Tetszik nektek a Hunor név? Hogy lehet becézni? És Hunci-nak hallottam, az olyan édi : )
Az unokatestveremet hivjak igy, szerintem egy nagyon szep magyar nev. Huninak, vagy Huntinak becezzuk, de a felesege pl nem becezi.
20:56 - ez a megfogalmazas igy egy kicsit durva volt.
Akkor hívjuk inkább Kevinnek vagy Krisztofernek? Mert fúj magyar nevek? Nem értelek. Nem baj, nem kell mindenkinek tetsszen.
Azt gondoltam, hogy az oviban még nem a nemi szervek a téma, csak ennyit.
Köszi a normális válaszokat!
A Hunor szép név, és Huninak lehet becézni.
Én fiam is Hunor, és a 20.56-os egy kö..ög, bocs- hogy lehet már ilyen mondani, hogy minden Hunor nevű gyerek ""szegényke""??
A Hunor meg sztem nem is egy hipermagyar név, nekem sem tetszik minden ősmagyar név, az ilyen Bajnok és ilyenek - nekem már kicsit sok, de a Hunor mikor már kiskoromban hallottam, akkor is nagyon tetszett, már akkor eldöntötem, ha fiam lesz, ez lesz a neve. :-)
És szászor jobb a Kevinnél... :-S
Igen, oviban is ilyenek a gyerekek :D Sőt, a gyerekek néha kegyetlenebbek, mint a felnőttek.
De most turbómagyarkodok egy kicsit. A név olyan dolog, amit nem szabad felelőtlenül osztogatni. Egyrészt ha kimondjuk, szeretettel gondoljunk rá. Nem elég szerintem az, hogy tetszik-e egy név, mert akkor akár magunknak is adhatjuk! A saját vágyainkat pedig ne vetítsük ki a gyermekeinkre, ne a gyermekeinktől várjuk el azt, amik nem mi vagyunk, mert ezzel olyan elvárásfalat építünk fel előttük, ami nagyon nem egészséges.
Vissza a nevekhez: a Hunor név a mai turbómagyarkodás miatt nagyon kétélű szerintem. Emiatt sem szabad olyan nevet adni egy gyermeknek, ami csak úgy tetszik, mert a neveknek szvsz súlyuk van. Főleg ha azért adnánk ezt a nevet, mert a becézett formája tetszik, ami miatt valójában egész életében szívnák a gyermekünk vérét! Ez nonszensz és felelőtlen dolog.
De alapvetően maga a Hunor név engem különösebben nem mozgat meg, kevés név tetszik nekem egyébként is, sajnos vagy nem sajnos, de válogatós vagyok.
Ez az én véleményem a névadásról, párommal tervezünk egyébként gyermeket de neki is és nekem is olyan elképzeléseink vannak, amiknek szinte semmi metszéspontjuk nincsen, de mire az általános borsodi viszonyokban gyermekvállaláshoz eljutunk úgy hogy mindketten a saját szüleink miatt nyögünk hiteleket összesen kb 3-4millió forint összértékben... szerintem nem lesz gyerkőc.
Nahát ez a véleménye egy húszas évei derekán járó fiatalembernek, akinek nincs gyermeke, így valószínű nem is túl hiteles az adott válaszom... de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!