Kismamák, amikor a vizeleteteket nézik gyorsteszten, akkor milyen eredmények mutathatók ki konkrétan? Pl. A cukor vagy az acetontartalom kimutatható-e?
Nekem a múlt héten hétfőn nézte vele a védőnő, akkor azt mondta, teljesen negatív, rá két napra kiderült a laboreredményem alapján, hogy igencsak magas a vércukrom.
34 h km.
cukrot
vért
gennyet
keresnek acetont nem azt külön kell kérni - nálunk legalábbis lehet más megyében alapban benne van. -
Azt tudom, hogy az aceton akkor van jelen a vizeletben, ha nem viszek be elég szénhidrátot a szervezetembe, vagyis a cukor ellenkezője, alacsony vércukor tartalom.
De ezek szerint ezt külön kell kérni?
Igen.
körzeti is kérheti sima vizelet vizsgálat kérő lapot megir bemész és vagy viszel v. ott pisilsz egyet.
Tesztcsíkkal nézi vagy kémcsőben?
Tesztcsíkkal elvileg :cukor, fehérje
kémcsőben ha csak egyet néz akkor fehérjét.
Egyikkel sem: A védőnő egy műanyag hengeres alakú szerkentyűvel nézi, beleteszi a pohárba - gondolom mintát vezs - és utána eltekeri a levegőben.
Még sose láttam ilyet.
:O
*vesz
:)
Szia, nekem van is ilyen tesztcsíkom. Kifigyeltem a védőnéninél, rendeltem neten Dél-Afrikából, 7 nap alatt megjött, kb 35 euró volt. 100 db van benne, gondoltam ha már megvan a baba, odaadom valakinek. Szóval ez számos dolgot mutat: vér, bilirubin, aceton, glükóz, fehérje, keton és még egy egy csomó. Csak gyorsan kell leolvasni, mert egy idő után mindnek megváltozik a színe. Itt egy link, ahol látható a termék és ahonnan én vettem. Arra jó, hogy vizeletvizsgálatok között ellenőrizhesd magad.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!