Igaz az, h a macskak, macskaalom veszelyt jelenthetnek a terhessegre?
kb masfel eve teherbe estem, de nem tudtam rola, semmi tunetem nem volt. csak a menstruacio kesese, de volt egy kis barnazas, arra azt hittem, h megjott, es megnyugodtam. viszont ket cicam bent voltak a hazban, es termeszetesen en takaritottam az almot, jatszottam veluk, stb.
aztan csinaltam egy tesztet, biztos, ami biztos, pozitiv lett, de mire idopontot kaptam a dokinal, nem volt szivveres. kb nyolc hetes voltam.
utan tobb embertol hallottam, h biztos a macskak miatt.
Ne vicceljetek már,h. macskától!!! Ezt akkor hinném el ha a labor igazolta volna a friss fertőzést de gondolom oda már nem küldött el mert ezt egyszerűbb volt így kijelenteni.
Nekem 2 macskám volt mikor terhes lettem. 8hetes voltam mikor megtudtam,h terhes vagyok addig én cseréltem az almot és velünk aludtak az ágyban. Megcsináltattam a toxo labort és még soha nem is kaptam meg a fertőzést! Nem olyan könnyű azt összeszedni pedig egész életemben macskák meg állatok közt voltam.
Azóta sajnos az egyik meghalt a másik meg már nem a lakásban wc-zik én pedig próbálom elkerülni de legalábbis nagyon mosom a kezem ha esetleg megsimogatom.
Üdv
36 heteske
36 heteske vagyok.
Az 2. mondatom az első válaszolónak szólt igazából.
Bocs.
az utolso valaszolonak: elolvastam az elejet, es ezek szerint a fergekrol beszelunk? mert ha igen, akkor nem a macskak voltak, mert amint megkaptuk oket, megkaptak a feregirto tablettat, es azota is felevente.
es en voltam mar kukacos, meg egeszen pici gyerekkoromban
azert ez valahol megyugtat, de masreszrol meg akkor vajon miert :(
a 18.40es valaszolonak uzenem, h iszonyatos lelki erod lehet ot veteles utan ujra es ujra probalkozni. tiszta szivembol kivanom, h sikeruljon, es egeszseges kisbabad legyen!
mindig megmosom a kezem egyebkent, ahogy beerek a hazba, az az elso.
Szia!
Látom rengeteg választ kaptál, és én csak annyit tennék hozzá, hogy amíg nem akartok babát addig csináltasd meg a vérvételt, és ha már átestél a fertőzésen akkor nem kell aggódnod akkor sem ha babás leszel mert nyugodtan maradhatnak a cicák!
Nekem meddőségi kivizsgálás keretében volt toxoplazmára vérvételem, ami kimutatta, hogy már átestem a fertőzésen, azaz védett vagyok. Utána terhes lettem, és végig velünk volt/van a cica. Simogatom, etetem, almozok stb. és semmi gond nincs, most vagyok 30 hetes.
Sztem ha kéred a nőgyógyászod el lehet végeztetni a vizsgálatot!
Szia!
Lányok aki nem ért hozzá ne írjon választ!
Én elismert macskatenyésztő és gyakorló anyuka vagyok (a negyedik babámat várom)tehát ezt a kérdést alaposan körbejártam! Toxoplasmozist elsősorban a nyers húsok terjesztenek és a nem megfelelően mosott zöldségek igen a macskák is áteshetnek ezen a betegségen éppúgy mint a kutyák és az emberek is azonban összesen 2-hétig üritenek a székletükön kersztül parazitákat és az is csak 48-óra elteltével lesz fertőzőképes tehát ha naponta kialmozol nem fertőződsz meg! Nem a macska sz első számú veszélyforrás ennél a betegségnél!
Én két nőgyógyásszal is beszéltem erről érdemes e tesztet csináltatnom és mindkettő lebeszélt róla ha átestél rajta akkor védett vagy ha nem akkor pedig nem kell mást tenned minthogy nem te almozol valamint megmosod a zöldséget és nyers húshoz sem nyúlsz és csak gumikesztyűben kertészkedsz úgyanis a földben épp úgy megél ez a parazita!
28-hetes pocakos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!