Terhességről mikor kap a kismama kiskönyvet? Már több infót is hallottam és mind különböző!
Az mindegy, kitől van. :) A lényeg, hogy élő kisember van a pocakodban.
Én a 11. héten mentem, mert szabin voltam, tudtam, hogy a védőnőnél egész délelőttös program az üldögélés.
A munkahelyedről nem tehetnek ki, ha határozatlan a szerződésed. Ha nagyon kukacoskodnak, kérhetik a papírt, de én még soha nem hallottam, hogy bárkitől kérték volna.
A munkahelyeden nem kérhetnek róla papirt, elég ha bejelented, hogy terhes vagy. Nem kell kiskönyvvel igazolnod.
A védettséged már él, mivel akkortól vagy védett, mikor megfogant a baba, tehát mikor még te nem is tudsz róla... Márcsak ezért se kell róla papir.
Példa: Ha netán kirúgnak és te egy hét múlva tudod meg, hogy terhes vagy (és igy már a fogantatás megvolt egy héttel ezelőtt is), akkor a biróság visszahelyez az állásodba, olyan erős a védettség. Tehát akkor is él, ha te se tudsz róla. Tehát egyértelműen NEM a kiskönyv létén-nem létén múlik a védettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!