Kismamák! Oltatt (at) ok az idén h1n1 ellen? Hány hetesen? Van értelme?
Szia!
Szerintem úgy is mindenki maga tudja eldönteni, hogy mi a jó Neki! Persze lehet itt sorolni, érvelni pro és kontra mindenki meg tudja magyarázni, hogy miért éppen nem vagy miért oltatja (tatta) be magát!
Én idén (28-hetesen)is beoltattam magam (tavaly is akkor ugyan nem voltam terhes)és a családom is így tett.
35hKm
Nekem nem ajánlotta a háziorvosom, aki egyben nőgyógyász is. A fogadott orvosom sem. Egyébként én azért nagyon néztem utána, mert asztmás vagyok, így kiemelten rizikós lenne a fertőzés. Ezeket találtam:
- a vakcina alapjául szolgáló vírus NEM a tavaly felbukkant influenza-törzsből lett kitenyésztve, hanem egy korábbi vírusból (így egyáltalán nem biztos, hogy a folytonosan mutálódott vírus ellen is hat)- rá is van írva az oltásra, hogy H1N1-szerű vírus ellen hat
- a H1N1 fertőzés kevésbé veszélyes, mint a hagyományos influenza, csak a szövődményei lehetnek komolyabbak, tehát időben elkezdett kezelés esetén a lefolyása enyhébb
- nem lett letesztelve hosszú távra, így nem lehet tudni, hogy hosszú távú mellékhatásai vannak-e, és ha igen, milyen súlyosak
- kismamákon egyáltalán nem tesztelték, így aki oltatott, és a baba egyelőre jól van, nem biztos, hogy később sem lesz valamilyen káros hatása, mert a "pocakban" oltást kapott babák semmilyen megfigyelés alatt nem állnak
Mindezen információk birtokában én nem oltattam. Nem mondom azt, hogy te se tedd, a saját döntésed, csak segíteni szeretnék az általam talált információk átadásával. Nem vagyok felelőtlen, minden idevágó információt elolvasva döntöttem. Sok sikert és boldog babavárást.
Okés, köszi :) Nyilván senki sem felelőtlen, az se, aki oltat, az se, aki nem. Mindenki a legjobb döntést igyekszik meghozni.
A higany miatt mondják, h veszélyes a babára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!