Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az integrált tesztet nagyon...

Az integrált tesztet nagyon fontos elvégeztetni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy magasabb százalékban szűri a down kórt, de tényleg annyira fontos ez a maszek vizsgálat? Megbízhatok a hagyományos down szűrésben is?
2009. febr. 2. 13:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Én inkább kifizettem a vizsgálat árát,és megnyugodtam az eredményen.mintsem hogy nem lettem volna biztos,hogy minden rendben e.
2009. febr. 2. 13:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem megbízhatsz a hagyományos Down szűrésben. Az integrált teszt egy kockázat becslés, amit bizonyos valószínűség alatt pozitívnak tekintenek. De az integrált teszt eredményéből nem lehet biztosan kijelenteni, hogy biztos minden rendben, vagy biztos baj van. (magyarul ha nagynak ítélik a kockázatot lehet egészséges, ha kicsinek akkor is lehet beteg) Ha bármilyen gyanú felmerül biztos és egyértelmű eredményt csak a magzatvíz vizsgálat ad.
2009. febr. 2. 13:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Mit értesz az alatt,h. hagyományos down vizsgálat?

Mert tudtommal az a magzatvízvizsgálat lenne de az meg 1-2%-ban vetéléshez vezet. Ha az AFP-re gondolsz az meg nem erre lett kitalálva azzal nem derül ki semmi a down-al kapcsolatban.

Nem tudom mennyi idős terhes vagy de én a kombinált tesztet ajánlanám neked, azt elvileg a 10-14 hétig lehet és sok helyen ingyenes és kb. 85%-os találati aránnyal dolgozik. Én is ezt csináltattam meg ingyen. Utána meg az AFP-m alacsony lett szóval ha az nem lett volna lehet,h. megszúratnak sztem tök feleslegesen.

2009. febr. 2. 14:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos elvégeztetni egy komolyabb genetikai vizsgálatot. Hogy ez az integrált-e, vagy a magzatvízvizsgálat, az a te döntésed. Mindkettő jó. A különbség, hogy a magzatvízvizsgálat viszonylag nagy kockázattal jár. Minden századik magzat elvetél.
2009. febr. 2. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!