Kismamak! Mar mindenre ramondjak ezek a jo akarok, hogy varandosan ezt meg azt ne. Titeket is idegesit, vagy csak nekem fogyott el a turelmem?
Szepen megteremtem itt magamnak a stresszmentes, betegsegeket legjobban elkerulos kornyezetet (hala Istennek, vagyok ennyire szerencses), hogy csak kezimunkazni es hazimunkat vegezni kelljen, ra tudjak hangolodni a babamra szepen a 9 honap alatt. Nem cigizek, alkoholba meg csak bele se szagolok, azt a kis 0.33L-es kolat is 3 napig iszom (mini uveg, addig kitart :) ), egyeduli "bunom", hogy savlekotot szedek estenkent, mert ha nem, hat egy sarkannyal is felvennem a versenyt.
De azert mindig becsuszik egy-ket joakaro, ha megtudjak, hogy pl miket eszem, vagy csinalok. Ma pl, hogy nem szabad mezet enni terhesen es szoptatas alatt. Intven engem arra fel, hogy en a teli takonykort mezzel es mezes kamilla teaval kuralom mar december eleje ota. Eddig igy kordaban is tudtam tartani, a baba pedig koszoni szepen, mult heten voltunk 20 hetes uh-n, nagyon is jol van, es jelenelg is ficankol.
Eddig jokat rohogtem, de ez ma mar sok volt. Kezd elegem lenni. Nektek is van ilyen?
Nem akarlak elkeseríteni, de ez még csak a kezdet. Szülés után jönnek a "jobbnál jobb" tanácsok a baba ellátásával és nevelésével kapcsolatban.
Csakis egyet tehetsz: meghallgatod, majd megfogadod azokat, amelyek tényleg hasznosak, a többit abban a szent pillanatban elfelejted. Feleslegesen ne stresszeld magad ezen, tanuld meg lazán kezelni a sok jóakarót. ;)
Sok sikert és gondtalan babavárást!
Savlekötőből csak a rennie antacidum, mást tilos!
Ha lehetett volna, én sem haldokoltam volna az első 3 hónapban! Ha az nem elég indok a szedésére, hogy egy falatot sem tudok enni, és éjjel-nappal epét hányok, akkor az sem, hogy esténként marhára mar a gyomrom.
A kóla nagyon gáz, de tudom, nehéz róla lemondani, viszont tudnod kell, hogy állítólag nagyobb károkat okozhat a cigizésnél! Ha kevés, akkor csak keveset ártasz vele.
Amúgy meg persze, semmit nem szabad, de csak akkor, ha biztosra akarsz menni, hogy nem rajtad múlik, a babád egészséges lesz-e. Lehet bűnözni, ami nem feltétlenül csattan a babán, csak meg van az esélye.
Én is kóláztam, kb egy héten kétszer ebéd után egy pohárral, de nem örült neki senki, és engem is bántott.
Sőt dohányoztam is majdnem félideig, mire sikerült újra összeszednem magam, és leraktam a cigit.
Jól teszed hogy nem dohányzol és nem fogyasztasz alkoholt!!!!!!!!Ezek ártanak csak igazán a babának nem 1-2 pohár cola.Én gyomorsavra salvus vizet iszom.Nem kell ezekkel az emberekkel foglalkozni.Nekem is adnak okos tanácsokat már arra is hogy szoptassak(pedig ez a harmadik babám már) és még meg sem szültem.
Boldog baba várást!!!!!
33 hkm
A savlekotot orvos irta fel, kulfoldon elek, nem csak rennie van, de amit nekem irtak fel, ra is van irva, hogy terhesseg alatti gyomorsavra. :)
Hogy egy nap megiszom ket korty kolat, mert a szervezetem uvolt a cukorert, szinten nem art. Napi 200mg koffeint lehet bevinni, en ennek a tizedet se erem el. A tobbi alkoto elemerol: manapsag barmit veszel a boltban, fogalmad sincs, hogy igazabol mi is van benne, de az bizonyos, hogy legalabb annyi szemet, mint a kolaban. Amugy ahogy itt is olvasgatom, vannak kismamak, akik tobb poharral is ledontenek egy nap, es semmi baj nincsen. Minden a mertekletessegen mulik.
Egyebkent koszi, hogy ilyeneket irtal nekem, mikor olvastad, hogy pont ma fogyott el a turelmem.
Kedves elso! En megfogadtam, hogy csakis anyukam es anyosom tanacsait fogadom el kesobb is. Ok jofejek, hala Istennek, ok nem jonnek ilyen hulyesegekkel.
Harmadiknak: koszi :))
De ertitek, milyen mar, hogy a harmoniat megtorve jon az oregasszony a mutatoujjat felemelve? Annak orulok azert, hogy nem csaladtag legalabb...
Nekem mindkét gyereknél két különböző orvos volt kólaellenes nagyon és nem a koffein miatt.
Jót akartam.
A türelmedet meg tornáztasd csak, mert a gyerek sem fog a te szádíze szerint élni az életét.
Amúgy persze, nem csak a Rennie, van más is, nem úgy értettem, csak így írásban, amikor van dolgom más is, csak elkapok egy-egy kérdést, ahol gondolom én, esetleg tudok olyat mondani, ami egy idegennek a segítségére lehet, akkor gyorsan próbálok írni, és nem állok neki minden tekintetben körültekintően fogalmazni.
Nekem is elfogy néha a türelmem a két gyerek mellett, főleg, ha valakinek segíteni szeretnék, az meg támadásnak veszi. No az nem esik jól.
Zsuzsi, legy szives, es olvasd el, eloszor a kerdest, majd, hogy mit irsz, es hogy neked mit valaszolnak. Nem vesztettem el veled szemben a turelmemet, az illeto, aki miatt ma kicsit elegem lett, mar nem az elso okoskodo, es igy tul a fel idon, azt hiszem, eleg jo vagyok, ha csak most veszett el a turelmem. A kerdesemre se valaszoltal, csak kioktattal mindket valaszodban, de meg azt is megkoszontem. :) Es koszonom a turelemrol valo intesedet is, madj eszben tartom :)
Most se veszekedni akarok, csak jo tanacs, hogy vigyazz, mert lehet, hogy mast erzekenyebb pillanataban kapsz el, es akkor neked is lesz par bosszus orad.
Orvosi velemenymegoszlasrol mar hallottam cifrabbakat is, volt, amit cigi ugyben.
Kivancsi vagyok, velem mit fognak itatni cukorterhelesnel :))))
Én is mézzel ittam a teát, mikor mondtam a dokimnak, még le is szúrt, hogy az tömény pollen, és allergén anyag. :(
Pedig én imádom, de nem tudom, hogy már kinek lehet hinni.
Amúgy én mindenkinek visszaszólok a kéretlen "jótanácsok" miatt.
A kólát nekem is mondták, hogy igyam vizsgálat előtt, mert aktívvá teszi a babát. Amúgy is jólesik. Nem liter szám, de megiszogatom alkalmanként.
Nekem anyósomék osztják az észt állandóan. Okosan bólogatok, aztán igyekszem elfelejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!