Hányásos terhessen ugyanúgy el lehet látni a háztartást, mint előtte? Miért van hányingerem mindentől?
9 hetes kismama vagyok és rengeteget hányok. Sokszor nem tudok mit enni, mert mindentől hányingerem van. Mostanában egyre többször vagyok úgy, hogy a fekvésen és hányáson kívűl nem sok mindent tudok tenni, mert annyira gyengének érzem magamat.
Párom kezd kiakadni, hogy mások is voltak terhessek még is ellátták a háztartást.
Sokszor kérném, hogy csináljon valami egyszerű ételt (pár db főtt tojást, főtt burgonyát, bundás kenyeret), de Ő azt mondja tele a hűtő mindennel. Miért nem érti meg, hogy hányingerem van mindentől?
Meg azt is magyarázza, ha esténként odaraknám, amit reggel megeszek (mint Ő a kávéját, hogy ne fáljon a feje), akkor nem jutnék el a hányásig. De én este nem tudom, hogy reggel mitől nem lesz hányingerem.
Van köztetek olyan, mint én???
Javasold a párodnak, hogy próbálja ki, milyen minden délutánt, estét úgy tölteni, hogy a wc-be lóg a fejed.
Én reggel, nappal teljesen jól voltam, de délután, estefelé mindig émelyegtem, hánytam. Nem csak az ételszagtól, de a mosogatószer, öblítő illatától is. Hogyan láttam el a háztartást? Ameddig jól voltam, csináltam, de ha rosszul lettem, sehogy. Szerencsémre az én párom nem akadt fenn ezen, evett hideget, elmosogatott, porszívót ragadott, ha kellett. Ez az időszak sem tart örökké. (Ha mázlid van.)
Tény, a terhesség nem betegség, de a szépsége mellett "mellékhatásai" is vannak, amit át kell vészelni.
Szia!
Én a 7. héttől a 18. hétig az első babamozgásokig hánytam mint a lakodalmas kutya. Nekem nem a férjem szólt hanem az anyósom állandóan baszogatott, hogy szegény ember miattam nem eszik rendesen.
Egyszer amikor ott volt nekiálltam vadast csinálni, hát szépen úgy ahogy volt a gázon beleugrattam egy rókát :) Aztán levettem, hogy tessék akkor fogyasztható. Na utána nem szólt semmit.
Előtte csinálj valamit és hidd el meglesz a tanulság. Én is mindig éhes voltam, de amint a kajára gondoltam már futhattam is :( Rossz, de idővel elmúlik...arra gondolj, hogy legalább nem hízol addig sem.
Én már rutinosabb vagyok. Tálat hordok magammal sajnos. :-D 3. héttől hányok és ez egyre rosszabbnak tűnik.
De én úgy érzem, ha nem lennék éhes, akkor jobban lennék, már abból is kiindulva, ha van mit kihánynom...
Sajnos ráadásul tanulnom is kellene, mert január végén vizsgáim lesznek, amik sikerére így elég kevés az esély, pedig egy halom pénz áll benne. Hivatalos leveleket is kell írjak határidőkre.
A dokim azt mondta, hogy lehet, hogy jobb lenne befeküdnöm infúziókra, hogy felerősítsenek. 30.-án kellett mennem időre a nődokihoz, de elment idő előtt, mert nem volt senki, most pedig 3 hét szabin van. Menjek másik orvoshoz?
nem olvastam el a válaszokt.
ugyan így vagyok. ha kinyitom a hűtőt, a kajaszagtól felfordul a gyomrom. hánytam már bele a mosogatóba is :S
semmit nem eszek, csak olyan 2 óra fele először.
de vannak jó napok, amikor nem vészes, akkor haladok a házimunkával. de takarítani ritkán szoktam :)
apa segít nekem.
amúgy változó, mert az első babámmal alig volt hányingerem, most meg sugárban okádok :S
vizet, gyomorsavat, húslevest.....
de ár csak 4 hét!!
kitartást!
Sima B6 vitamint próbáltad? EGIS-es, patikában érdeklődj.
Ha szedsz valami multit, az is súlyosbíthatja a tüneteket.
Aztán létezik B6 vitamin injekció formájában, amit a háziorvos kiír és be tudják adni a nővérek. Ez sokat jelent!
A párodat nem jellemezném...
Múló betegségnek fogom fel a rosszulléteket?
Én csak abban bízok, ahogy már páran mondták kb. 12 hetesen csökkeni fog a dolog!?!
Mivel nem vagyok tisztában?
Nem bántáskén szántam, de látszik, h nincs tapasztalatod.:) Ne haragudj, ha megbántottalak.
Sajnos nincs garancia arra, h a 12. hét után varázsütésszerűen megszűnik a hányinger, van aki végighányja a terhességet:( Ez mindenkinél más. Ezért is tartom fölöslegesnek, mikor valaki ezerrel bizonygatja, h mivel neki ez történt a terhessége alatt, másnak is ugyanaz lesz. Sajnos ez a szükséges rossz, amit ki kell bírni, de mikor a karjaidban tarthatod a gyermeked, mindent elfelejtesz, és csak a szép dolgokra fogsz emlékezni.
Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!