Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Már vége van, és amikor...

Már vége van, és amikor együtt voltunk, megbeszéltük, hogy nem tartjuk meg, ha esetleg összejönne.18 év alatt vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szüleim tudják, de nem akarják a babát. A barátom most hagyott el és tudta, hogy terhes vagyok. De nem akarja, hogy megtartsam, mert neki volt egy felesége és van egy lánya, aki augusztusban született. Őt nem láthatja. A szüleim sem támogatnak, de ő egy új élet. Lelkiismeret furdalásom lenne, ha "megölném", de ha megtartanám, talán apa nélkül kéne felnőnie. Sőt. Biztosan! Még pár hetes lehet a magzat. Én nagyon szeretném ezt a kisbabát, de nem akarom, hogy apa nélkül nőjön fel. Segítsetek, hogy jól döntsek! Mellesleg a volt barátom arab és nálunk tanul az egyetemen. Ugye teljesen más a kultúrájuk.. Nem lehet barátnőjük, csak feleségük. A szülei mondták, hogy ha tényleg szeret, akkor vegyen el. De nem is ezzel volt a gond, hanem azzal, hogy ha megtartanám, és kiderülne, a családja nem bocsátaná meg neki.
2011. jan. 27. 19:45
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Próbálj meg beszélni még egyszer a barátoddal, hátha dűlőre tudtok jutni, hiszen ez az ő felelőssége is. Sőt, szerintem akár az ő családjával is - feltéve, hogy itt élnek, vagy ismered őket - kéne beszélned, hogy ők mit gondolnak. Abban nem kételkedem, hogy ha nem akarja a babát, akkor nem fog veletek élni, viszont el kellene érni, hogy ha meg akarod tartani a babát, akkor támogasson benneteket (Apasági elismerő nyilatkozat jegyző előtt).

Úgy gondlod, hogy csak az lehet az akadály, hogy apa nélkül nő fel? Eltartani menni fog, akár egyedül is, ha a szüleid nem akarnak (bár ezt nem hiszem, mert mégis csak az ő unokájuk, még ha most még nem így érzik is) és az apja nem támogat? Eleinte nem fogsz tudni dolgozni, gondolom, még nincs végzettséged, így ezt is figyelembe kell venni.

Baba mellett be lehet fejezni a sulit, dolgozni is lehet, én is mindkettőt csinálom - de ehhez kiszámítható háttér kell, valaki, akire lehet számítani, hogy vigyáz a babára, ha valami gond van, ott tud teremni, főz, most, segít vagy csak elhozza a bölcsiből...

2011. jan. 27. 20:09
 12/36 Niggagirl válasza:
Ha azt mondta hogy vetesd el és ráadásul elis hagyott akkor ő tuti nem szerelmes beléd sajnos:( Én is voltam hasonló helyzetben de én mégis elvetettem mert nem akartam egyedül álló anya lenni. 1 gyerekkel nehezebben is talál az ember új szerelmet. Nem is bántam meg pedig nagyon fájt a szívem miatta. Azóta persze van 2 lányom akiket imádok de a mostani párom megbízható és szuper apa neki örömmel szültem. Ráadásul egy kisbaba nagyon sokban van és persze hatalmas felelősség főleg egyedül nevelni. Én tuti nem mernék belevágni. A kissebbik lányom 21 hós ezért tapasztalatból írom ezt neked. Mióta megszületett még egy moziban sem voltunk mert nagyon anyás és nem marad el senkivel. A másik fele nem akarlak megsérteni de ennyi magyar fiúból neked egy arab kellett? Ismerek pár arabot de max havernak jók szerelmi kapcsolatot tuti nem kezdenék velük. Undorítóan bánnak a magyar lányokkal csak sexre kellenek nekik. A te példád is ezt bizonyítja! Remélem tudtam segíteni és okosan döntesz:)
2011. jan. 27. 20:10
 13/36 A kérdező kommentje:
Egyedül a szüleim támogatását várom.
2011. jan. 27. 20:12
 14/36 A kérdező kommentje:
Én úgy éreztem ennyi idő után, hogy úgy érez, ahogy én. Ezek szerint jó színész! Fiatal vagyok, naiv voltam és elhittem minden egyes csöpögő szavát! De ezt nem bosszulhatom meg egy gyereken.. Úgy szeretném őt!
2011. jan. 27. 20:15
 15/36 Niggagirl válasza:
Ha mégis úgy döntessz hogy megtartod szerintem melletted lesznek a szüleid is. Lehet eltart majd egy darabig hogy megemésszék de tuti segíteni fognak mert gondolom szeretnek! Azt ne felejtsd el hogy az egész életedet felfordítja majd a baba semmi nem lesz már olyan mint azelőtt volt. Minden nehezebb lesz de ha ennyire szeretnéd vágj bele főleg ha megvan az anyagi háttered. Sok sikert!!!
2011. jan. 27. 20:17
 16/36 anonim ***** válasza:
26%
Szerinted jó lesz az a gyereknek ha egyedül gyerek fejel megszülöd és ha a családod utcára tesz a gyerekkel együtt és intézetbe keül? Ilyen életet szánsz neki?
2011. jan. 27. 20:21
 17/36 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy kiraknának..
2011. jan. 27. 20:23
 18/36 Niggagirl válasza:
23%
Már mér raknák utcára??? Bele látsz a jövőjébe vagy mi? És ha estleg egyedül lenne mert én is voltam úgy akkor sem került a gyerekem intézetbe mert a hugommal közösen béreltünk egy albérletet. Beadtam bölcsibe és mentem dolgozni. Ennyi! Mindent meglehet oldani csak akarni kell és a gyerekre gondolni.
2011. jan. 27. 20:29
 19/36 anonim ***** válasza:
szerintem a szuleiddel kell megbeszelni a dolgot es ha ok vegul megis tamogatnak es segitenek akkor meg kell tartani a picurkat. az apaval ne foglalkozz. mar bocs de olyan fiatal vagy es meg jonni menni fognak a pasik az eletedbe. a lenyeg hogy a szulok veled legyenek hogy meg tanulj es diplomas egyedulallo fiatal anya legy aki mindenkitol fuggetlenul el tudja tartanai magat es a gyerket es persze aki kesobb meg megtalalhatja elete parjat. ne egy olan dologtol tedd fuggove a babad eletet ami ugy is mulando ( a kapcsolatodra ertem)...ha viszont a szuleid nem tamogatnak akkor sajnos nincs mas valsztasod...egyedul ilyen fiatalon jovedelem nelkul eleg durva lenne bevallalni
2011. jan. 27. 20:38
 20/36 anonim ***** válasza:

[link]

Remélem, minél előbb megtalálod azt a megoldást, amitől megnyugszik a lelked!

2011. jan. 27. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!