Ha magas a vérnyomás, tényleg befektetik a kismamit már a 7. hónapban kórházba? (141/85 P:112)
Figyelt kérdés
Ismerősök rám ijesztettek, hogy magas vérnyomás esetén az utolsó 2-3 hónapot kórházban kell tölteni. Remélem nincs igazuk.
18 hetes kismami
2009. jan. 24. 09:13
1/5 anonim válasza:
szia, nekem 140/90 volt, mikor az orvosom befektetet pár napra megfigyelésre, de már 34 hetes voltam akor. mérték tobbszor a vérnyomásom, csináltak Nst-t napi 2x meg 24órás vizeletvizsgálatot, majd 4 nap után elengedtek. a 30. héttol volt nekem magas, akkor kezdtem belgyogyászhoz járni, aki kéthetente visszarendelt és adott gyogyszert, ezt a kórházban erosebbre cserélték, és aztán elvoltam. a belgyogyász tanácsára mértem otthon, mindennap 9-kor meg 3-kor, kb. rendben volt. a 39. héten ugrott fel 150/110-re, ezzel azonnal korházba kuldott az orvosom, és még aznap megindítottak a szulést. Másnapra - és azóta is jól vagyok:)Szerintem nem kell feltétle kórházban lenni - egy kis nyugalom, ha kell gyogyszer és állando mérés, ellenorzés. Nálunk a kórhában azt mondták, fekudni mg pihenni lehet otthon is, ezért nem tartanak bent.
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ.
Kicsit megnyugodtam!
2009. jan. 24. 09:55
3/5 anonim válasza:
Múltkor nekem is ennyit mért a védőnő, mint neked! Azt mondta, hogy méregessem itthon. Remélem, nem lesz gond a továbbiakban, nem szeretnék kórházba menni! Majd írj, nálad mi történt! 28 hetes kismami
4/5 anonim válasza:
Nekem végig 140/90 volt a vérnyomásom és a pulzosom 110 vagy a feletti.Naponta mérnem kellett otthon a vérnyomásom és csak azért nem fektettek be,mert otthon 120/60 volt.Állítólag fehérköpeny szindrómám van.Méregesd te is figyeld meg,hogy milyen helyzetekben vagy napszakokban magas,vagy alapból ilyen?
5/5 anonim válasza:
Azt hiszem, nekem is ilyen fehérköpenyes szindrómám van... Ezért kérték, hogy mérjem itthon! Remélem, nekem is ilyen jó eredménye lesz, mint neked volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!