Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak ezzel a "nem...

Mit csináljak ezzel a "nem szabad nehezet emelni"-vel? Nem tudom, hogy lehetne megoldani :S

Figyelt kérdés

Suliba járok és 6 hetes terhes vagyok. A táskám a hét 5 napjából 3mon iszonyatosan nehéz. Szüleim nem tudják, suliban sem senki, szóval segítséget nem nagyon tudok kérni (egyelőre az egész titok.) Mit tegyek? Füzetek helyett lapokat vigyek? Válltáska helyett hátizsákot? Kérlek segítsetek.

Köszi!

2010. dec. 29. 19:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
39%
nem lesz semmi bajod, én a 40. hétig emelgettem a 14 kilós lányomat, naponta többször is. Sajnos a te gyereked nem ettől lesz szerencsétlen sorsú:S
2010. dec. 29. 20:43
 12/26 anonim ***** válasza:
60%
bocsánat, de miből fogod eltartani a gyereket? van olyan anyagi hátteretek? párod, vki??
2010. dec. 29. 20:45
 13/26 A kérdező kommentje:
igen, a páromnak van lakása és jól fizető munkahelye. a gyereket a lehető legjobb körülmények között fogjuk felnevelni, és megadjuk majd neki mindazt amire szüksége van. pénz gond nem lesz.
2010. dec. 29. 20:47
 14/26 anonim ***** válasza:
24%

Nem vagy felelőtlen?

Gyerek vagy és teherbe estél=felelőtlen.

Nincs a világon semmid amiből eltarthatnál egy gyereket=felelőtlen

Arra alapozol hogy a pasid eltart, azzal nem számolsz hogy ha úgy tartja kedve kivághat az utcára=felelőtlen

2010. dec. 29. 20:57
 15/26 anonim ***** válasza:
74%

basszus ,nem azt kérdezte ,hogy megtartsa e a gyereket! Kedves utolsó lehet ,hogy a lány kissé felelőtlen , de te meg nem tudod értelmezni a kérdést!

Kedves kérdező , lassan menyj el nődokihoz és kérj tőle tanácsokat, lehet ,hogy egyáltalán nem lehetne nehezet emelned de lehet ,hogy semmit bajod sem lesz tőle.

Sikeres babavárást és sok egészséget kívánok nektek :)

2010. dec. 29. 21:02
 16/26 anonim ***** válasza:
88%

basszus ,nem azt kérdezte ,hogy megtartsa e a gyereket! Kedves utolsó lehet ,hogy a lány kissé felelőtlen , de te meg nem tudod értelmezni a kérdést!

Kedves kérdező , lassan menj el nődokihoz és kérj tőle tanácsokat, lehet ,hogy egyáltalán nem lehetne nehezet emelned de lehet ,hogy semmit bajod sem lesz tőle.

Sikeres babavárást és sok egészséget kívánok nektek :)

2010. dec. 29. 21:02
 17/26 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz, mert az aktuális állapotodtól függ az is, hogy pl emelhetsz-e (méhszáj állapota stb).

6-7 hetesen már szívhangot is hallhatsz, na az meg egy csoda lesz :-)

Én anno azt csináltam, hogy egyetlen füzetbe jegyzeteltem egész nap, aztán otthon átmásoltam tantárgyak szerint külön. Nekem ez azért is volt jó, mert ennyi ismétléssel simán hoztam a 4,5-ös átlagot és nem kellett külön magolni, de a mappába pakolás is jó ötlet, ha időt akarsz spórolni.

Esetleg tesiből szerezz felmentést, ha amúgy kemény kardiós órákat szokott a tanár tartani, de pl kis kocogástól, nyújtástól, laza labdázástól stb a világon semmi baj sem lehet. Még a veszélyeztetett erheseknek is javasolják a nyújtó jellegű, kényelmes tornát.

Én egyébként a második várandósságom alatt végig emelgettem/cipeltem a 11 kilós nagyobbat, és semmi baj nem lett, végül a 39. héten szültem, pedig esélyes volt a koraszülés megint (az első babám 36 hétre született).

Azt szokták mondani, hogy az alhasi vérbőséget okozó helyzeteket kell kerülni pl forró fürdő, meg a nagyon magas pulzusszámot generáló dolgokat pl kardioedzés. Dehát nyilván utána fogsz olvasni és a nőgyógyászt is kérdezd ki alaposan, ne hagyd hogy félmondatokkal letudjon, akár listát is írhatsz mindarról amit meg akrsz kérdezni, legalább nem felejtesz ki semmit és ő is látja hogy ez neked mennyire fontos. És kicsit másképp is fog hozzád állni, mert sajnos azt tapasztaltam, hogy a fiatalabbakkal általában lekezelőbbek :S

De te ne hagyd magadat!!! :-)

Remélem a szüleid melléd állnak majd ebben a nehéz helyzetben (megkönnyítheted a dolgukat, ha mielőbb leültök megbeszélni a dolgot, hisz ez rájuk is tartozik). Kellemes babavárást és boldog babázást kívánok!

2010. dec. 29. 21:31
 18/26 anonim ***** válasza:
40%
azért elég szégyenletes dolog az ilyen, nem kell még magatokat fényezni, hogy a cigányokon kívül még titeket is a rendes adófizető embereknek kell eltartaniuk....
2010. dec. 29. 22:10
 19/26 anonim ***** válasza:
48%

örülj ,hogy van munkád!

nem csak a terheseket ,kisgyermekeseket kell eltartanod hanem azokat is mint én ,hogy nincs állása! De hidd el , lesz ez még fordítva is :)

Egy utolsó aljas ember lehetsz ,hogy ilyet hozol fel!

2010. dec. 29. 22:37
 20/26 anonim ***** válasza:
80%
szerintem sem ez a te legnagyobb gondod, de kívánom, hogy csak ez legyen! A lényeg, hogy nyugodtan emelhetsz ha nem vagy veszélyeztetett terhes, gondolom voltál már orvosnál... én a két éves fiamat emelgeten, bevásárolok, végzem a háztartást, kazánba tüzelek, szóval nem hiszem hogy az a pár füzet gondot okozna, amúgy honnan tudod hogy terhes vagy?
2010. dec. 29. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!