Háromnapos láz veszélyes lehet a kimamákra?
Figyelt kérdés
Kisfiamnak - talán - háromnapos láza van. Tegnap és tegnapelőtt hőemelkedése volt, most délutánra pedig 38,9 volt a láza (természetesen levonás után). Háromnapos lázra gyanakszom, mert semmi egyéb tünete nincs, jó a közérzete, a kedve, csintalan, még csak nem is volt bágyadt a 38,9-től. Szerencsére a kúp levitte, pontosabban elkezdte lefelé vinni. Holnap viszem majd orvoshoz. De addig is érdekelne, hogy kismamákra veszélyes-e ez a betegség, ugyanis 10 hetes terhes vagyok, és a kisfiam mellett a kisbabámért is aggódok. Akiknek a babája átesett már rajta, és van tapasztalata, kérem, írjon! Előre is köszönöm!!!2011. jan. 30. 18:54
1/18 anonim válasza:
nem veszélyes. De mivel a 3 napos láz és a rubeola vírusa egy törzsből származik, így ha 3 nap múlva nem jönnek ki a fiadon piros apró kiütések, akkor esélyes, hogy rubeolás volt. Ennek mondjuk kicsi az esélye. A rubeola nagyon veszélyes a kismamára és a magzatra, így vedd komolyan. Én ugyanígy jártam fél éve, 3 napos láza volt a nagynak és terhes voltam, több doki is a fenti infót mondta.
2/18 anonim válasza:
ja és a 3 napos láz 39 fok feletti lázzal jár, amit szinte lehetetlen lehúzni.
3/18 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszodat, kicsit megnyugodtam. Kúp után azonnal elindult lefelé, és nem is ment fel 39-ig. Holnap viszem dokihoz, és azért drukkolok, hogy ne a háromnapos láz legyen a ludas. Még egyszer köszönöm a választ!!!
2011. jan. 30. 19:53
4/18 anonim válasza:
szívesen és jobbulást a pöttömnek.
5/18 Manka68 válasza:
Szia!
Én úgy tudom, önmagában a láz is árt a kismamának.
8/18 anonim válasza:
Amikor a fiam elkapta a 3 napos lázat, dokinéni megkérdezte, hogy ugye nem vagyok első trimeszteres terhes, mert akkor árthat a magzatnak.
9/18 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Neked is köszi. Kezdem úgy gondolni, h nem a háromnapos lesz a ludas, mert simán lement a láza egy kúptól teljesen. Holnap doki, aztán majd meglátjuk. Mindenesetre ha mégis háromnapos láz, azért próbálok majd nagyon nem rástresszelni.
2011. jan. 30. 22:47
10/18 anonim válasza:
A háromnapos lázat tényleg nagyon nehéz lehúzni. Én akkor felváltva adtam a kúpot és a Nurofent 3-4 óránként a fiamnak, illetve napi 4-5 hűtőfürdő is befigyelt szegénykémnek. És így sikerült csak 38 körül tartani a lázát, lejjebb nem igazán ment.
Reméljük, hogy tényleg ne merről van szó nálatok!
Egyébként hány hetes vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!