Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A férjemmel nagyon vágyunk...

A férjemmel nagyon vágyunk egy kisbabára de sajnos az anyagiak nem megfelelőek! Nálatok milyen anyagi helyzetben jött a bébi?

Figyelt kérdés
Elsősorban véleményekre lennék kíváncsi! nagyon szeretnénk egy csöppséget de albérletben lakunk és nem vet fel minket a jólét. Valószínű csak használt dolgokra telne a picinek, félretett pénzünk nincs. Nem tudom lesz e jobb valaha. Ezért érdekelni, ti hogyan vállaltatok be egy babát. Tudom szegénységben is lehet boldogan élni, de az ember szeretni minél többet és minél jobbat adni a manójának.
2009. febr. 1. 11:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi a párommal albérletben lakunk a hugommal (1,5 szoba), amikor a pici megfogant, egyedül én dolgoztam, férjem még az egyetemre járt, így egyedül én voltam kereső. Ráadásul a 9. hét óta veszélyeztetett terhesként nem mehetek vissza dolgozni, a táppénzemet az előző évi minimálbérből számolták, tehát mi sem voltunk eleresztve hú de nagyon.

Csak használt dolgai lesznek a picinek, mert másra nem telik, de nem érdekel különösebben, hugomtól kapjuk. Nem szégyen. Kiságy is, babakocsi is ismerőstől vásárolt, illetve vaterázott.

Jelen helyzetben ennyi.

Ráadásul most hiába van férjemnek munkahelye, 3 hónapos próbaideje most telik le, de megy a pletyka folyamatosan a munkahelyén a leépítésekről, így most emiatt izgul.

Nekünk ott a családunk, Ők segíteni tudnak, akármi lesz is!

2009. febr. 1. 11:45
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia, mi is albérletben lakunk, és van adósságunk is. Nagyon nehezen jövünk ki ketten is anyagilag. Mi is másoktól kapott ruhákba fogjuk öltöztetni, és használt kiságyat veszünk majd. Sokszor gondolkodom rajta, hogy vajon jó ötlet volt- e így gyereket vállalni, de 30 éves vagyok, és egyelőre kilátásom sincs, hogy másképpen alakulnak az anyagi dolgaink. Szeretjük egymást, és a gyereket is nagyon fogjuk szeretni bármi lesz is, aztán majd alakul valahogy. Szóval fel a fejjel.

17 hetes kismama.

2009. febr. 1. 11:56
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk sincs félretett pénzünk egyáltalán és mi is használtan vettünk mindent a babának még a ruhákat is turiztam. Nem is érdemes sztem újakat venni.

Annyi előnyünk van talán veletek szemben,h. mi nem albérletben vagyunk hanem lakáshitelt fizetünk. De az se sokkal jobb max. a tudat,h. a tied (is) a lakás. Nem szűkölködünk semmiben (koppkopp) de eltenni egy forintot se tudunk. Autóhitelünk is van persze, meg hitelkártyánk is.

Ha kell a szüleink tudnak segíteni ill. az én szüleim már mondták,h. a pelenkára ne legyen gondunk azt ők veszik. Ez is 15000-20000 Ft-ot jelent havonta.

Ha esetleg ti is számíthattok segítségre akkor hajrá. Valahol el kell kezdeni.

Üdv

38 heteske

2009. febr. 1. 11:56
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nagyjából tök mindegy, hogy (megbízható) albérlet vagy banki lakás: mindkettőnél fennáll az, ha nem fizetsz, mehetsz. Tény, hogy kisgyerekkel albérletet nehezebb találni, de nem lehetetlen.

Igazából a használt cuccokra akartam reagálni:

Mi megengedhettük volna magunknak, hogy új dolgokat vegyünk a babának, de egyszerűen hányinger kerülgetett, amikor megláttam az új baba szekrény, pelenkázó, kiságy stb. árait. Azért nem fogok súlyos tízezreket kifizetni, mert bugyirózsaszínre és bilikékre van festve. Mert kb. ennyi a különbség a bababútorok és a sima bútorok között. A rendes bútorokat kis fantáziával és minimális anyagi ráfordítással babássá lehet tenni: venni maradék öntapadós tapétát, abból lehet mintákat kivágni és felragasztani, vagy lehet üvegmatricákat csinálni (vagy venni párszáz Ft-ért) és azzal díszíteni a bútort. Szóval ezen ne agyalj sokat.

A használt ruhákkal kapcsolatban: ha van kisgyerekes a környékeden úgysem fogod megúszni, hogy ne örököljön a babád. Anno mi is úgy nőttünk fel, hogy az idősebb testvér vagy unokatestvér ruháit örököltük. Arról nem is beszélve, hogy a "bolti" babaruháknak is időnként vérforraló az ára és persze olyan gyorsan nő a gyerek, hogy vannak olyan ruháink, amiket max. 2-3-szor vett fel a gyerek, mert kinőtte. Ezért kár újat venni. Mi, illetve a nagymamák találtak egy tök jó babaturit, a legtöbb cuccunk onnan van. Én ezt nem tartom szégyenletesnek.

