31 hetes pocakos vagyok és nem oltattam be magam az infulenza ellen? Szerintetek nagy bajunk lehet manoval ha elkapjuk? Ki oltatta be magát?
A kockázatokról a háziorvos tud-na- bővebb tájékoztatást adni.
Én nem oltattam és nem is fogok.
16+5 kismama
Szia!
35 hetes terhes vagyok, beoltattam magam. Úgy voltam vele, hogy ártani nem árt, évek óta oltatom magam (suliban dolgozom, naponta rengeteg gyerekkel találkozom), eddig mindig minden rendben volt. A nőgyógyász szerint nem ártottam vala a kicsinek, mert így ő is kap az ellenanyagból. Egyébként nem vagyok híve a védőoltásnak, a rota vírus ellenit tuti nem fogom beadatni a picinek, de pl. bárányhimlő ellen nekem (!) kell majd védőoltás, ha a gyerek elkapja, túléli, de én már felnőttként nagyon megjárhatom!
A 39+3 hetes kismama vagyok:
hát akkor a párod erőltesse meg magát, a Ti érdeketekben! Én magam is nagyon gyógyszer ellenes vagyok, évek óta semmilyen gyógyszert nem vagyok hajlandó szedni, a férjem meg szétszórt és lusti, úgyhogy neki is rágni kellett a fülét, hogy menjen el mert ez most mindhármónk érdeke! Beláttuk, hogy ez KELL, elsősorban a babánk miatt!
Én most pocakosan nem oltattam, de tavaly igen. A férjem sem oltatta be magát. A 4 éves kisfiúnk tavaly be lett oltva, idén nem, mert mindig volt valami apró nátha, megfázás ami miatt nem tudták megszúrni. Most meg már azt mondták, hogy nem érdemes.
Eddig mindannyian megúsztuk, remélem az oviból sem kerül haza semmi baci. Ráadásul én irodában dolgozok, van elég sok kollégám, de szerencsére még senki sem beteg.
Amúgy rengeteg gyümölcsöt eszek, főleg narancsot, mandarint, almát + szedünk C vitamint és heti 1x bevesszük a homeós bogyókat.
A maszk jó ötlet!!!
16 hkm
Utolsó vagyok:
a doki azt mondta, hogy az oltás ellenére is el lehet kapni az infulenzát, csak akkor szövödmények nélkül és hamarabb gyógyul. Tehát a szuri sem garancia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!