Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32. hetes UH-n volt ilyen...

32. hetes UH-n volt ilyen eredményed?

Figyelt kérdés

31+5 hetesen voltam uh-n és a babókám súlya 1420gr. ami az átlagnál kisebb... ha valaki járt így, mit mondtak miért.

Előre is köszönöma választ!

2011. febr. 2. 08:58
 1/4 anonim ***** válasza:
szia! semmiképp ne aggódj ezen!!! Én ugyanebben a helyzteben vagyok csak nekem 1283gr. volt 31+3 naposan. Elvileg semmi baja sincs. Egyéni eltérések vannak. Mondjuk én nem vagyok egy nagydarab alkat és az is befolyásolja. a szonográfus és a doki is ezzel magyarázta. Vagy van egy másik lehetőség is....az mondjuk nem olyan jó...ha a lepény nem látja el jól a feladatát. De azt látják szerintem Uh-n, ha az a helyzet. Drukkolok, hogy csak annyi legyen, hogy nem lesz egy óriás bébid!!! De az meg nem baj, majd kint megnő:-) Szóval ne aggódj, ha nagy baj lenne biztosan látnák!!!
2011. febr. 2. 09:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia, Sorstárs!

Nekem 32hetes UH-n 1400-1500gr-nak mérték a babámat, a BPD-je pedig csak 77 volt. Szóval jócskán el volt maradva. Nekem azt mondja azóta is a dokim, hogy a méhlepény valamiért nem tudja megfelelően ellátni a funkcióját. Nem zavartalan benne a keringés és ezért a baba nem tud elegendő tápanyagot felvenni.

Nekem innen kezdődött a tortúrám. A dokim befektetett a kórházba egy 10napos infúzióra, ami serkenti a keringést. (Épp karácsony első napján feküdtem be, előtte megfigyelésen voltam a szülőszobán.)

Miután hazaengedett, heti 2× kell járnom NST-re és UH-ra. A múlt héten 2naponta kellett. Most hétfőn be akart fektetni a kórházba egészen szülésig. Már 38hetes vagyok. Megnézte UH-n, mondta, hogy egész szépen fejlődik, hazajöhetek, de továbbra is heti 2×kell járnom ellenőrzésre. (Nemsokára indulok is.)

Most 2800gr körül van a súlya, a BPD-je pedig már 90-es.

Szóval én azóta egy csomó mindenen keresztülmentem, és már alig várom, hogy szüljek. Akár hamarabb is. Most már nem lenne korai.

Egyébként már van 2gyermekem. A kislányom 3600gr-mal született, a kisfiam pedig 4200gr-mal. Ezek után fura,hogy kicsinek mondják. De ha "csak" 3kg lesz, én azt se fogom bánni.

A terhesség 2. felétől rengeteg stressz ért, sokat idegeskedtem (sajnos a családban kiderült súlyos betegség miatt). Én arra gondolok, hogy esetleg ez okozhatta ezt.

Ha bármi kérdésed van, írd bátran, szívesen válaszolok. Igen jártas lettem ezen a téren. Már úgy megyek a kórházba, mintha hazamennék.

De ne aggódj, minden rendben a babával, csak kisebb, mint kéne. Az meg nem baj, ha jobban odafigyelnek rá.

Üdv, 38hetes kismama

2011. febr. 2. 09:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem 31+4 hetesen volt kb. 1500 grammos. De mondta a doki, hogy it tmég lehet plusz/mínusz 25 deka eltérés. Másrészt azt is mondta, hogy így kb. 1 héttel kisebb, mint az átlag. És ez még nem baj. Ha 2-3 hét lenne az eltérés, akkor az már gond lenne, de így nem. És tényleg, mert 2 héttel később már majdnem behozta a lemaradását. :)

37 hetes kismama

2011. febr. 2. 11:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!!!BPD-m 75mm volt. Azt mondták az Uh-n,hogy most már gyakrabban fognak ultrahangozni,legközelebb 2 hét múlva,mert ha gond van akkor hamar észrevegyék..Egyébként én sem vagyok egy nagy termet,és a dokim is mondta,hogy lehet,hogy azért kissebb a magzat,de sokat kell pihennem..egyébként amikor terhes lettem 45kg voltam :) most 58kg vagyok..és 2900gr-mal születtem!!
2011. febr. 2. 13:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!