérdésnél fordul elő.

Kedves kérdező! Amúgy attól függ tényleg, hogy mit szeretnél inni! A vodka, unikum, pálesz tényleg nem jó! :)

2009. febr. 10. 14:52
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam,hogy vedelni szeretnék,csak kíváncsi voltam,hogy ha mondjuk 2 évig szoptatok,akkor addig egy kortyot sem lehet inni,nem vagyok iszákos,de azért előbb-utóbb biztos hiányozna 1-1 a párommal vagy barátokkal eltöltött estén 1-1 pohár finom ital.Azért köszönöm a válaszokat!
2009. febr. 10. 14:53
 9/16 anonim ***** válasza:
93%

1-1 dl vorosbor tenyleg nem art meg. Es a tejjel kevesebb jut at, mint ha terhesseg alatt fogyasztod.

Ha meg akarsz gyozodni rola, hogy kiurult-e mar, akkor lehet venni tesztet, ami megmutatja, hogy van-e meg alkohol a tejben. (Legalabbis itt nalunk lehet, Angliaban elek.)

2009. febr. 10. 15:16
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Ha alkoholista lennél, akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést itt!

Amúgy ha néha ki szeretnél rúgni a hámból, létezik az előre lefejt tej könnyű tárolása. Persze ez akkor, ha tudsz előre lefejni!

2009. febr. 10. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!