Megcsináltatnád az amniót?
39 évesen 1:2699-hez lett a kombi tesztem eredménye. A doki szerint ez kimagaslóan jó ebben a korban. Azért nem 1:20000-hez, mert az életkori 1:150-hez, és az lerontja.
A CVS a lepény elhelyezkedése miatt kivitelezhetetlen volt.
Megkockáztatnád, hogy az amnió miatt elveszíted 20 hét körüli babádat? Én nagyon félek, és nem tudok dönteni.
Kedves 13 hetes?
Hány éves vagy? A helyemben nem csináltatnád meg, vagy Te magad sem?
Én igazából nem tudom, hogy mit gondoljak a kombinált és négyestesztről.
Nekem 1:35 jött ki, de szerencsére nem beteg a baba.
De amin én végigmentem, amíg ez kiderült, senkinek sem kívánom.
Amniocentézis igazolta, hogy nem beteg.
Az afp-n kívül semmi sem utalt az esetleges betegségre.
Jó nyakiredő, jó uh eredmények, a négyestesztél is "csak" az iszonyat rossz afp rontotta le az eredményt.
Én 34 éves vagyok.
Szia:)
Ugyan ebben a helyzetben voltam pár héttel ezelőtt.
Most vagyok a 28. hétben.
39 éves vagyok első babámat várom és volt vetélésem is tavaly tavasszal.
A négyes tesztem hasonló eredményeket hozott,mint neked és az életkori kockázati tényzővel számolva illetve "lerontva" is 1/485 volt az érték az alap 1/2895.
Minden más eredményem teljesen rendben ,genetikai uh-ok stb.a baba fejlődése is rendben és abban az ütemben ,ahogyan kell.
Egyszóval csak a korom miatti "matek" indokolta volna az amniót.
Nem vállaltam be!!!
Gyakorlatilag úgy fest a helyzet,hogy nálad is nagyobb az esélye a vetélésnek,mint a beteg babának.
Amikor meglett a véreredményem ezt nekem a 16.héten vették le,akkor ott azt mondták,hogy annyira jó,hogy nem indolkolja az amniót,csak is az orvosi protokoll miatt ajánlják továbbra is....
Két orvos véleményét is megkérdeztem...egyetértettek.
Mind elmellett persze a döntés és a felelőség is a tiéd!
De én tudom ,hogy a picilányom egészséges és a te anyai szived is tudja.
Egyébként,amikor én voltam az eredményekért,akik amnióra vártak,mindenkinél voltak kétes eredmények...azért vállalták!
Bocsánat ha "sok" voltam de én is jártam ebben a cipőben,tudom milyen szörnyen nehéz!
Remélem a segítségedre voltam!
Minden jót kívánok Nektek!
Úgy jártam, mint a 121:46 hozzászóló, csak nekem 1:100-hoz jött ki a kombi teszt eredménye. Na, nem lettem volna nyugodt, ha nem csináltatom meg.
Igazából szerintem azt kell eldönteni, hogy beteg babát vállalsz-e?
Én -igaz sokkal rosszabb eredménnyel-azt mondtam, hogy, ha emiatt elmegy az egészséges, inkább azt választom, mint a beteget egy életen át.Persze ez nagyon egyén és helyzetfüggő.Én így láttam helyesnek.Pedig az arányszám a vetélésre és a beteg babára ugyan annyi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!