Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hülye kérdés, de azért megkérd...

Hülye kérdés, de azért megkérdezem. Úgy tapasztalom, hogy amíg várandós egy nő (főleg a vég felé) addig rózsaszín ködben ábrándozik arról, hogy milyen jó is lehet babázni?

Figyelt kérdés

... milliószor rendezgeti a baba holmijait, olvasgat, várja, izgul. Aztán amikor meg megszületik a pici (az ide beírogatásokat olvasgatva), azt látom, hogy mintha csökkenne az a rózsaszín köd, már nem "annyira lelkes" az anyuka. Persze nyilván imádja és boldog, de inkább olyan megfáradt, meg kialvatlan meg nyűgös.

Nyugtassatok meg, hogy ugyanolyan rózsaszín a világ a pici megérkezése után i!:)))))

37 heteske

2011. jan. 17. 11:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az!Csak akkor már aggódsz.Míg bent van, addig is, de azután...

Meg álmos vagy, meg néha tétova, meg nem biztos, hogy nem egy hasfájós babád lesz-szóval az ember az álmaiban rózsaszínűt igyekszik elképzelni-aztán lehet nem olyan, vagy nem egészen-azaz biztos nem olyan:))))

A többediket szülő nők, már szerintem ilyen téren felkészültebbek, ergo racionálisabbak, hiszen már átélték egyszer, bár okos dolog arra gondolni, hogy ez is más lesz, mert más gyerkőcről van szó.

2011. jan. 17. 11:46
 2/13 anonim ***** válasza:

Utana szamomra meg rozsaszinubb volt a vilag csak annyi,hogy melle tarsult a faradtsag is es a mindennapi lotas-futas.Sokszor ugy erzem,hogy szuksegem van "levegore" es akkor elviszem a kislanyomat nagyszulokhoz 1-2 napra de olyankor mindig rajovok,hogy elszurkul az egesz haz ahogy kiteszi a labat az ajton.:)

2 eves kislany anyukaja es 36 hetes kismama

2011. jan. 17. 11:49
 3/13 anonim válasza:
Szerintem ez csak azért van,mert sokan nincsenek felkészülve arra,hogy mi vár rájuk. Pl,egy baba nem alszik egész nap,nem akkor éhes,amikor neked kedved van szoptatni,és nem érdekli,ha éppen sz@r napod van... Sokan azt sérelmezik,hogy nincs idejük magukra,holott ez szerintem csak a jó időbeosztás kérdése... Nekem a babavárás alatt nem volt "köd",szülés után lett! :)
2011. jan. 17. 11:52
 4/13 anonim ***** válasza:
Én speciális eset vagyok, nem annyira úsztam rózsaszín ködben, mint a körülöttem lévő anyukák. És igaz, az első két hétben sem úsztam annyira, de mindent megér a lányom, és most már egyre jobban jön az a rózsaszín felhő... :) Az eleje durva, fársztó, de amint beáll az élet nagyjából, az evés, alvás, akkor nagyon jó. Mi 3 hetesek vagyok lassan, de már élvezi a fürdés, nézelődik, jól alszik, eszik. nem sír. Az elején nekem az aggódás, az agyalás miatt volt kemény, mert mindent tökéletesen akartam neki csinálni, de persze nem sikerült. Szóval nyugi, a világ rózsaszín, csak fárasztó picit.
2011. jan. 17. 12:03
 5/13 anonim ***** válasza:

De ez mindennel így van. Pl készülsz egy utazásra. Nagyon jól tudod, hogy ez mennyi nyüggel jár, késik a repülö, elveszhet a csomag, agyon csipkednek a szúnyogok. De ezekkel a készülödés alatt nem törödsz, csak rózsaszín köd, de jó utazunk. Majd az utazás alatt mérgelödsz, persze a jó dolgok mellett (ki hogy éli meg) majd pár héttel a haza utazás után csak a jóra emlékszel, max akkor jön elö a rossz, ha tényleg nagyon rossz volt.

Ez mindennel így van.

èn rosszul éltem meg a terhességet, véreztem, görcsöltem, majd kiüeses lettem + utáltam hogy függenem kell a páromtól. A szülés sem volt rózsás, de pl a fájdalmat már elfelejtettem, mert annál sokkal jobb volt a végeredmény, de a kitolási szakaszt nem felejtem el soha sem.

A baba az elsö pár hétben nehéz volt, de csak annyira hogy átalakult hírtelen az élet. èn jól éltem meg azt az idöt is. zinte csak evett és aludt.

2011. jan. 17. 12:04
 6/13 anonim ***** válasza:

az :) fizikailag nem is megterhelö viszont idegileg annál inkább :( nekem pl. rengetegszer megfájdul a fejem estére, nyugtató ide vagy oda. Csak azért írtam le, hogy sajnos ez vele járhat, persze nem törvényszerü.

Puszilgatni viszont imádom, néha olyan nehéz letenni játszani:(

2011. jan. 17. 12:05
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ, aranyosak vagytok:)

Persze a környezetemben, családomban is látom azt amit leírtok, látom, hogy tényleg sokszor emberfeletti helytállást igényel egy pici baba, de senki nem adná oda a gyermekét a világ összes kincséért sem:)

Hát kíváncsi vagyok nálam ez hogyan lesz, remélem nem leszek türelmetlen, depressziós anyuka, mert sajnos olyan is sok van:(

Írjatok még

2011. jan. 17. 12:15
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a rózsaszín köd attól is függ milyen babát "kapsz". Nekem az első gyerekem nagyon sírós, hasfájós, refluxos volt rengeteget sírt, sokszor nem tudtunk segíteni rajta, nem szeretett annyira kézben se lenni, írtó nehéz volt.

Segítségünk persze semmi, mivel nem élnek a nagyszülők, aki meg él az le se....minket.

A férjem sokat dolgozott stb. Szóval úgy éreztem eleinte hogy minden napot csak éljünk túl aztán hátha lesz jobb. Minden volt csak rózsaszín köd nem.

A második babám pedig egy angyal, újszülött korától csak 4 óránként evett, aludt, jókedvű mosolygós baba volt, hagyott aludni a kezdetektől stb.

Szóval sokat számít milyen a baba mert egy nyugis, jó babával könnyű rózsaszín ködben úszkálni, de egy kétemberessel sokkal nehezebb.

Kívánom hogy neked is angyali babád legyen :)

2011. jan. 17. 12:47
 9/13 anonim ***** válasza:
nekem aggodalmas terhessegem volt,van a 8 hettol. mi nem mertunk orulni es beleringatni magunkat a boldogsagba, de ez egy par evvel ezelotti "veszteseg miatt". en most leptem a 34 hetbe es elkezdodott valami uj az eletemben. en most tudok szusszanni egy nagyot hogy elertunk ide. kezdi a kod ellepni a szemem es TUDOM hogy ez igy is marad. azt hittem csak egyfele szerelem letezik, amit konkretan a parom irant erzek, de rajottem NEM!!!! van egy masik szerelem ami nemsokara beteljesul!!! szerintem mindenki megprobalja a maximumot kihozni magabol, aztan lesznek napok amikor sikerul es lesznek amikor kevesbe. de biztos hogy mindent elfogok kovetni, hogy "a kod" minnel tovabb itt eljen bennem!!! boldog babavarast mindenkinek!!
2011. jan. 17. 12:49
 10/13 anonim ***** válasza:
nem lesz ugyanolyan rózsaszín utána, nyugi.. a legkevésbé sem.
2011. jan. 17. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!