Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A férjemmel nagyon vágyunk...

A férjemmel nagyon vágyunk egy kisbabára de sajnos az anyagiak nem megfelelőek! Nálatok milyen anyagi helyzetben jött a bébi?

Figyelt kérdés
Elsősorban véleményekre lennék kíváncsi! nagyon szeretnénk egy csöppséget de albérletben lakunk és nem vet fel minket a jólét. Valószínű csak használt dolgokra telne a picinek, félretett pénzünk nincs. Nem tudom lesz e jobb valaha. Ezért érdekelni, ti hogyan vállaltatok be egy babát. Tudom szegénységben is lehet boldogan élni, de az ember szeretni minél többet és minél jobbat adni a manójának.
2009. febr. 1. 11:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi saját lakásban lakunk, de hitelt vettünk fel rá, úgyhogy szinte ugyanaz, mint az albérlet.

Nekünk a baba cuccainak 98%-a barátoktól való, használt cucc. Irtó édesek és jó állapotban vannak, hiszen minden baba 1-2 hét alatt kinövi a ruháit. Most ezért nem veszi meg az ember darabját 1500-2000 ft-ért. A baba nem attól lesz boldog ember, hogy minden cucca vadi új. És neked is könnyebb elfogadni ha valamit egy-két alkalom után kinő, és többet nem tudod használni.

2009. febr. 1. 12:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem küszködünk anyagi problémákkal (lekopogom), mert a párom kiküldetésben van, így itt vagyunk vele. Ettől függetlenül rengeteg ruhácskát használtan vettem meg, vagy örököltük, mert azok éppen annyira jók, mint a vadiújak. A bútor meg itt annyira drága, hogy hetekig kerestem a legolcsóbbat, de ha otthon lennénk, akkor valószínűleg használtat vettünk volna. Én úgy gondolom, hogy amit most meg tudunk takarítani a ruhácskákon, bútoron, kiegészítőkön, az később jól fog jönni. Ha nem élnénk ilyen -mondhatni jó- körülmények között, akkor sem vártunk volna tovább a babával, mert az anyagiaknál sokkal fontosabb, hogy a gyermek mennyi szeretet és gondoskodást kap a családjától. Hogy milyen ember lesz a gyermekedből, az nem pusztán a pénzen múlik. Szerintem rengeteg olyan család van, ahol van mit a tejbe aprítani, viszont a gyerekek kiállhatatlanok, és az értékrendjük a béka feneke alatt van, mert nem törődnek velük. Szóval ha úgy érzitek, hogy itt az idő, akkor hajrá! Rengeteg gyermek nőtt már fel albérletben. A használt dolgok miatt meg ne aggódjatok, egy pici babának tök mindegy mibe van öltöztetve.
2009. febr. 1. 12:54
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A párom dolgozik egyedül, én egyetemen végzős vagyok, így nem keresek. Havi netto 150.000-ből élünk, meg a hitelszámlán lévő folyamatos mínuszokból.

Örököltünk egy 19 éves kocsit, a lényeg, hogy gurul, így "csak" egy hitelünk van, a lakáshitel, - ami mondanom sem kell, 25.000-rel emelkedett a kiváló forint miatt.

Még a babaprojekt elején nézegettem babaturikat, a ruhák onnan lesznek majd, meg a család felmegy a padlásra, és előveszi a tartalékokat. :)

Könyvek, játékok: ezek az én régi játékaim és könyveim lesznek, épp elég, még bontatlan csomagolású barbi baba is van köztük. :)

A bútorokat a párom csinálja, bútorlapok olcsón kaphatók pl,. az OBI-ban vagy a Baumax-ban, és méretre is vágják, ott helyben, ingyen! Etetőszéket, hordozót meg majd vaterázunk és teszveszezünk.

Mi ennek ellenére még 3 babát szeretnénk.

Üdv, 8 hetes kismama

U.i.: Bébiszitterkedtem egy családnál, németek voltak, megvolt mindenük, ném,et fizetésből éltek Magyarországon. És gyerekek boldogok voltak, hogy megvan mindenük? Fenéket. Engem vártak napról napra, mert én voltam nekik A játék...

