11 hetes vagyok és influenzás! A doki algopirint írt fel amire rá van írva hogy a terhesség első és utolsó 3 hónapjába nem szedhető! Nem merem bevenni! Mit csináljak?
Tehát!Tisztázzuk.A dokid írta fel,aki nyilván valóan a gyógyszer felírásának időpotjában teljes mértékig tisztában volt azzal,h te babát vársz.Akkor meg mi a probléma!?Szerinted felírt volna olyan bogyót,amitől elvetélsz?Ezt te sem gondolod komolyan!Ha meg nem tudta,h babás vagy,akkor menj hozzá vissza,és mondd meg neki.
Amúgy a láznak van vetélést elősegítő hatása.Különben is,mindjárt vége az első trimeszternek.
É is megkérdeztem a nőgyógyászomat, csak Algopyrint szedhetek. Ez így volt a terhesség eleje óta.
Most 35 hetes vagyok.
Én tudom, hogy az az orvos, aki Algopyrint ír fel, miért azt írja. Annyira régi gyógyszer, hogy nagyon nagy mennyiségű tapasztalat van vele kapcsolatban terheseknél is. Ezeket a tapasztalatokat orvosi körökben gyűjtik, hogy tudják, melyik gyógyszer okozott bajt (a kifejlesztés során a kísérletek nem minden gyakorlati helyzetről adnak pontos képet) és melyik nem.
Az Algopyrint pont azért ajánlják, mert hosszú ÉVTIZEDEK tapasztalatai alapján nem okozott bajt. A többi gyógyszer általában újabb, kevesebb a tapasztalat vele kapcsolatban.
Nyugodtan szedd be az Algopyrint, nem véletlenül írta ezt a dokid!
Az első válaszoló helyében megkérdezném az orvosomat, hogy miért szedhetek Kalmoryrint, ha Aspirint nem. Mind a kettő hatóanyaga az acetilszalicilsav! Gyakorlatilag ez a két gyógyszer teljesen ugyanaz, csak mivel más a gyártó, nem használhatják ugyanazt a nevet!
De hogy a kérdésre válaszoljak:
Nyugodtan szedj Algopyrint, tudja az orvosod, miért írta azt fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!