Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem birom meg enni a zsiros...

Nem birom meg enni a zsiros ételeket. Mondanátok nekem tésztás ételeket?

Figyelt kérdés
11 hetes kismami vagyok, és eljött az az idó hogy nem mindegy mit eszem. Nem birom megenni sem a pörköltöt, semmiféle zsiros ételt. Inkább a szárazat mint pl a rántott húst. De most inkább tésztás ételekre akarok át térni. Ami könnyű és nem paprikás szószos :) Köszi :)
2011. jan. 29. 17:50
 1/9 Tinker Bell ***** válasza:
Jénai tálba szórj tésztát (amilyet pörihez is szoktál használni), önts rá főzőtejszínt, vizet, sót, olasz fűszerkeveréket, sok-sok kockára vágott sonkát vagy füstölt szalonnát és ezt be a sütőbe! A tészta a tejszínes löttyben fog megfőni és isteni lesz. Ha a gyomrod bírja akkor hagymát is szeletelhetsz közé!
2011. jan. 29. 17:59
 2/9 anonim ***** válasza:

Carbonara spagetti, ez elég könnyű módszerrel is lehet csinálni:

olívaolajon pirítasz sonkát, fokhagymát, ha megpirult, ráöntesz tejszínt vagy tejfölt , bazsalikomot és oregánót, nagyon finom :) Ezt kell önteni a tésztára.

A rakott tészták is finomak, lehet darált husival csinálni, tepsibe pakolni, tetejére sajt.

Tejszínes gombás tészta: gombát kell pirítani (fokhagymával nagyon finom), ebbe önteni a tejszínt.

Tésztasaláták: milliónyi verziója van, határ a csillagos ég! Kifőzöl mondjuk csavart tésztát (fusilli a neve), keversz hozzá tejfölt és az általad szeretett dolgokból bármit beletehetsz (sonka, gomba, paradicsom, csirke vagy pulykahusi, stb. stb.) és jól lehűtve finom!

Mi ezeket szoktuk ha tésztásat akarunk enni.

Csinálhatsz még zöldséges ragut is tésztával, padlizsánt, hagymát, gombát, ilyesmiket tehetsz bele, tejföllel keverni, tésztára önteni és ezt is ha gondolod beteheted tepsibe vagy jénaiba, és irány a sütő, sok sajjtal a tetején!

Gratulálok a babához :)

2011. jan. 29. 18:01
 3/9 anonim ***** válasza:
2. vagyok, és bár ez nem a száraztésztás kaja, de tésztának tészta és iiiiiiiiimádom: palacsinta, akár husival töltve (hortobágyi), akár bármilyen édes cuccal, nagy kedvenc :)
2011. jan. 29. 18:02
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a sok, és jó ötleteket. Fogok vele élni :)

Köszi a gratulációt :)

2011. jan. 29. 18:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még egy amit imádok: krumplis tészta :) Ráadásul én terhesen nagyin kívántam a savanyút, szóval jó kis koviubival az igazi :)

A másik hasonló kaliberű kaja a tojásos nokedli, nyami :)

(most diétázom mert már féléves a fiam de most baromi éhes lettem :))

2011. jan. 29. 19:24
 6/9 anonim ***** válasza:

pont tegnap főztem itthoni maradékokból és isteni lett:)

tészta megfőz (mindegy milyen), pici olajon megpirítottam egy fej hagymát, rátettem 2 db tonhal konzervet és egy kis tejszínt. Összefőztem és rátettem a tésztára+ reszelt sajt! Fűszernek oregánót, szerecsendiót, sót használtam.

De ízlás szerint tehetsz bele szerintem kukoricát is vagy olajbogyót!

2011. jan. 29. 19:32
 7/9 anonim ***** válasza:
köszi az ötleteket
2011. jan. 29. 20:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Cukkinis, joghurtos tészta (imádjuk!):

Kevés dinsztelt hagymára rádobsz egy feldarabolt cukkinit, ízlés szerint fűszerezed (pl. petrezselyem, kakukkfű, só, bors), később egy kis konzerv kukoricát lecsöpögtetve, aztán natúr joghurt bele. Az egészet rá az akármilyen főtt tésztára. Esetleg reszelhetsz még rá sajtot is, ha szereted, én anélkül szoktam.

Könnyű, egészséges, nem zsíros. :)

(A recept a Kismama babaszakácskönyvéből való.)

2011. jan. 29. 22:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aranyosak vagytok. Most annyira megkivántam a krumplis tésztát kovi ubival hogy ez lesz ma:D Holnap meg valami más fajta tészta :D
2011. jan. 31. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!