Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20-hetes leszek! és egy...

20-hetes leszek! és egy kicsit elvagyok keseredve, mert eddig még nincs félre tett pénzünk. Ha mindenböl használtat veszek mennyiböl jöhetnék ki?

Figyelt kérdés
Nagyon elszomorít,mert sok kiadásunk van.
2009. febr. 3. 08:53
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja,és még nem vettem semmit:-(Hol érdemes vásárolni?Segítsetek!!
2009. febr. 3. 08:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne keseredj el, biztos más is van/volt ilyen helyzetben. Szerintem nyugodtan nézz szét a turkálókban, vagy tudom ajánlani a tesz-veszt és a vaterát. Mindent megtalálsz ezeken az oldalakon, amire szükséged lehet, teljesen jó állapotban és áron. Fel a fejjel!
2009. febr. 3. 09:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokat spórolhatsz, ha használt dolgokat veszel. Nálunk a pici a 4. gyerek és sajnos 10 éve nem számítottam rá, hogy vállalunk még egy babát. Én szinte mindent használtan vettem! ha körülnézel a tesz-veszen vagy a vaterán te is meglátod, hogy pl. babakocsit , kiságyat akár a bolti ár 1/3-áért is tudsz venni. Kisruhákat pedig gyönyörűeket találsz a turikban olcsón. elég nekik egy alapos mosás, vasalás, hiszen ezeket nem tudják a babák elkoptatni az alatt a néhány hónap, esetleg hét alatt míg viselni tudják. És ezek még egyediek is ! Emellett a bababoltokban nagyon sok olyan dolgot is árulnak, amik csábítják a kismamát, mert azt hiszi, hogy jó lehet, de később kiderül, hogy csak kidobott pénz... Szerintem így több tízezer ft-ot is meg tudsz takarítani. Esetleg, ha van a környezetedben babás anyuka, az se szégyen, ha elfogadod tőle a kinőtt holnikat:) Ha érdekel, szívesen elküldöm, én mit vettem a babának. Biztosan még így, a negyedik bébinél is vettem fölöslegeset, de nem annyit, mint az elsőnél. :)))
2009. febr. 3. 09:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólóhoz,nehogy emiatt szomorkodj!

Nekünk volt/van minimális félretett pénzünk,amit kínkeservesen gyűjtögettünk össze,de eddig szinte mindent használtan vettünk,turkálókból,hirdetések alapján,és tényleg szuper dolgokat kifoghatsz!Ezen kívül rengeteg mindent kaptunk barátoktól,ismerősöktől,családtól,persze ezek is használtak,de kit érdekel!Az én tapasztalatom egyébként az,hogy ilyenkor a körülötted lévő emberek hihetetlenül segítőkészek,mi még olyanoktól is kaptunk ezt-azt,akire nem is gondoltunk.

Egyébként ha tudsz,még mindig elkezdhettek gyűjtögetni.Mi is csak 14-15 héten tudtunk nekilátni,a vásárlásnak meg csak pár hete,és most már szinte minden megvan.

Üdv 36 heteske

2009. febr. 3. 09:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha figyeled az akciókat,akkor olcsón megveheted!Pl 3 db-os bady 450 körül szokott lenni,a 3 db-os rugi 1500 körül a Tescoban és az Auchanban,a turikban a kilósaknál nézelődj pl:Háda még ma és holnap 995/kg tegnap láttam kiírva,ebből sok kisrucit kapsz!Ahogy az előző hozzászóló írja a Teszveszt,én ott vettem babakocsit hordozóval 8.000-ért,kiságyat 3.000-ért,textilpelus 180-200 körül mozog.Apránként vedd meg,hogy ne terheld egyszerre a pénztárcádat!
2009. febr. 3. 09:43
 6/12 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy ne érezz bűntudatot azért, mert használt dolgokat veszel. Hidd el, a babának az a legfontosabb, hogy szeretetben neveljék, és a szülei boldogok legyenek. Tehát ne görcsölj azon, hogy használt dolgokat veszel, én is használtan szedtem össze a babám kelengyéjét. Már hónapokkal a megszületése előtt elkezdtem minden hónapban venni valamit (ruha, pelenka, popsitörlő stb), hogy ne terhelje meg a családi kasszát. A mi családunkban, baráti társaságunkban az a szokás, hogy mielőtt ajándékot veszünk, megkérdezzük az illetőt, van-e valami kívánsága. Tőlem is szinte kivétel nélkül mindenki megkérdezte, mit szeretnénk a babának, meglepetést, vagy hasznosat stb. Így aztán minden összejött, amire szükségünk van. Egyébként nem kell sok ruha, cumisüveg, stb. ne dőlj be az újságok és a szórólapok által előírt listának.

Jó babavárást.

2009. febr. 3. 09:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ne szomorkodj, nekünk sincs félretett pénzünk, minden hónapban megvettünk valamit a babának, s utánna ami pénz maradt, azt osztottuk be kajára. Ruhákat szerintem nem érdemes használtan venni, mert a tescoban, auchanban, coraban, az akciós ruhák annyiba kerülnek mint a turiban, és azért mégis új. De viszont www.teszvesz.hu www.vatera.hu ott érdemes használtan venni babakocsit, kiságyat, olcsón vannak megkíméltek. Azért ha mentek bevásárolni kaját, mindig vegyetek a babának is valamit, s akkor lassan összegyűlik,s nem egyszerre kell kiadni a sok pénzt érte.
2009. febr. 3. 09:59
 8/12 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni az előbb, hogy kb. 30 ezer forintot költöttem el ruhára,(kb. fél éves koráig elég mennyiség) pelenkára, popsitörlőre, babahordozóra, kiságyat, babakocsit kaptunk kölcsön. Az egyetlen extra aminek nem tudtam ellenállni az egy pléd volt 5000.-Ft-ért.
2009. febr. 3. 10:00
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a magnyugtató válaszokat!9:24-esnek üzenem elküldöd hogy te mit vettél a babának!köszike
2009. febr. 3. 11:00
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én még csak annyit fűznék hozzá, hogy nekünk első babáink lesznek, hármasikrekkel vagyok terhes. Nekünk sincs sok félretett pénzünk. De nekünk új ház kellene, autó, a babaholmikból háromszor annyi, és ez még csak a kezdet. Ma beszélgettünk pont arról, hogy mi lesz az iskoláztatásnál, továbbtanulásnál. És persze az állam nem ad több támogatást, pont tegnap tudtam meg, a gyed is csak egy gyerek után jár, a gyes meg kettő után. Szóval nem tudom, hogy lesz, de nagyon boldogok vagyunk, és nagyon várjuk őket! Szerencsére mi is sok segítséget kapunk ismerősöktől, barátoktól, családtagoktól. (mármint kinőtt ruhákat, légzésfigyelőt ilyesmiket kapunk) EGyébként ezeket bérelni is lehet! (úgy tudom a kórházból is lehet)
2009. febr. 3. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!