A játékok szintén örökölhetőek és lehet használtakat venni, de ezt sem kell túllihegni: a gyereknek a legjobb játéka úgyis te leszel (meg a pillepalack, a fakanál, az ajtókitámasztó stb.). Meg a legtöbb rokontól, baráttól úgyis fogtok játékokat kapni.

2009. febr. 1. 12:11
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Minket sem vet fel a pénz,igaz nekünk saját lakásunk van amit törlesztünk + kocsi hitel (lehet luxusnak számit de nekem is mig dolgoztam meg a páromnak is mivel egy helyen dolgoztunk szükség van/volt a kocsira)+ vállalati hitel stb.stb...de én már benne vagyok a korban ezért nem várhattunk tovább (35 leszek ebben az évben), de ha fiatalabb lennék én még vártam volna vele legalább mig vagy 2 hitel le nem jár.

Üdv 37 hetes kismami

2009. febr. 1. 12:15
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az az igazság, ha arra várnánk hogy anyagilag biztonságban legyünk soha nem lehetne gyerek.

Nekünk két hitel van+ a kocsi+ télen - nyáron is 35000ft gázszámla,a többit le se írom.

Nem minimál bérből élünk, de nincs egy forint spórolt pénzünk se.

Jeleneleg 36 hetes vagyok kaptunk használt cuccokat is, valamint az újakat a nagyszülők és tesók vették.

2009. febr. 1. 12:17
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nálunk se különb a helyzet. Nincs félretett pénzünk, használt cuccokat veszünk a babának, amik nagyon jók és ugyanolyanok, mint az újak. Mi lakás törlesztőt fizetünk, csak a férjem dolgozik, én egyetemre járok. Minden hónapban kijövünk a pénzből, amink van de nem tudunk félre rakni. Ami kell azt meg tudjuk venni, na nem a legdrágábbat, de azért nem ócska dolgaink vannak.

Szerintem, ha már vágytok rá vágjatok bele, úgyis megoldjátok valahogy. Legalábbis én így látom!

2009. febr. 1. 12:18
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Én elvetéltem sajnos decemberben, de alig várjuk, hogy bármikor jöjjön. A házunk a banké, a kocsink lízingelt, építkezni kellene, mert még fürdőszoba sincs rendben, három szobából egy lakható csak. Az én férjem fejlődőképes, saját vállalkozása van, csak a pénz nagyon nehezen jön belőle, munka viszont dögivel van, nekem stabil a munkahelyem és rengeteg az adósságunk. De azt mondtuk, nem számít, mikor érkezik, csak minél hamarabb jöjjön. Nekem csak annyi volt a kitételem, hogy saját lakást szeretnék, én nem akarok senki mással együtt élni. 5 évünkbe telt, mire idáig jutottunk. Bizony, nem mond hülyeséget az, aki azt mondja: ha mindig vársz valamire, hogy most ez kéne, most az kéne, utána majd jöhet a baba, akkor egyszer csak arra ébredsz, hogy kiöregedtél, és a legfontosabb, a gyermek még sincs meg.
2009. febr. 1. 12:19
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Valahogy ideális idő a gyerekvállalásra nincs!

Ha túl fiatal vagy,az sem jó,ha idősebb,az sem.

Mi saját házban lakunk,de így sem leányálom.Rengeteg a kiadás egy háztartásban.Minden nagyon drága.Meg mindent fizetni kell áram,kredit,viz,gáz...

Szóval nem egyszerű az élet!

Megszünt a munkahelyem,nincs hova visszamennem melózni.

Ha lenne is másik munkahelyem,nincs aki vigyázzon a picire.Hát mit mondjak én is eléggé a padlón vagyok.

Férjem amit keres,azt elköltjülk,lehetetlen félretenni belőle.Pedig már mindenhogy megpróbálunk takarékoskodni!

Ne haragudj,most kipanaszkodtam magam!!!

Tehát,ha szeretnétek babát vállaljatok,majd lesz valahogy!

2009. febr. 1. 12:35
 10/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. Az az igazság, hogy mi éppen kijövünk a pénzből. Fizetésik van 600ft-unk. Igaz ez csak pár hónapja van így. Nekünk így az is megterhelő lenne, ha csak használtan vennénk meg a cuccokat. igaz van rá 9hónap. Köszönöm, hogy ennyien írtatok, legalább kaptam egy kis "lökést":-)
2009. febr. 1. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!