Már vége van, és amikor együtt voltunk, megbeszéltük, hogy nem tartjuk meg, ha esetleg összejönne.18 év alatt vagyok, mit tegyek?
Azért én beszélnék megint a szülőkkel. Talán elsőre csak túl felidegelték magukat a dolgon (nem csodálom) és nem tudtak hideg fejjel gondolkodni. A szülők sokszor először ilyen esetben kétségbe esnek, mert nekik is megváltoztatja az életüket ez, de ha átgondoljátok pro és kontra, talán ők is úgy gondolják hogy adnak egy esélyt annak a kicsinek aki a gyermekükben fejlődik.
Tudom azt is hogy anyagilag sem mindegy, ezért nem is írok erről semmit mert nem tudom hogy vagytok etéren, de remélem sikerül legalább minden érvet megvitatni.
Nem vagyok abortuszpárti, de szerintem fontos hogy várják ezt a babát olyanok is akik tudnak titeket segíteni. Talán ha leültök beszélni hideg fejjel, nyugodtan, szeretetben, még tehetsz valamit, nagyon szurkolok nektek, hogy sikerüljön olyan döntést hozni ami legkevésbé fáj Neked!
Èn nem vagyok abortusz ellenes, és ha valaki nem akarja megtartani akkor vetesse el. Egy nagyon jó barátnöm elvetette, de ö egyáltalán nem gondolkodott a megtartáson, így soha nem is bánta meg.
DE te azért írtál ide mert erösen gondolkodsz. Te szivesen megtartanád, mert te szeretnéd ezt a babát. Ha biztosan nem akarnád akkor nem írtál volna ide.
Az apának természetesen fizetnie kell a gyerektartást, és ha esetleg nem lesz hova menni, akkor vannak anya-gyermek szállások, beszélned kell a védönövel. Kapsz majd családi pótlékot is, meg még talán más pénzt is.
Ha senki nem támogat nem lesz egyszerü, de arra gondolj akármit is teszel egy életen keresztül elkísér.
Egy olyan embernek akinek az abortuszon erösen gondolkodnia kell annak csak azt tudom mondani, hogy tartsa meg. Az aki meg biztosan tudja hogy nem akarja a babát, akkor vetesse el.
Szerintem ha e nélkül az apa nélkül nö fel, az csak jó a gyereknek, mert töle nem kapna semmi jót.
De ettöl függetlenül gondolkodj el azon, hogy miböl akarnál megélni te meg a gyerek, ha te még tanulsz, a szüleid nem támogatnak - egy gyereknek enni is kell, meg ruha is, nemcsak az, hogy te (esetleg) szeretnéd. A gyerekednek nemcsak apa, hanem anya nélkül is kellene felnönie, mert te nem érnél rá vele foglalkozni, nekem dolgoznod kellene. De azt sem tudom elképzelni, hogy MIT akarnál dolgozni végzettség meg szakma nélkül.
2. vagyok. Szomorú ha valaki apa nélkül nő fel, de hidd el, ha te ott vagy neki, nagyon kis fiatalka vagy, ha megtalálod a párodat még lehet szertő apukája neki is!
Apának lenni nem maga a megtermékenyítés, hanem a szeretet, gondoskodás, felnevelés stb. Ha egyben esik a kettő, az a természetes, de ha nem, hát az sem baj, hiszen apának lenni sokkal több mint elvetni a magot..... :)
Talán kotont kellett volna húzni,és akkor nem lennél ilyen helyzetben..
Azért az érdekes,hogy védekezni nem tudtál/akartál de gyereknevléshez elég érettnek gondolod magad 13-17 évesen?
Miből tartanád el? Van fogalmad mennyibe kerül 1 havi pelenka egy újszülöttnek,babakocsi,ruhák,később kaja?
Amig anyádék tartják/ nevelnék a te felelőtlenségedből született gyereked,addig szerintem vajnyi kevés beleszólásodnak kéne lennie,hogy megszülessen-e ez a gyerek.Gondolom a szüleid nem véletlenül nem akarják hogy megtartsd.Egy gyereket nem összehozni,de mégcsak nem is kihordani és megszülni nehéz.. ezen gondolkoztál már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!