Kismamik ti hogyan vásároltatok/vásároltok a babának? Illetve mi a tapasztalatuk az anyukáknak?
Állandó kérdés,de számomra egyáltalán nem világos.Ki ezt mondja ki azt.Én első babámat várom és vásárolgattam neki néhány dolgot.szerintem mindenből csak annyit ami kell.Pl 56-os bady hosszú és rövid újjú 5-5 db-ot,kis rugi 4-5 db...stb
Szerintetek ez sok vagy kevés?
Az igazság az,hogy nem szeretnék állandóan mosni sem és ahogy hallottam lesz olyan nap amikor többször is öltöztetnem kell.
Vélemény?
30+2 hetes kismama
Az is fontos, hogy ha 56-os méretet vásárolunk, gondoljuk hozzá, hogy a pelus is beleférjen bőven. :-)
Kicsit nagyobbat vettünk mindenből (a hosszú ujjút fel lehet hajtani, de a naci szárát is).
Igyekeztem bodykból és rugdalózókból fehéret venni, mert bizony a széklet miatt még lehet, hogy fertőtleníteni (fehéríteni, hipózni) is kell, annyira befogja az anyagot. Felső ruházatnak (pulcsik, pólók stb.) bátran színeset.
Szerintem ne vegyél túl sok ruhát.Mi bevásároltunk 56-ból,és hiába mondták,hogy nagy baba lesz,49 cm.el született,és minden lógott rajta.Akkor kell nagyon sokszor átöltöztetned,amikor büfizik,és az a rucijára megy.Kísérletezz a pelusokkal,mert kinek-kinek mi jön be.A legtöbb ismerősömnek a Pampers,de van aki a Liberóra esküszik.Nekünk ia a Pampers jött be,mert az összes többiből kifolyt a pisi,eben meg elvan akár 12 órát is.Még annyi,ha elfogadod tanácsként,hogy később se vásárolj őrült mennyiséget,a látogatóknak is mondd meg inkább mire van szükségetek,mert nálam is dobozban állnak a ruhák,és a felét se használtuk,mert kinőttük,és nagyobb szükségem lett volna pár játékra és pelusra.Ha spórolni szeretnél,sok lehetőséged van,pelenka és ruha,játék ügyben is.A teszvezsen vagy a vaterán remek ruhacsomagokat lehet venni kicsi pénzekért,vagy játékcsomagokat.Pelust meg lehet venni már 20 vagy később 35 ft/db áron is ami igen kedvező.
BOLDOG BABAVÁRÁST!!!!!!
Nem olvastam a válaszokat.
Csak annyi jut eszembe: ne vegyél ráhajtós nyakú bodyt vagy pólót, mert azokból minden gyerek vállig kiesik. Engem halálra idegesített ez, és mivel nem tudtam, mindenhol ilyeneket kapni és ezeket vettük meg, aztán egyet se adtam rá...mert ha kisebb lesz 56-os méretnél (mint pl az én babám volt, 50es body is majdnem nagy volt rá) a patentos vagy gombos nyakkal nincs veszteni valód :)
Én mindenből sokat vettem a babámnak, mondjuk a 90%-a turis, de már egy éve gyűjtögetem a ruhácskákat, így tényleg csak a szépeket hoztam el. Mosható pelust fogunk használni, így nem félek a balesetektől, amint pisis lesz már veszem is le róla, így nem lesz ázás.
Én szeretek mosni, ez nem egy nagy hátrány ha mosható pelusozom majd, de azért jó, hogy sok ruhája lesz, mert ha minden vizes akkor is tuti lesz pár tiszta száraz tartalék:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!