Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megcsináltatnád az amniót?

Megcsináltatnád az amniót?

Figyelt kérdés

39 évesen 1:2699-hez lett a kombi tesztem eredménye. A doki szerint ez kimagaslóan jó ebben a korban. Azért nem 1:20000-hez, mert az életkori 1:150-hez, és az lerontja.

A CVS a lepény elhelyezkedése miatt kivitelezhetetlen volt.

Megkockáztatnád, hogy az amnió miatt elveszíted 20 hét körüli babádat? Én nagyon félek, és nem tudok dönteni.

2011. jan. 18. 11:53
1 2
 1/18 anonim válasza:
Csináltasd meg, a vetélési kockázat 1 %, én nekem volt már a 20 hós kisfiam mellett, és nem vetéltem el, viszont kiderült, hogy beteg a kisbabánk.
2011. jan. 18. 11:56
 2/18 anonim ***** válasza:
Szia4 Én nem értek a kombi teszthez, de azt tudom, hogy sajnos nem ad biztos eredményt, csak egy arányszámot, hogy mekkora a kockázat esélye... Én 37 voltam, mikor a babát vártam. Felajánlották a CVS-t és én elfogadtam. Nehezen viseltem volna még hosszú hónapokig a bizonytalanságot. Minden beavatkozásnak (CVS, amnio) van kockázata (mindkettőnek 1%), de ezek biztos eredményt adnak... Az az 1% valóban ott van, de az én környezetemben még senkinek nem ment el a babája egyik vizsgálat miatt se... Ja! Nekem a 16. héten csinálták a CVS-t....
2011. jan. 18. 11:58
 3/18 anonim ***** válasza:

Magatokban kell megbeszélni hogy akkor is megtartjátok -e ha beteg.

Egy húszhetes baba már mozog nagyon lehet kötödni hozzá és neked nagy megrázkódtatás lesz ha elvetélsz.

Az egy % olyan hogy számolni kell vele de alig alig rontják el.

2011. jan. 18. 11:58
 4/18 A kérdező kommentje:
Az ismerőseim közül ketten vetéltek el az amnió miatt. Ezért félek annyira.
2011. jan. 18. 12:00
 5/18 anonim ***** válasza:
40 éves vagyok 34+5 napos terhes. Megcsináltattam az amniót,ki lehet birni.Biztos eredményt ad és jó tudni ,hogy egészséges a kisfiam!
2011. jan. 18. 12:03
 6/18 anonim ***** válasza:

nem hiszem el, hogy ketten is elvetéltek az AMNIÓ miatt.... az 1%-os vetélési kockázatba azok a vetélések is beleszámítanak, ha teljesen más miatt vetél el a terhes nő. Szóval azok a nő ismerőseid akik elvetéltek az amniocentézist követően, igen nagy eséllyel amniocentézis nélkül is elvetéltek volna!

A kérdésedre: Nem szabad csaj a kombiteszt eredményére alapozni, mennyi lett az AFPd és a 18. heti UH eredményed milyen lett?

2011. jan. 18. 12:19
 7/18 anonim ***** válasza:
amúgy meg 20 hetesen már elég késő amnióra bejelentkezned! 3 hét mire időpontot kapsz és 2 hét minimum az eredmény. 25 hetesen meg már nem fogják elvenni a magzatodat ha beteg....
2011. jan. 18. 12:21
 8/18 A kérdező kommentje:
Ma vették le az AFP-t, az uh is hátra van még. De a dokim azt mondta, hogy csak nálunk ajánlják ennyire az amniót, külföldön, ha az egyéb eredményeid jók - kombinált teszt, 12. héten nyaki redő, orrcsont, AFP, nagyultrahang- , akkor életkortól függetlenül nem javasolják.
2011. jan. 18. 12:23
 9/18 A kérdező kommentje:

Kedves Első!

Sajnálom a babádat, és azt szeretném megkérdezni, hogy más is utalt-e rá, hogy beteg, vagy csak a mintavétel mutatta ki?

2011. jan. 18. 12:24
 10/18 anonim ***** válasza:
Én nem csináltatnám meg. 13 h km
2011. jan. 18. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!