Baj, ha csak a 12. heti uh (ami a 13. héten lesz) után megyek védőnőhöz és laborba?
Én pont az első ultrahang és vérvétel után látogattam meg először a védőnőt, a kórházban senki nem kereste rajtam a kiskönyvet.
Csak azt nem értem, miért kell éhgyomorra menned??? Terhesen - elvileg - nincs olyan vérvétel, amire éhgyomorra kellene menni.
16.08. ezt ki mondta neked,hogy egyik vérvételre sem kell éhgyomorra menni?Mindegyikre úgy kell...
Amúgy ezt kórháza válogatja ezek szerint, ugyanis nálunk csak úgy adtak(adnak)beutalót,ha mutatom a kiskönyvemet.(igaz nálunk a kórházban kell beutalót kérni,máshol a háziorvos/védőnő is adhat)
Amúgy meg ha csak a rosszullétek miatt halogatod,akkor sajna ki kell ábrándítsalak,ami sokakra igaz,nem biztos,hogy rád is az lesz(bár szurkolok),de én pl a 16. hétig hánytam.
Én a 14. héten voltam a védőnőnél először, akkor kaptam a kiskönyvet is. Addigra már rég túl voltam a vérvételen, és a 12. heti uh-on is. Senki nem csinált problémát belőle. A laboreredményeket a védőnő vezette be a könyvembe, nem csinált ő sem ügyet belőle, hogy későn mentem hozzá.
Azt én sem értem, hogy miért írta valaki, hogy terhesen nincs éhgyomros labor, mert szinte mind az. Eleve a cukorterhelés is éhgyomros, sőt, ott a két vérvétel között még el telik 2 óra, amikor nem ehetsz, nem ihatsz semmit.
A toxo és az ellenanyag teszt azt hiszem, amire nem kell éhgyomrosra menni. A legtöbb helyen a terhes labor külön van emiatt a sima labortól, hogy ne kelljen a kismamáknak "szenvedniük" az alatt az idő alatt, amíg a sorukra várnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!