Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vállalnál úgy gyereket, hogy...

Vállalnál úgy gyereket, hogy egyszerűen szó szerint rettegsz a kórháztól?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy bután hangzik, de bízom benne más is jár ebben a cipőben. Van már egy kisfiam, de egyszerűen rettegek attól, hogy ha még egyet szülök azt a 3 napot bennt kell töltenem. Az elsővel is rengeteget sírtam a bennt lét miatt, pedig a babával semmi gond nem volt.

Tervben van a tesó, de emiatt nem merem bevállalni, mert annyira félek. Mit tehetnék ellene?

2011. febr. 9. 14:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

én a vérvételtől rettegtem első terhesség elött gyerekként sokat szúrkáltak akkor még nem vákumos vérvétel volt hanem cseppenként jött le.

5 hetet voltam bennt a klinikán nem utáltam mert volt értelme de nem az a pár hét volt életem legszebb időszaka

Beszélj valakivel pszichológus.. nem beteges de hátha van mögöttes oka.

2011. febr. 9. 14:04
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden rendben van, saját felelősségre haza mehetsz előbb is, de szülhetsz otthon is, ha jól átgondoltad, hogy azt akarod-e.
2011. febr. 9. 14:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is rettegek a kórháztól, annyira hogy még látogatóba sem megyek be soha. De ez nem tartott vissza a gyermekvállalástól. Amióta megszületett a fiam már voltam vele is kórházban 1 hétig, és nemsokára érkezik a tesó is. Már úgy vagyok vele, hogy szükséges rossz. Ha gyermeket szeretnék az ezzel jár.
2011. febr. 9. 14:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én vállaltam :)

Én olyannyira rettegtem a kórházaktól és az orvosoktól, hogy képzeld el, 25 évesen mentem életemben először nőgyógyászhoz mert egyszerűen undorodtam minden orvosi dologtól! Akkor vettem rá magam hogy jó most már 25 évesen illene elmenni.

Vérvételre már elküldtek engem (munkalehyi üzemorvos) legalább 5-ször az elmúlt 6 évben de nem mentem el. Mert utálom a vérvételt, a fehér köpenyt, mindent.

Aztán amikor terhes lette, elmentünk az első uh-ra, és annyira meghatott a kicsi szív dobogása hogy onnantól alig vártam minden egyes uh-t, minden vizsgálatot, mert minden alkalommal közelebb éreztem magamhoz a pillanatot amikor megszületik és minden alkalommal közölték a méreteit, meg mindent :) A szülésre már úgy mentem be mint régi ismerős, és férjemmel végigröhögcséltük a vajúdást, csak jó emlékem van a terhességem körüli minden egyes kórházi pillanatról!

Azóta máshogy állok a dologhoz, már nem ráz ki a hideg a kórházszagtól, és már nem áll fel a szőr a karomon ha orvosi dologra, vizsgálatra kell mennem :)

2011. febr. 9. 14:14
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
Még csak 13 hetes vagyok, de már 3 napja rémálmaim vannak. Nekem kórház fóbiám van szerintem, vagy nem tudom. :) Nagyon félek már most a szüléstől és a bent léttől és az ottani körülményektől. Kinevetnek, vagy rám kiabálnak, ha valamit nem jól csinálok, hogy nem lesz velem majd párom. Én is rengeteget fogok sírni hidd el. De csak túl leszek rajta, ezért fogok inkább szülésznőt és orvost fogadni.
2011. febr. 9. 14:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Annyira utáltam a kórházat,hogy szó teljes értelmében elájultam,ha betettem a lábam. De ez már teljesen másképp van,mióta megszületett a két gyermekem.
2011. febr. 9. 14:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Lehet, hogy kicsit nem volt érthető, vagy nemjól fogalmaztam.

Sem a vérvétellel, UH-val, kórházba járással nem volt különösebb gondom. Még a szüléssel sem, pedig rettentő nehéz volt. Viszont az utána levő 3 napban (hétfőtől csütörtökig) annyit sírtam, mint még soha életemben.

Egyszerűen az otthonomon kívül nem tudok sehol sem meglenni, illetve egy idegennel sem.

2011. febr. 9. 14:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem szeret kórházban lenni(bár ez az egyetlen jó dolog, amiért benn lehetsz!!!)én is rosszul vagyok még a szagától is,és "fehérköppenyszindrómámvan" :) .Nekem még egy fokkal rosszabb volt mert két programozott császárom volt(annak minden "kellemes" velejárójával)ami eleve 5 nap.Én felkészültem ezekre optimista nézőponttal(csak 5 nap,van aki sajnos hetekig bennt van)elfoglaltam magam a babámmal,és amikor aludt én is aludtam,a harmadik naptól már kisétáltam látogatáskor,és sokat sutyorogtunk telefonon a férjemmel,és ezek nagyon sokat segítettek nekem.Ja és a személyzet is nagyon-nagyon kedves aranyos és segítőkész volt!(Eger)Szóval küldök neked egy nagy adag optimizmust,ügyes vagy,ez nem lehet akadálya egy tüneményes édes pici babának!!! :) Csak kettőt kell aludnod! :)
2011. febr. 9. 14:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérhetsz olyan szobát amiben csak te vagy (és esetleg egy hozzátartozód). Ott nem kell tartanod más betegektől, nem kell beszélgetned ha nem akarsz, teljesen intim, csak a babáddal lehetsz. Amiatt a 3 nap miatt hülyeség lemondani egy újabb örömről!
2011. febr. 9. 15:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem is ez jutott eszembe, hogy van ez az alapítványi szoba-sok helyen már.nem olcsó, de egyedül vagy, ill. nincs szobatárs, meg a családtagok oda bemehetnek.Így csökkentheted a stresszt.
2011. febr. 10. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!