S. O. S Van itt olyan kismama akinek alacsony afp-je, magzatviztöbblete és eshodenz belek lelete lett a genetikán?
Nekem csak alacsonyabb afp-m volt. Meg egyik uh-n látott egy doki több magzatvizet, a sajátom meg mindig átlagosnak írta. Ez mondjuk eléggé egyéni, hogy ki mit lát "többnek".
nem küldtek se genetikára, se magzatvízvételre. A 12.héten csináltunk kombinált tesztet, az nagyon jó lett. Egészséges kislányom született- Drukkolok Neked!
Első vagyok.
Nekem nem javasolták a magzatvíz vételt, mert már 20 hetes volt, mire az eredmények meg lettek volna, betöltötte volna a 22, és a 21. hétig szakítják meg a terhességet, tehát "kicsúsztunk" az időből.
Barátnőmnek viszont alacsony volt az AFP-je. Elmentek 4D-s UH-ra, ahol nem volt jele sem nyitott gerincnek, sem megrövidült orrcsontnak (Down-kór), úgyhogy nem kérte a magzatvíz vételt. Márciusban lesz egy éves a teljesen egészséges kislánya. Ha ez megnyugtat, az AFP egy elavult vizsgálat, több nyugati országban nem is csinálják, mert nem ad pontos eredményt.
Inkább csináltass kombinált tesztet.
Genetikán nagyon sok kismamával beszélgettem, sokuknak volt hasonló problémája, 4 hét folyamatos idegeskedés után többségüknél kiderült, hogy nincs semmi baj.
Nekem genetikán az első alkalommal a doki felsorolta, hogy milyen bajai lesznek a gyereknek, úgy, hogy még meg sem voltak a laboreredmények, és közölte, hogy amúgy is gyógyíthatatlan idegrendszeri károsodása lesz.
Mivel a labor elcseszte a tesztet, 8 hét után, most január 17-én jött meg az eredmény, hogy minden rendben, nincs aktív vírus sem nekem, sem a babának.
Na ennyit a genetikai vizsgálatokról.
Tudom, hogy nagyon nehéz megnyugodni, én sem tudtam, de ne izgulj, tuti nincs semmi baj.
Egyébként mennyire alacsony az AFP? Mekkora az eltérés?
0.68 az afp-m a kombi tesztem negativ! Hát ezaz alig tudok lenyugodni meg hogy milyen szemtelen volt a genetikus!ááááááááá
Köszönöm hogy irtatok irjatok még:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!