27 hetes vagyok és babakocsit szeretnék venni, már most. A kollégáim a hét minden napján lehurrogtak, hogy ilyen korán mit akarok még kocsit venni. Tényleg korai lenne?
Igaza van az előttem szólónak: nincs korán! Mi van, ha a végefelé már fárasztani fog, hogy babakocsi után szaladgálj? Ráadásul ahhoz, hogy megtaláld a neked legmegfelelőbbet, márkában is, árban is, idő kell! Érdemes szétnézni és csak azután dönteni.
Még valami: egyik barátnőm is halogatta a vásárlást, aztán problémák lettek, be kellett feküdnie a kórházba. A baba cuccait a férje végül egyedül volt kénytelen beszerezni. Nem mintha a férfiak nem volnának képesek erre, de így a barátnőm kimaradt abból a fantasztikus élményből, hogy babacuccokat vásárol, készülődik...
Én is kész voltam mindennel májusra, július végén született a lányom, de egyáltalán nem volt rossz, hogy minden időben megvolt. Engem megnyugtatott a tudat. Amúgy pedig nem mások tudják, mi a jó neked, hanem te magad. Ha te meg szeretnéd venni, ha neked így jó, akkor minek osszák az észt holmi kollégák?
1: mi közük hozzá?
2: addig rohangálj, amíg 15 percnél hosszabb ideig bírod talpon... harmincvalahány hetesen már csak nyűg lenne, no meg akkor más a babaszoba befejezése lesz a legfontosabb. Mosni, vasalni a ruhácskákat, stb.
3: jó munkához idő kell :) azaz nekünk 2 hónapba telt a legjobb ár-érték arányút megtalálni.
Hajrá mamika :)
Ha egy babának baja lesz, az nem attól van, hogy valaki időben bevásárol. Ez egy hülye babona, amit valaki kitalált. Butaság. És igen, mi van, ha később nehezebben mozogsz majd. Mi szinte mindent a sógornőméktől kapunk. De pont most beszéltük, hogy hamarosan el kellene hozni a cuccokat, hogy lássuk, mi van, és mi nincs. Én nem vagyok babonás. Nyugodtan mond meg a kollégáidnak, hogy te sem!
Minden jót!
21 hetes kismami
Szerintem egyáltalán nem korai. Lassan belelépsz az utolsó trimeszterbe, akkor már nagyon fárasztó lesz a rohangálás boltról boltra. Én 31 hetes vagyok, a 28. héten mindenem megvolt már, nekem így megnyugtató.
Meg egyébként is a babakocsi vásárlás az nem egy egyszerű procedúra.
Szerintem ne hallgass a kollégákra, inkább a saját megérzéseidre. Az a lényeg, hogy te nyugodt legyél, hogy a babának megvan mindene.
Szép babavárást!
31 hetes kismami
Szia, akkor hozzám mit szóltak volna, én kb.12 hetes voltam amikor megvettük a babakocsit. Most nézzük a bababútort 21 hetes vagyok. Apránként veszünk meg mindent, mert így sokkal könnyebb anyagilag, és nincs kedvem utolsó hónapban nagy hassal rohangálni a boltokba!
Boldog Babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!