"Álló idő"? - elvileg a sima táppénznél többet kap így a kismama?
Munkahelyemen a 12. hét után nem engedélyezik, hogy dolgozzam, tehát nem önszántamból vagyok táppénzen - hallottam ilyenről, hogy "álló időre tesznek" , de egyszerűen nem tud a munkahelyem utána járni( vagy nem akar) , segítenétek?
Köszönöm!
Ez szerintem em lehúzás, ha valaki dolgozna, de nem adnak neki munkát. Az viszont lehúzás, ha dolgozhattál vlna és elhúztál táppénzre... No mindegy.
Valóban, az állásidőre járő bért, azaza az alapfizetésedet (pótlékok, túlórák, egyebek nélkül) kell kifizteniük minden hónapban. Mivel mentős vagy és nem maszeknak dolgozol, ezért érdemes harcolnod, hiszen 3-4 év múlva ki tudja, mi lesz ott, mire te visszamész? Lehet, a főnöködre már nem is emlékeznek...
Szóval keresd ki nekik a munka törvénykönyvéből és fizessenek. Ha nem, akkor menj perre, érdemes.
Na idefigyeljen midnenki!
A Kérdező is mentős... Én is az vagyok, s NEM dolgozhattam a 16. hét után, mert veszélyes munkakör.. Nem csak úgy elhúztam táppénzre..S a kutya nem mondta, hogy nekem lehetne 100%-ot is fizetni, s nem is sajnálom a Kérdezőtől, sőt, ha figyelmesen olvasnátok, sok sikert kívántam hozzá....
S hogy mindenki elgedett legyen velem, a 6. hónapig dolgoztam ügyeletesként, vállalva, hogy az OEP elkap, hogy táppénz mellett dolgozom...
Annyira rosszindulaúak vagytok, hogy az valami rettenet. Már annyiszor megfogadtam, hogy nem írok ide, de sajnos tényleg nem érdemes.
Kedves Kérdező, én már a 2.-at várom, Neked is sok kellemes(!) élményt.
Nem, nem vagyok rosszindulatú, te azt írtad, hogy ez lehúzás. Erre írtam, hogy nem az, hanem a munka törvénykönyve által biztosított jog.
Ugyanúgy felháborít az, hogy neked a kutya nem mondta, hogy nem kell táppénzt csalnod (mert amit te csináltál az csalás) ahhoz, hogy meg tudj élni. Tudod, az az alapvető bajom ezzel, hogy a munkáltatónak ezt tudnia kell, csak mint minden munkáltató, ők is kihasználják azt, hogy az ember nem úgy működik, hogy minden évben elolvassa a munka törvénykönyvét.
Kedves Kolléganő! Neked is boldog babavárást :) Én nem értettelek félre, semmi rosszat nem írtál, bár az vicces, hogy ezt a céget bárki "le tudná húzni" :)
No hát akkor még próbálok tudakozódni, hátha...
Én amúgy nem szóltam nekik, csak a 14. héten, s így nem volt gond, hogy nem engednek a 16.-ig... A fiúk amúgyis vitték a táskát, s imádkoztam, hogy minél kevesebb dühöngővel legyen dolgunk.. :-)))
Járd ki a 100%-ot, ha tudod, amúgy sem sok a bérünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!