Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Oltatt (at) ok az...

Kismamák! Oltatt (at) ok az idén h1n1 ellen? Hány hetesen? Van értelme?

Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 14:38
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a válaszaidból úgy látom,hogy te már döntöttél magadban csak megerősítést vársz tőlünk, de azt a választ nem akarod elfogadni, hogy NE oltass. Akkor oltass, a te életed, a te babád. Minden jót!
2010. dec. 23. 21:00
 22/31 A kérdező kommentje:
Lehetséges, azonban kultúrált formában, vagyis nem pontozok és hülyézek le senkit.
2010. dec. 23. 21:05
 23/31 anonim ***** válasza:
15 hetesen oltattam be magamat, tavaly is megkaptam, idén is jobbnak láttam így.
2010. dec. 23. 21:27
 24/31 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem úgy is mindenki maga tudja eldönteni, hogy mi a jó Neki! Persze lehet itt sorolni, érvelni pro és kontra mindenki meg tudja magyarázni, hogy miért éppen nem vagy miért oltatja (tatta) be magát!

Én idén (28-hetesen)is beoltattam magam (tavaly is akkor ugyan nem voltam terhes)és a családom is így tett.

35hKm

2010. dec. 23. 21:34
 25/31 A kérdező kommentje:
Persze, mindenki maga dönti el, csak azért jó tudni, hogy kinek az orvosa hogy áll hozzá, mit javasol, miért. Jobban kell mérlegelni, mint tavaly, mert már nem csak magamról döntök :) Köszi.
2010. dec. 23. 21:39
 26/31 anonim ***** válasza:
Az én orvosom nem javasolta.Azt mondta a későbbiekben ha megszületik a baba visszaüthet a vakcina anyaga.
2010. dec. 23. 22:02
 27/31 anonim ***** válasza:

Nekem nem ajánlotta a háziorvosom, aki egyben nőgyógyász is. A fogadott orvosom sem. Egyébként én azért nagyon néztem utána, mert asztmás vagyok, így kiemelten rizikós lenne a fertőzés. Ezeket találtam:

- a vakcina alapjául szolgáló vírus NEM a tavaly felbukkant influenza-törzsből lett kitenyésztve, hanem egy korábbi vírusból (így egyáltalán nem biztos, hogy a folytonosan mutálódott vírus ellen is hat)- rá is van írva az oltásra, hogy H1N1-szerű vírus ellen hat

- a H1N1 fertőzés kevésbé veszélyes, mint a hagyományos influenza, csak a szövődményei lehetnek komolyabbak, tehát időben elkezdett kezelés esetén a lefolyása enyhébb

- nem lett letesztelve hosszú távra, így nem lehet tudni, hogy hosszú távú mellékhatásai vannak-e, és ha igen, milyen súlyosak

- kismamákon egyáltalán nem tesztelték, így aki oltatott, és a baba egyelőre jól van, nem biztos, hogy később sem lesz valamilyen káros hatása, mert a "pocakban" oltást kapott babák semmilyen megfigyelés alatt nem állnak

Mindezen információk birtokában én nem oltattam. Nem mondom azt, hogy te se tedd, a saját döntésed, csak segíteni szeretnék az általam talált információk átadásával. Nem vagyok felelőtlen, minden idevágó információt elolvasva döntöttem. Sok sikert és boldog babavárást.

2010. dec. 24. 13:38
 28/31 A kérdező kommentje:

Okés, köszi :) Nyilván senki sem felelőtlen, az se, aki oltat, az se, aki nem. Mindenki a legjobb döntést igyekszik meghozni.

A higany miatt mondják, h veszélyes a babára?

2010. dec. 25. 13:56
 29/31 anonim ***** válasza:
Igen, amiatt is. Az összetevőket is titkosan kezelik. De számomra az tette igazán félelmetessé, hogy teszteletlen. Egyszerűen féltettem a babát. Sajnos, nem lehet tudni, mi az igazán jó döntés. Lehet, hogy nincs is jó döntés...
2010. dec. 25. 20:09
 30/31 anonim ***** válasza:
En tavaly 20 hetesen oltattam be magam ,mert akkor volt a panik. Zokogta, mert beoltattam magam, elotte meg azert mert feltettem a gyerekem. Hal istennek semmi bajunk nem lett tole. Most, hogy nincs panik nem oltatnam be magam.
2010. dec. 27. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!