Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megcsináltatnád az amniót?

Megcsináltatnád az amniót?

Figyelt kérdés

39 évesen 1:2699-hez lett a kombi tesztem eredménye. A doki szerint ez kimagaslóan jó ebben a korban. Azért nem 1:20000-hez, mert az életkori 1:150-hez, és az lerontja.

A CVS a lepény elhelyezkedése miatt kivitelezhetetlen volt.

Megkockáztatnád, hogy az amnió miatt elveszíted 20 hét körüli babádat? Én nagyon félek, és nem tudok dönteni.

2011. jan. 18. 11:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Kedves 13 hetes?

Hány éves vagy? A helyemben nem csináltatnád meg, vagy Te magad sem?

2011. jan. 18. 12:43
 12/18 anonim ***** válasza:

Én igazából nem tudom, hogy mit gondoljak a kombinált és négyestesztről.

Nekem 1:35 jött ki, de szerencsére nem beteg a baba.

De amin én végigmentem, amíg ez kiderült, senkinek sem kívánom.

Amniocentézis igazolta, hogy nem beteg.

Az afp-n kívül semmi sem utalt az esetleges betegségre.

Jó nyakiredő, jó uh eredmények, a négyestesztél is "csak" az iszonyat rossz afp rontotta le az eredményt.

Én 34 éves vagyok.

2011. jan. 18. 12:46
 13/18 anonim ***** válasza:
53%

Szia:)

Ugyan ebben a helyzetben voltam pár héttel ezelőtt.

Most vagyok a 28. hétben.

39 éves vagyok első babámat várom és volt vetélésem is tavaly tavasszal.

A négyes tesztem hasonló eredményeket hozott,mint neked és az életkori kockázati tényzővel számolva illetve "lerontva" is 1/485 volt az érték az alap 1/2895.

Minden más eredményem teljesen rendben ,genetikai uh-ok stb.a baba fejlődése is rendben és abban az ütemben ,ahogyan kell.

Egyszóval csak a korom miatti "matek" indokolta volna az amniót.

Nem vállaltam be!!!

Gyakorlatilag úgy fest a helyzet,hogy nálad is nagyobb az esélye a vetélésnek,mint a beteg babának.

Amikor meglett a véreredményem ezt nekem a 16.héten vették le,akkor ott azt mondták,hogy annyira jó,hogy nem indolkolja az amniót,csak is az orvosi protokoll miatt ajánlják továbbra is....

Két orvos véleményét is megkérdeztem...egyetértettek.

Mind elmellett persze a döntés és a felelőség is a tiéd!

De én tudom ,hogy a picilányom egészséges és a te anyai szived is tudja.

Egyébként,amikor én voltam az eredményekért,akik amnióra vártak,mindenkinél voltak kétes eredmények...azért vállalták!

Bocsánat ha "sok" voltam de én is jártam ebben a cipőben,tudom milyen szörnyen nehéz!

Remélem a segítségedre voltam!

Minden jót kívánok Nektek!

2011. jan. 18. 14:52
 14/18 anonim ***** válasza:
40%
27 vagyok, de ha nekem 1:2-3OOO-hez jönne ki, nem csináltatnám meg. A vetélés kockázata 1:1OO-hoz, sokkal nagyobb.
2011. jan. 18. 14:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Úgy jártam, mint a 121:46 hozzászóló, csak nekem 1:100-hoz jött ki a kombi teszt eredménye. Na, nem lettem volna nyugodt, ha nem csináltatom meg.

Igazából szerintem azt kell eldönteni, hogy beteg babát vállalsz-e?

Én -igaz sokkal rosszabb eredménnyel-azt mondtam, hogy, ha emiatt elmegy az egészséges, inkább azt választom, mint a beteget egy életen át.Persze ez nagyon egyén és helyzetfüggő.Én így láttam helyesnek.Pedig az arányszám a vetélésre és a beteg babára ugyan annyi volt.

2011. jan. 18. 15:08
 16/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azt nem írtam, hogy minden ok lett, 30 hetes terhes vagyok a kisfiammal.:)))
2011. jan. 18. 15:09
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek.
2011. jan. 18. 15:57
 18/18 anonim válasza:
Első vagyok. A 12 hetes UH tökéletes lett, az életkorom sem utalt rá(22), de a kombinált teszt eredménye 1:120-hoz lett Down kórra. Semmi más tünete nem volt, sokat tanakodtunk a férjemmel mi is, de áldom az eszünket, sajnos beigazolódott amitől féltünk, így nem vállaltuk. Én megcsináltatnám, sőt ha lesz még babánk kérni fogom.
2011. jan. 20. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!