2009. febr. 1. 13:27
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez nálunk is téma volt sokáig,de ha arra vártunk volna,hogy minden meglegyen sztem soha nem lenne gyerekünk.Én 47-49e között kapok,a párom attól függően mennyi a munka 70-130e között.Mi az OTP-nél vagyunk albérletben még 15 évig+ van még 2 kisebb hitelünk.Nem könnyű.Sokszor csúszik 1-2 csekk,hogy a gyereknek jusson mindenre,de megoldjuk.Minket a család nem segít.Én légzésfigyelőt,1 olcsóbb kocsit,és a kisebb dolgokat vettem újonnan.Van használt ágy,kaptunk sok használt ruhát...Nekem az a legfontosabb,hogy Ő azt tanulhassa,amit majd szeretni fog(nálam ez nem így volt) és normális,egészséges élete legyen.A szülés óta (az alatt sem)költök ruhára és más ilyen számora luxus cikkre,de neki megvettem a gyógycipőt,a jó babakaját.Rá mindíg összekaparjuk a pénzt.Csak szét kell nézni és akad pár dolog amiről az ember le tud mondani a gyerekéért.
2009. febr. 1. 13:57
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem állunk túl jól, de ha mi is arra várnánk, hogy jobb legyen, addigra lehet kiöregszem. :( 7 hetes korom óta táppénzen vagyok, mert vérezgettem és nem engedtek vissza utána sem. Így a 96500 Ft bruttó után 30-40 ezret kapok, egyszerűen mindig elcsúszik és nem éri utol magát. Szomorú, de ez van. Ja és a párom fizetése szinte teljesen elmegy a hitelekre. Szóval az én kis táppénzemből kell minden megoldani. Nekünk szerencsénk van, mert mindent kapunk. Kiságy, babakocsi, légzésfigyelő, bébiőr, kád, ruhák...

Azért lesz még egy két apróság amit venni kell, de azok már nem nagy összegek. Szóval remélem azért változnak majd a dolgok. Ha nem, akár ki kell költöznünk anyósomék, és albérletbe kiadni a lakást, hogy valahogy kijöjjünk. De remélem erre nem kerül sor. Jól el vagyunk anyósomékkal, de így kényelmes mindenkinek!

Az azért vigasztal, hogy látom, hogy másnak ennyi sincs, mégis jól elvannak.

22 hetes kismama

2009. febr. 1. 14:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én 24 voltam, amikor kislányommal teherbeestem. se lakás, se pénz, se semmi, csak a nagy szerelem. mai eszemmel, nagyon bátrak voltunk, hogy belevágtunk. aztán 2 év múlva lakáshitellel lakást vettünk, apránként meg lett minden, ami kell nekünk. mindez 7 éve volt, akkor azért jobb volt az élet, nem volt ennyire kilátástalan az emberek helyzete. most született meg a kisfiam. sokat gondolkodtunk azon, hogy vállajuk e, mert van hol laknunk, de tudunk e majd etetni, öltöztetni, iskoláztatni még egy gyereket, mikor ezt az egyet is nehéz. terméészetesen vállaltuk! nagyon sok ruhát, játékokat, babakellékeket kaptunk barátoktól, ismerősöktől, sok mindent használtan vettünk meg. angol túrkálókban nagyon jó kis ruhákat lehet olcsón megkapni. ha mindenki egzisztenciálisan a megfelelő alkalomra várna, akkor nem születnének gyerekek. Bízni kell abban, hogy egyszer jobb lesz mindenki élete. ne aggódj, te is mindent meg fogsz tudni adni neki, amire szüksége lesz.
2009. febr. 1. 14:18
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi éppen költözés előtt álltunk mikor megfogant a kislányunk. A házunk akkor épült fel és nekünk sem volt és most sincs félretett pénzünk. Amikor megtudtam hogy terhes vagyok eszembe sem jutott hogy a pénz miatt elvetessem. Havi 70.000 ft a házunk törlesztőrészlete és a férjemnek 2 munkahelye van , sajnos már csak májusig. Nem tudjuk hogy mi lesz, de a babánknak nagyon örülünk és a pénztelenség nem lehet akadálya annak hogy legalább 1 gyereket szüljön az ember. Ja és mi 2 gyerekre vettünk fel szocpolt.
2009. febr. 1. 15:26
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok. A használt cuccokról annyit hogy mi is kaptunk sok ruhát a kiságyunk is használt és a babakocsink is. Ugyanúgy felnő benne mintha új lenne. A mai világban nem ciki.
2009. febr. 1. 15:30
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek minden előttem válaszolóval és hozzátennék még annyit: minnél jobban élsz, annál nagyobbak lesznek az igényeid => soha nem fogod úgy gondolni, hogy eljött a megfelelő idő! Mert ha mondjuk csak 1 milla van a számládon, akkor azon agyalsz, hogy miért nem 2??

Nekünk is van lakás + kocsihitel; korábban én is tettem itt fel hasonló kérdést és engem is mindenki bíztatott. Fő az optimizmus, hajrá Mindenkinek! :-)

2009. febr. 1. 16:16
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat:-)aranyosak vagytok, hogy adtatok egy kis bíztatást!
2009. febr. 1. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!