Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet így fogorvoshoz menni?

Lehet így fogorvoshoz menni?

Figyelt kérdés
6+4kismama vagyok holnap megyek fogorvoshoz..csak az a baj hogy egész nap émelygek..viszont muszáj elmennem mert van egy duzzanatom már régóta és félek hogy ezzel ártok a babának.szerintetek megmondhatom neki hogy ne kezeljen,majd akkor ha visszajövök I.trimeszter után?
2011. jan. 19. 15:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Persze,megmondhatod neki.Kismamák is kaphatnak érzéstelenítőt!
2011. jan. 19. 15:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen mond meg, hogy babát vársz, és akkor majd a doki eldönti mi legyen, egyébként ha érzéstelenítőt kapsz az nincs hatással a babádra, mert az csak helyileg hat. Szerintem az rosszabb, ha véletlenül belázasodnál a fogadtól, mert az nem jó a babának.
2011. jan. 19. 15:58
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat..csak félek a kezeléstől,mert rettentő hányingerem van egész nap és így nem igazából szeretném kezeltetni magam(húzás,tömés)..nem néz hülyének ha megmondom neki,hogy csak a duzzanatot lássa el,ne csináljon mást??
2011. jan. 19. 16:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem viszont, ha duzzanatod van a fogadnál, lehet, épp azért is érzed magad rosszul. A fogproblémák kihatnak a teljes szervezetre, a babára is, én a helyedben minél hamarabb túllennék a fogorvoson. Tizen-hetesen voltam a kötelező fogorvosnál, és mivel letört a fogam egy része, ott helyben megcsináltattam. A fogorvos nem mert adni érzéstelenítőt, pedig én is úgy tudom, hogy simán lehet adni kismamának. Úgyhogy érzéstelenítő nélkül betömte...nem volt vészes (bár neked ha gyulladt, biztos fáj).
2011. jan. 19. 22:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Persze, kaphatsz érzéstelenítőt, csak nem szerencsés, mert egyes anyagok átjutnak ám a lepényen.

Ráadásul a szívre sincsenek jó hatással, éppen ezért nem adott nekem a fogorvosom, mondjuk nem is volt muszáj.

Szerintem csak a legvégső esetben kérj érzéstelenítőt, beszéld meg a dokiddal. Kisebb tömésekhez nem nagyon kell, a nagyobbakhoz mondjuk igen sajnos.

Az émelygést is jelezd, nehogy meglepi legyen, ha szembeküldöd a dokit :-)

2011. jan. 20. 06:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem menj nyugodtan és mondd el neki mit szeretnél. Biztos vagyok benne, ha jó fogorvos, akkor azt fogja csinálni, amit kérsz tőle.

Én múlt pénteken voltam (rábeszéltek itt a többiek), mert már nagyon fájt a bölcsességfogam.

A dokinál ki kellett tölteni egy A4-es kérdőívet, amin szerepel az is, hogy terhes-e esetleg az illető.

Megnyugtatott, hogy semmi baja nem lesz a babának, hogy kihúzza a fogamat. 3 helyre kellett beadnia az érzéstelenítőt (ami NEM ÉREZTEM - nem tudom hogy csinálta) és utána pikk-pakk kihúzta.

Én ekkor voltam 14 hetes. Elmondta azt is, hogy az első 12 hétben csak akkor húz-töm, ha nagyon muszáj. Tehát szerintem kérned sem kell, hogy a fogaidat ne piszkálja. Max.elmondja, hogy később kell-e valamelyikkel foglalkozni.

Sok szerencsét, ne félj!!!

15 km

2011. jan. 20. 07:21
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi a biztatást nagyon aranyosak vagytok!!:)nagyon félek....de már várom hogy minél előbb túl legyek rajta...
2011. jan. 20. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!