Kismamák, mindenki be tudja tartani a diétát?
Első vagyok. Pékárút nem eszem csak teljeskiörlésűt. Ilyen lisztből pedig szoktam csinálni pogit, almáspitét. Utóbbit szőlőcukorral, folyékony édesítővel.
A rendes péksütikben elég sok a szénhidrát, ami a mi esetünkben nem kedvező. :(
Nekem 8.8 lett,ezért lettem 200gr szénhidrát diétára ítélve.
Annyira nem rossz.
Natúr húst,tojást,felvágottakat nem kell méregetni.A dietetikus termékek közt a lekvártól a mogyorókrémig minden
megtalálható.A Norbi Update 1-es termékek mind jöhetnek a Somlói galuskája is (20 CH)!
Most nyílnak sorra a pékségei amik kevés szénhidrátot tartalmaznak és cukormentesek!
A kakaós csigája szuper.
A kész ételei közt is vannak jók és az ebédre kiszabott 50 CH-ból max.20-25 van bennük úgy,hogy jól is laktam és még fogyaszthatok mellé.
A fogyikenyere is keveset tartalmaz v.a tökmagos,tönkölybúza,lenmagos....ami a kedvező,mert többet tudsz belőle fogyasztani.
A light kólákban pedig 0-a szénhidrát,0-a cukor úh.napi 2 dl nem árt.(kávé helyett iszom)
A cukorprofilom így 4.1-6.6-ig ment.
Nem a legolcsóbb de ha már kívánod:-D
Nekem 7. lett ( 7,8 a határ)
Kb. másfél hónapj csinálom a 200 grammos diétát, mondhatom mára már megszoktam.
Szerencsére sokféle diabetikus édességet lehet kapni (keksz, csiko, nápolyi, joghurt és kedvencen a müller diabetikus tejberizs)
Sőt múltkor ettem norbi féle somlóit, az is isteni volt.
Az egészben az a legrosszabb, hogy amikor enni kell, nem mondig vagyok éhes, ráadásul este 9-kor már nehezemre esik enni.
A másik, hogy sokkal több gyümölcsöt ennék, mint ami belefér, leginkább narancsot.
De eddig legalább nem sokat híztam.
napi 200 gramm szénhidrát (Ch) bevitel javasolt a terhességet megelőzően átlagos testalkatú nőknek (BMI<25), a normális ütemű súlynövekedés esetén és az ikerterhes kismamáknak
- napi 180 gramm szénhidrátbevitel javasolt a terhességet megelőzően elhízott nőknek (BMI 25 feletti) és a terhesség során jelentősebb hízás alkalmával.
-A kontrol vizsgálatok során mért magas vércukor értékek esetén a diétát napi 160 grammosra is csökkenthetjük.
A meghatározott napi szénhidrát-mennyiséget 6 étkezésre kell elosztani, ezáltal elkerülhetők a vércukorszint nagyobb ingadozásai. Hiszen ha többször, egyszerre kevesebbet eszünk az kevésbé emeli meg vércukor szintet. Ajánlott minden nap meghatározott időpontban, 2,5-3 óránként enni, étkezések kihagyása nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!