Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy fog így sikerülni a...

Hogy fog így sikerülni a cukor terhelés?

Figyelt kérdés
Nagyon rosszul vagyok a vérvételtől. Az a lötty amit felírtak biztos vissza fog jönni. Vérvétel után mindig sietek haza hogy ágyba kerüljek. És az hogy 2x szúrnak csak még rosszabb. Azt nem lehetne hogy kórházban csinálják és ott lefeküdhessek? Meg hogy ne kelljen kihúzni a kezemből hanem bent hagyni.
2011. szept. 27. 15:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a trükköm, hogy nem nézek oda... Gyorsan le szokták venni a vért, utána úgyse nagyon lehet mászkálni, ülsz két órát. A cukros lötty nagyon édes, de ha viszel egy citromot magaddal és belecsavarod, jobb lesz, ki lehet bírni. Van, aki inkább felhajtja, én kicsit lassabban, 1-2 perc alatt kortyolom el, utána kérni szoktam, hogy csak egy korty hideg vizet ihassak, és akkor már jobb. Inni úgysem lehet a két óra alatt. Ezt sajnos ki kell bírni, nekem ez a harmadik terhességem, mivel az elsőnél inzulinos voltam, már fiatal terhesként is terheltek, így egy babavárásra legalább két terhelés jut, szülés után még egy. Hidd el, ennyit megér a baba, és sokszor hozzáállás kérdése. Rettegek a tűtől, mégis képes voltam magam szúrni, és cukrot mérni a házi kis mérőmmel. Drukkolok! :)
2011. szept. 27. 16:11
 2/6 Fanny89 ***** válasza:
100%
A múlt héten voltam én is!Hát... nem kellemes, de tényleg kilehet bírni! Amúgy én nem cukros vizet ittam hanem, a 2 óra alatt kellett megenni egy zsömlét meg meginni 2 dl tejet.
2011. szept. 27. 16:17
 3/6 A kérdező kommentje:
De ha vissza jön az a cukros lötty? Meg nekem mindenképp kell hogy lefeküdhessek utána. Meddig kell ezt megcsinálni?
2011. szept. 27. 16:47
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Ha már egy vérvételtől, meg egy édes löttytől (ami szerintem elviselhető) rosszul vagy, akkor mi lesz szülés alatt????
2011. szept. 27. 16:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Először is kezdjük ott,hogy ne hergeld magad -mert higgy nekem,hogy pszichésen befolyásolni tudod, hogy hoygan fog alakulni.

Másodszor pedig, vigyél magaddal citromlét,és mindenképpen harcold ki (de valahol nem is kell harcolni érte), hogy tegyék bele neked. Bár én már egyszer túlestem ilyenen citromlé nélkül és úgy sm volt rossz.

Harmadszor, tényleg NE NÉZZ ODA, és ha lehet ne is képzeld el hogy mi történik. Gondolj teljesen másra, ne pánikolj és ne stresszeld magad ezen.

Biztos meg lehet oldani másképp is de szerintem azért ahoz elég nagy protekció kell és/vagy sok pénz és magánrendelés.

De hidd el, menni fog! Bízz magadban.

Vidd a legjobb könyvedet és/vagy újságodat és tereld el a gondolataidat.

És vérvétel előtt mindenképpen szólj a hölgynek aki veszi a vért,hoyg terhesség nélkül is rettentően rosszul szoktál lenni -mert akkro fognak figyelni rád fokozottan,pl hoyg ne ájulj el,és azért is fontos, hogy akkor megengedik,hoyg várj egy olyan 5-10 percet és csak utána idd meg a löttyöt, miután jobban lettél.

Sok sikert.

Én is holnap reggel megyek, úgyhogy átérzem a helyzeted!

2011. szept. 27. 17:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Ha visszajön a megivott cukor, akkor sajnos meg kell csinálni még egyszer. Csalni a saját és a babád érdekében pedig nem szabad, mert ha gond van a cukroddal, és nem kezelik, akkor a baba élete a tét. A méhedben hozzászokik a magas cukorhoz, ő maga termel elég inzulint, így nem lesz magas a cukra, viszont ha megszületik, akkor a sok inzulintól lezuhan a vércukor és bekómál, meghalhat. Arról nem is beszélve, hogy a kezeletlen terhességi cukorbetegségtől elég nagyra nőhet a baba, gyakori a 4 kiló fölötti, ami eleve szüléskor komplikációkat okozhat - nálam okozott is, pl. méhszájig szétrepedtem, mert nem fért ki, hiába volt gátmetszés. Sokszor épp ezért dönt az orvos a császár mellett, ami megint csak nem egy leányálom. Tényleg csak nagy vonalakban írtam le, hogy miért fontos vizsgálat, két tűszúrás és egy próbareggeli vagy cukros-citromos szirup nem a világ vége.

Tényleg igaz, hogy ha már ez gondot okoz, és így rettegsz tőle, akkor mit fogsz csinálni a szüléskor, amikor infúziót kapsz, érzéstelenítő injekciót, gátat metszenek, császároznak, varrnak... Bármi benne van a pakliban. És ha olyan szörnyű lenne, senki se szülne egynél több gyereket... :)

Szerintem olvass utána, hogy milyen vizsgálat miért van, mert az talán ad egy löketet ahhoz, hogy ne akarj belehalni, mert fontos megcsinálni.

Én jövő héten megyek, én is utálom, de nagyon jól elleszek abban a két órában a gyerekekkel a kórház udvarán a kispadon, a laboros csajszival pedig már összebarátkoztam, nagyon aranyos, már nevetve mondta két hete, hogy hamarosan kever nekem egy tuti szirupos citromkoktélt. Én így fogom fel. :)

Hajrá! Azért írj majd, hogy hogyan bírtad!

2011. szept. 27. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!