Igaz az hogy a terhesen (7hónapos) nem szabad hanyatt feküdni mert a baba nem kap elég oxigént vagy valami ilyesmi?
No akkor nyomja el a köldökzsinórt, ha hátul fekvő méhlepénye van. Akkor nem szabad hanyatt feküdni.
Ha elől fekvő van, akkor kényelmes anyának és babának is.
Az enyém kifejezetten szerette. A bal oldalamon képtelen voltam feküdni párnázva is, mert állandóan megböködött és addig folytatta, amíg pozíciót nem váltottam :)
Nézd meg a kiskönyved, hogy hol a méhlepény. Aztán szerezz be jó sok párnát és próbálgasd hogy kényelmesebb.
OFF: sose értettem ezt, hogy "jelez a baba". Engem egész nap szétrugdos, jó érzés nekem, de ezek szerint aggódnom kéne, hogy "nem érzi jól magát"?? előző terhességem alatt lustibb babám volt, ő csak fekvéskor rugdosott, de vele is minden rendben ment.
ON: szerintem nem túl jó hanyatt feküdni, pl nekem szülés közben a CTG jelezte, hogy lassul a szíve mikor vizsgálathoz hanyatt feküdtem. Én hittem a dokinak meg a védőnőnek mikor megkértek, hogy ne aludjak hanyatt, de mindig gondom volt ezzel, oldalt aludtam el mert úgy volt amúgy is kémnyelmes, de gyakran ébredtem hanyatt éjszaka :/ ilyenkor újra oldalt fordultam. Nem tudsz mit csinálni, nem kérheted meg a párod, hogy virrasszon és fordítgasson vissza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!