6 hetes terhes vagyok és torokgyulladásom van magas lázzal mit vehetek be?
Szia!
Most nagyobb probléma az, hogy lázas vagy, mint az, hogy terhesség alatt kerülni kell a gyógyszerszedést. Terhesség alatt a lázat azonnal csillapítani kell! Azt a lázcsillapítót vedd be, amit egyébként is be szoktál venni. Ha nem vagy egy gyógyszerkapkodós, akkor irány a patika, ott meg tudják nézni az összetevőket és annak megfelelően tudnak lázcsillapítót adni.
A nődokid azért hívd fel és kérd ki a véleményét egy esetleges hűtőfürdőről vagy hogy a csuklódra, bokádra rakj hidegebb (nem jéghideg!) borogatást. De a lázcsillapító gyógyszer elengedhetetlen.
Jobbulást!
Ha allergiás vagy az ALgipirinre, próbáld meg a Panadolt!
De a lázat lejjebb KELL vinni sürgősen!
Irány a patika,ott tudni fogják!
Szia!
Sajnos hasonló közeli "élményben" volt részem a múlt héten 10 hetesen. Nekem a dokik az algopyrint ajánlották, de abból sem szabad napi 2 db-nál többet bevenned. +Hütőfürdő, vizes borogatás. Féltem Panadolt vagy Rubophent használni (útmutatójuk miatt), de ajánlották.
Ami végül használt nekem (39°C): Aconitum napellus (ez homeopátiás bogyó), óránként 5 kis szemet lehet elszopogatni vagy a nyelv alá tenni.
A tartós 39°C közeli láz a gáz. Próbálj ne idegeskedni.
Remélem sikerül levinned a lázad, szorítok.
Jobbulást: Timi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!