Miért a Down- szindrómától féltitek a legjobban a születendő gyermeketek?
Gyógypedagógus vagyok, édesanya, várandós. Komolyan foglalkoztat a téma, mert sokat olvasom itt is és más oldalakon is, hogy mennyien féltitek a babátokat attól, hogy Down-szindrómás lesz. Ez persze érthető, én is féltem, és én sem szeretnék beteg gyereket, de annyi fejlődési rendellenesség van még amik sokkal súlyosabbak, gyakoribbak, kevésbé szűrhetők stb. hogy nem értem sokan miért csak ettől félnek. Van valami oka? Őszintén érdekel!
Köszönöm a válaszokat!
Szia Kollegina!:-)
Szerintem pusztán azért, mert a down a legismertebb szindróma annak ellenére, hogy nem a leggyakoribb. Jól menedzselik magukat (főleg a Down Alapítváyn), ezért benne vannak a köztudatban.
De tényleg nem reális, hogy mindenki ettől fél, amikor még annyi féle-fajta sérülés van.
Nem tudom honnan veszed, én nem féltem a down-tól.
Talán azért, mert ennek nagy fenék van kerítve, és vizsgálják is. A nem kézzelfogható betegségektől meg nem tudjuk félteni látványosan. 8agyi rendellenesség.
most írtuk le, hogy nem mi félünk ettől, hanem a csapból is ez folyik, ezzel akarják mesterségesen rémisztgetni a kismamákat. és van akinél sikerül elérni a célt...
mitől féljek, ha Down szűrésre megyek? nyilván nem attól, hogy megvan-e az összes ujja, mert az nem fog belőle kiderülni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!