Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz az, h a macskak, macskaal...

Igaz az, h a macskak, macskaalom veszelyt jelenthetnek a terhessegre?

Figyelt kérdés

kb masfel eve teherbe estem, de nem tudtam rola, semmi tunetem nem volt. csak a menstruacio kesese, de volt egy kis barnazas, arra azt hittem, h megjott, es megnyugodtam. viszont ket cicam bent voltak a hazban, es termeszetesen en takaritottam az almot, jatszottam veluk, stb.

aztan csinaltam egy tesztet, biztos, ami biztos, pozitiv lett, de mire idopontot kaptam a dokinal, nem volt szivveres. kb nyolc hetes voltam.

utan tobb embertol hallottam, h biztos a macskak miatt.

2009. febr. 5. 18:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne vicceljetek már,h. macskától!!! Ezt akkor hinném el ha a labor igazolta volna a friss fertőzést de gondolom oda már nem küldött el mert ezt egyszerűbb volt így kijelenteni.

Nekem 2 macskám volt mikor terhes lettem. 8hetes voltam mikor megtudtam,h terhes vagyok addig én cseréltem az almot és velünk aludtak az ágyban. Megcsináltattam a toxo labort és még soha nem is kaptam meg a fertőzést! Nem olyan könnyű azt összeszedni pedig egész életemben macskák meg állatok közt voltam.

Azóta sajnos az egyik meghalt a másik meg már nem a lakásban wc-zik én pedig próbálom elkerülni de legalábbis nagyon mosom a kezem ha esetleg megsimogatom.

Üdv

36 heteske

2009. febr. 5. 18:43
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Messze nem ennyire egyértelmű ez a macsek kérdés.

2009. febr. 5. 18:43
 13/25 A kérdező kommentje:
ragaszkodom hozzajuk nagyon, es sokat vok veluk, de csak kint, mert mostmar csak akkor van bent vmelyik, ha pl kezelni kell oket (osszeverekedett egy masikkal, es varrni kellett), de ez egyszer fordult elo szerencsere.
2009. febr. 5. 18:44
 14/25 anonim ***** válasza:

36 heteske vagyok.

Az 2. mondatom az első válaszolónak szólt igazából.

Bocs.

2009. febr. 5. 18:49
 15/25 A kérdező kommentje:

az utolso valaszolonak: elolvastam az elejet, es ezek szerint a fergekrol beszelunk? mert ha igen, akkor nem a macskak voltak, mert amint megkaptuk oket, megkaptak a feregirto tablettat, es azota is felevente.

es en voltam mar kukacos, meg egeszen pici gyerekkoromban

azert ez valahol megyugtat, de masreszrol meg akkor vajon miert :(

2009. febr. 5. 18:53
 16/25 A kérdező kommentje:

a 18.40es valaszolonak uzenem, h iszonyatos lelki erod lehet ot veteles utan ujra es ujra probalkozni. tiszta szivembol kivanom, h sikeruljon, es egeszseges kisbabad legyen!

mindig megmosom a kezem egyebkent, ahogy beerek a hazba, az az elso.

2009. febr. 5. 18:57
 17/25 anonim ***** válasza:
Ha a cicak ki sem jarnak es feregtelenitve is vannak akkor nem hinnem hogy o miattuk.En a terhessegemet vegig cicam melett eltem at,pedig o kint jart,csak en pucoltam az almot.Es nem egyedul vagyunk evel igy.Egeszseges babam szuletett november vegen.Azert hogy ami tortent miert tortent egy orvos adhat pontosabb valaszt nem az "emberek" hulyeseguket kell elhinni.Ne tudd meg mennyien riazgattak engem is a cica miatt.Ki kellett volna dobnom 5 ev utan??Fontos hogy kezet moss de azt amugy is gondolom megtenned ha babat varsz ha nem..en azert kivanom hogy mihamarabb sikeruljon mit szeretnel!
2009. febr. 5. 19:03
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 100 oka lehet annak ha elmegy egy baba. Ez a macska dolog a 75. ok rá. Nagyon sok nő elvetél sajnos aki még macskát sem látott életében.
2009. febr. 5. 19:09
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Látom rengeteg választ kaptál, és én csak annyit tennék hozzá, hogy amíg nem akartok babát addig csináltasd meg a vérvételt, és ha már átestél a fertőzésen akkor nem kell aggódnod akkor sem ha babás leszel mert nyugodtan maradhatnak a cicák!

Nekem meddőségi kivizsgálás keretében volt toxoplazmára vérvételem, ami kimutatta, hogy már átestem a fertőzésen, azaz védett vagyok. Utána terhes lettem, és végig velünk volt/van a cica. Simogatom, etetem, almozok stb. és semmi gond nincs, most vagyok 30 hetes.

Sztem ha kéred a nőgyógyászod el lehet végeztetni a vizsgálatot!

2009. febr. 5. 20:08
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Lányok aki nem ért hozzá ne írjon választ!

Én elismert macskatenyésztő és gyakorló anyuka vagyok (a negyedik babámat várom)tehát ezt a kérdést alaposan körbejártam! Toxoplasmozist elsősorban a nyers húsok terjesztenek és a nem megfelelően mosott zöldségek igen a macskák is áteshetnek ezen a betegségen éppúgy mint a kutyák és az emberek is azonban összesen 2-hétig üritenek a székletükön kersztül parazitákat és az is csak 48-óra elteltével lesz fertőzőképes tehát ha naponta kialmozol nem fertőződsz meg! Nem a macska sz első számú veszélyforrás ennél a betegségnél!

Én két nőgyógyásszal is beszéltem erről érdemes e tesztet csináltatnom és mindkettő lebeszélt róla ha átestél rajta akkor védett vagy ha nem akkor pedig nem kell mást tenned minthogy nem te almozol valamint megmosod a zöldséget és nyers húshoz sem nyúlsz és csak gumikesztyűben kertészkedsz úgyanis a földben épp úgy megél ez a parazita!

28-hetes pocakos

2009. febr. 5. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!