Kismamák! Oltatt (at) ok az idén h1n1 ellen? Hány hetesen? Van értelme?
Köszi! Az a baj, h az én babám még sokkal kisebb, lehet, h várnunk kellene még vele.
Nyilván aki tavaly nem oltatott és szerencsésen megúszta, az idén mondja, hogy ugyan, hülyeség; pont ezért kérdeztem olyanokat, akik most várnak babát.
Szia!
Mi tavaly inszemre jártunk és ott kötelező volt beoltatni magunkat,vagyis inkább úgy fejezem ki magam,hogy ha nem volt igazolásom az oltásról nem engedtek fel a klinikára.Először én oltattam be magam,a fenekembe kaptam mégis a karom zsibbadt tőle.A párom rá pár napra kapta meg,ő a karjába és neki is az zsibbadt.
Az idén megint tanácsolták a háziorvosnál,de úgy döntöttem nem oltatom be magam.Ki tudja mi van benne?Az asszisztens nő szerint a sima oltóanyag olyan mint a desztillált víz,mindenre jó.A kombináltat ajánlotta,de én nem mentem bele.
36hkm
15:17-es
Ideális áldozata vagy a fogyasztói társadalomnak :) egy sima infulenzába is meghalhatnak emberek,nem tudom mit paráztatjátok magatokat.
csak egy megjegyzés, a meghalt kismamák NEM KAPTAK megfelelő orvosi ellátást és nem az influenzába haltak bele, hanem annak szövödményeibe. Úgyhogy ha elkapja valaki és kap megfelelő ellátást, akkor nem eshet baja.
Én mikor terhes voltam, elmentem az orvoshoz és annyit tudott hozzáfűzni a betegségemhez, lázas voltam, levert, náthás (meg sem vizsgált)ha köhögök, ne szedjek köhögéscsillapítót, (erre mondtam, köszönöm, de nem köhögök-ő meg mondta ennyit tud terhesség alatti gyógykezelésről) azt nem tudta megmondani milyen lázcsillapítót vehetek be. Ja és kért egy ezrest, én barom meg kifizettem, mert köpni-nyelni nem tudtam a döbbenettől. Szerencsémre nem volt komoly bajom. De a meghalt kismamákat is ilyen orvos látta el, és nekik lett komoly bajuk. csak ezt nem igen hangoztatták, mert felmerülne miért nem képzik a háziorvosokat terhes nők ellátására, külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!