15 hetes 5napos terhesen voltam egyszerű afp vérvételen. Pozitiv lett a 18as triszómia! Elküldtek egy sima uh. Ra. Ami negativ lett! Nem láttak semmit! Holnap megyünk 4d uhra. Mennyire pontosan tudja kiszürni a rendellleneséget?
Figyelt kérdés
Volt e valakinek hasonló esete?2009. jan. 28. 13:59
1/11 anonim válasza:
afp egy kalap sz.rt se ér, sehol nincs csak nálunk nagyon pontatlan..ha 12 hetes gentikán nem volt baj ne aggódj...meg 4d uh az pontos...
2/11 anonim válasza:
Én úgy tudom a 18-as triszómia általában az élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség. Legtöbbször meg sem születnek ezek a babák, annyira betegek. Sztem ezt látni kéne UH-n. De sajnos nem biztos AZ UH sem az AFP-ről meg ne is beszéljünk.
AFP-nél külön nézték neked a 18as triszómiát?
3/11 anonim válasza:
Előző vagyok.
Sztem korán mentél egyébként is nem mondták,h. meg kéne ismételni?
4/11 anonim válasza:
Annyit tudnod kell, hogy a 4D ultrahangnak diagnosztikai jelentősége nem sok van. Ahol végeznek genetikai uh-t, 4D-val összekötve, ott is két dimenzióssal végzik ezt. Az egész megbízhatósága szempontjából nem a gépnek, nem a helynek van igazán jelentősége, hanem a vizsgálatot végző ember hozzáértésének.
5/11 anonim válasza:
A 2. és 3. válaszoló vagyok. Csak azt akarom mondani,h. nem akartalak megijeszteni az előbb...nem vagyok orvos de nekem tényleg genetikus mondta,h. az Edwards kóros babák ilyenkorra már általában nincsenek is meg. Szóval sztem csak korán vettek vért és nincs ilyen baja a babádnak...a legjobb lenne ha elmennél egy genetikushoz aki szépen elmagyaráz mindent.
6/11 anonim válasza:
ui első vagyok...ja igaz nagyon bocsi h 4d s uh pontos ha jó genetikus végzi a vizsgálatot...szóval ne sima 4 re menj hanem csak akkor ha gentikus csinálja...
7/11 A kérdező kommentje:
A 4d végző doki elég régóta csinálja és a környéken az egyetlen aki ezzel foglalkozik!azt hiszem hogy genetikával is foglalkozik!a magándokim meg azt mondta hogy a baba arcán látszodna ez a fajta rendelennesség!!És a végtagjain is
2009. jan. 28. 14:36
8/11 anonim válasza:
tehát nem kell aggódnod akkor...
9/11 A kérdező kommentje:
nem kellene aggódni de akkor is aggódok!kiváncsi vagyok másnek volt e ilyen esete!
2009. jan. 28. 14:42
10/11 anonim válasza:
barátnőmnek igen volt nem volt jó afp je, elmentek az istenhegyi klinikára Pestre, az a legjobb ilyen, dokik, meg gépek is, s ott kiderült semmi baj, de volt pár álmatlan éjszakájuk így.Holnap te is megnyugszol már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!