Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem szokik hozzá a szervezetem...

Nem szokik hozzá a szervezetem, ha guttalax cseppet kezdek szedni székrekedés ellen?

Figyelt kérdés
Már minden létező dolgot kipróbáltam, tamarin lekvár, langyos víz, kefír, magvak stb. Már a guttalax cseppen gondolkodom, csak attól félek, hogy hozzászokik a szervezet, és annélkül meg egyáltalán nem fog menni.
2009. jan. 31. 11:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Guttalaxot nem szabad szedni terhesség alatt szedni!!!! Én is kipróbáltam mindent. Talán még a Laveolac szirup volt amit a legjobban bevállt, bár egyszer túladagoltam és gyomorrontás lett a vége. Azóta reggelente egy Bifidusos natúr, Danon joghurtot eszem és ha már napok óta nincs "eremény", akkor egy glicerines kúppal segítek magamon.
2009. jan. 31. 11:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia!Nem tudom mennyi idos vagy most de en 21 hetes es nekem is gondjaim vannak a wc-re menessel.En ugy szoktam megoldani,hogy veszek 2 kg narancsot es azt kifacsarom es megiszom.Nagyon finom es meg segit is rajtam.:)
2009. jan. 31. 11:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Helló! Én is hasonló problémával küzdöttem végig a terhesség alatt, de most az utolsó hónapban egyik napról a másikra magától helyre állt a székletem, minden nap van erőlködés s minden más nélkül:)

Nekem ami bevált, egyik héten laevolac szirup, reggel este egy evőkanál, majd következő héten Ferenc József vagy Mira keserű víz éhgyomorra napi 1 dl, ezt így váltogattam, hogy ne szokjak hozzá egyikhez sem, s második héten általában már nem is segített egyik sem, váltani kellett. Glicerines kúpot pedig bármikor használhatsz, az tuti, én miután felraktam 5 percen belül már volt is székletem, s a kúp nem szívódik fel egy az egyben kijön az is :) Szóval én ezeket a módszereket használtam felváltva. Ja, és reggel éhgyomorra még 2 dl hordós káposzta leve is jó!

A guttalaxot, s más hashajtót nem szabad használni terhesen, mert görcsöket okozhat, s elvetélhet vagy beindulhat a szülés.

2009. jan. 31. 12:13
 4/7 anonim ***** válasza:
A guttalax nagyon is jó!Nekem bevált.A dokim ajálotta.Nem esem túlzásba,mert egy héten 2x iszom 15 cseppet.Próbáld ki.
2009. jan. 31. 12:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Lehet szedni Guttalax-ot, anyukám gyógyszerész és én is szedtem pár napig eleinte.

Nem szabad hosszútávon szedni semmi ilyesmit mert elgyengülnek beleid és soha nem jösz helyre. De ez csak nagyon hosszú távú szedés mellett. Ha csak 3-4 hétig szeded nem gáz de csak akkor szabad ha indokolt.

Próbálj valami természetes módot. Tejeskávé reggel jó cukrosan?? Az nekem bevált. Vagy aszaltszilva??

Üdv

37 heteske

2009. jan. 31. 13:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nekem azt mondta a gyógyszerész, hogy nem szabad inni ezt a fajta hashajtót, mert a vizet is kihajtja, ami ügye nem jó a mi állapotunkban. Azért kérdezz rá te is, mert eléggé ellentmondóak lettek a válaszaink.
2009. jan. 31. 20:03
 7/7 juditzita ***** válasza:

Nekem a DUPHALAC szirup jött be.. ezt terhesen is szedhettem, és nem szokott hozzá a szervezetem...

Gondolom a Vas-tabletta miatt lehet...

Ne izgulj.. elmúlik szülés után

Sok sikert!!!!

2009. jan. 31. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!