Vállalnál úgy gyereket, hogy egyszerűen szó szerint rettegsz a kórháztól?
Lehet, hogy bután hangzik, de bízom benne más is jár ebben a cipőben. Van már egy kisfiam, de egyszerűen rettegek attól, hogy ha még egyet szülök azt a 3 napot bennt kell töltenem. Az elsővel is rengeteget sírtam a bennt lét miatt, pedig a babával semmi gond nem volt.
Tervben van a tesó, de emiatt nem merem bevállalni, mert annyira félek. Mit tehetnék ellene?
én a vérvételtől rettegtem első terhesség elött gyerekként sokat szúrkáltak akkor még nem vákumos vérvétel volt hanem cseppenként jött le.
5 hetet voltam bennt a klinikán nem utáltam mert volt értelme de nem az a pár hét volt életem legszebb időszaka
Beszélj valakivel pszichológus.. nem beteges de hátha van mögöttes oka.
Én vállaltam :)
Én olyannyira rettegtem a kórházaktól és az orvosoktól, hogy képzeld el, 25 évesen mentem életemben először nőgyógyászhoz mert egyszerűen undorodtam minden orvosi dologtól! Akkor vettem rá magam hogy jó most már 25 évesen illene elmenni.
Vérvételre már elküldtek engem (munkalehyi üzemorvos) legalább 5-ször az elmúlt 6 évben de nem mentem el. Mert utálom a vérvételt, a fehér köpenyt, mindent.
Aztán amikor terhes lette, elmentünk az első uh-ra, és annyira meghatott a kicsi szív dobogása hogy onnantól alig vártam minden egyes uh-t, minden vizsgálatot, mert minden alkalommal közelebb éreztem magamhoz a pillanatot amikor megszületik és minden alkalommal közölték a méreteit, meg mindent :) A szülésre már úgy mentem be mint régi ismerős, és férjemmel végigröhögcséltük a vajúdást, csak jó emlékem van a terhességem körüli minden egyes kórházi pillanatról!
Azóta máshogy állok a dologhoz, már nem ráz ki a hideg a kórházszagtól, és már nem áll fel a szőr a karomon ha orvosi dologra, vizsgálatra kell mennem :)
Köszönöm mindenkinek. Lehet, hogy kicsit nem volt érthető, vagy nemjól fogalmaztam.
Sem a vérvétellel, UH-val, kórházba járással nem volt különösebb gondom. Még a szüléssel sem, pedig rettentő nehéz volt. Viszont az utána levő 3 napban (hétfőtől csütörtökig) annyit sírtam, mint még soha életemben.
Egyszerűen az otthonomon kívül nem tudok sehol sem meglenni, illetve egy idegennel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!